Lämpö nousee Women’s U.S. Openin alla - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Lämpö nousee Women's U.S. Openin alla

Lydia Ko epäonnistui kauden ensimmäisessä majorissa. Kuva: Getty Images.

Naisten kauden toiseen major-turnaukseen valmistaudutaan helteisissä olosuhteissa. Lämpötila Pohjois-Carolinassa on noussut yli 35 asteeseen, eikä helpotusta ole luvassa, paitsi ehkä ajoittaisten ukkoskuurojen muodossa.

”Sää on todella kuuma. Harjoittelun kanssa on syytä olla todella tarkkana. Ulkona ei kannata roikkua liian pitkään. Teen vain harjoitukset ja painun sisätiloihin”, Azahara Munoz kommentoi kisan nettisivuilla.

”Ulkona on todella kuuma. Minulla on harjoituksissa mukanani kylmä pyyhe ja pyrin juomaan paljon vettä. Kuuma ilma saattaa häiritä keskittymistä, ja keskittyminen on golfissa tärkeää”, Lydia Ko pohti.

Ko sijoittui kauden ensimmäisessä majorissa sijalle 29. Uuden-Seelannin lapsitähdeltä odotetaan tulevaisuudessa paljon, mutta voitto Pinehurstissa olisi sittenkin yllätys.

Women’s U.S. Openia ovat lähimenneisyydessä dominoineet korealaispelaajat. Kuudesta viime kilpailusta he ovat vieneet viisi. Viime vuonna kisan voittanut Inbee Park oli paras myös vuonna 2008.

Maailmanlistalla Park joutui luopumaan ykkössijasta, kun Stacy Lewis kiilasi muutama viikko sitten ohi. U.S. Openissa Lewis on parhaimmillaan ollut kolmas. Majoreita Lewisilla on tilillään kaksi, joista tuorein on viimevuotinen Women’s British Openin voitto.

Lewis on koko kauden ollut niin kovassa vireessä, että yhdysvaltalaisen nostaminen ykkössuosikiksi palkintorahassa mitattuna naisten kauden arvokkaimmassa turnauksessa on helppoa. Kisan palkintopotti on 4 miljoonaa dollaria.

Suomalaiset saavat jännittää Emily Penttilän edesottamuksia. Karsinnoista kisalipun lunastanut Penttilä starttaa kierrokselleen torstaina kello 15.46 Suomen aikaa.

Miesten kilpailussa, joka päättyi viikko sitten samaisella Pinehurst No. 2 -kentällä, Martin Kaymer viittasi kintaalla U.S. Open -kentän perinteisesti vaikeille virityksille ja löi tauluun kovan voittotuloksen -9.

Tuleva testi on naisillekin todella haastava, sillä par-luvultaan 70 oleva kenttä on 6079 metrin mittainen.

PGA Tour jatkuu Travellers Championshipillä

PGA Tourilla ei vedetä henkeä U.S. Openin jälkeen, kiertue palaa arkeen torstaina iltapäivällä Suomen aikaa käynnistyvällä Travellers Championspillä.

Niken sopimuspelaaja Patrick Rodgersilta odotetaan ammattilaisenakin paljon. Kuva: Getty Images.

Niken sopimuspelaaja Patrick Rodgersilta odotetaan ammattilaisenakin paljon. Kuva: Getty Images.

TPC River Highlandsin kentällä Connecticutissa on koolla kovatasoinen joukko, vaikka osa huipuista viettääkin väliviikkoa.

Eräs turnauksen seuratuimmista pelaajista on amatöörien maailmanlistan entinen ykkönen Patrick Rodgers, joka pelaa ensimmäisen kilpailunsa ammattilaisena.

6,2 miljoonan dollarin kilpailun voittoa puolustaa Ken Duke.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje