11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Ladies Golf Tourin finalistit vauhdissa Alcasessa

Sari Toivonen ilahdutti joukkoa tekemällä Ammerschwihrin kentällä holarin! Saatiin hyvä syy maistella paikallista kuohuviiniä.

Tällä kertaa ryhmäytyminen tapahtui matkalla, joka suuntautui Ranskaan, Pariisin kautta Alsaceen, lähelle Saksan rajaa. Ladies Golf Tourin finaali pelattiin sikäläisillä viheriöillä, ja kuusi Suomen osakilpailujen voittajaa pääsi kokeilemaan kaikkiaan neljää kenttää. Virallisia kierroksia oli kolme: Alsace Golf Club, Ammerschihr Golf ja Golfclub Soufflenheim.

Ohjelma oli tiivis, bägeja ja bakaaseja roudattiin joka aamu hotellista kentälle, ja illalla taas jatkettiin uuteen majapaikkaan. Väliin mahtuivat hienot gourmet breakit ja viininmaistelut sekä kaupunkikiertoajelut ja illalliset.

Meno oli rivakkaa, mutta aikataulut pitivät, ja asenne oli kohdallaan. Kaikilla oli jo valmiiksi voittajan fiilis: viiden päivän pelimatka aterioineen ja majoituksineen on aikamoinen palkinto sinänsä.

Kisan voittaja espoolainen Satu Vuorinen, 38, ei peitellyt iloaan.

Kalenterialan perheyrityksessä työskentelevä Satu pelaa Mid Touria, mutta ei ole päässyt siellä kertaakaan palkinnoille.

”Jo Pickalan osakilpailuvoitto oli iso juttu tästä nyt puhumattakaan”, hän sanoi.

Nelosen tasoituksella pelaava Satu ei pidä kirjaa kierroksistaan, mutta arveli, että kesän aikana tulee ehkä 60 kierrosta ja lisäksi melkoinen määrä harjoitustunteja. Hän nauttii lajin sosiaalisuudesta ja ääritilanteista:

”Välillä tuntuu tosi turhauttavalta, mutta sitten taas tulee ihana onnistuminen.”

Ladies Golf Tourin finalistit pelasivat kolmella eri kentällä, joilla silmä lepäsi.

Ladies Golf Tourin finalistit pelasivat kolmella eri kentällä, joilla silmä lepäsi.

”Kentät olivat vähän märät, mutta kiva oli kokea ne kaikki, kyllä niistä näki mitä ne voivat parhaimmillaan olla”, hän sanoo.

Myös gourmet breikki ilahdutti häntä suunnattomasti: Seisovaan pöytään oli katettu ihania juustoja, patonkia, hedelmiä, leivonnaisia, suklaata, viiniä…

Ammattilaiseksi tai arkkitehdiksi?

Toiseksi tullut lappeenrantalainen Roosa Närhi, 19, oli kisan nuorin osallistuja. Hän pelaa plussan puolella olevalla tasoituksella ja harjoittelee talvisinkin miltei päivittäin.

­”Isoäiti vei minut kentälle kymmenisen vuotta sitten ja nyt meillä pelaavat myös isä, äiti ja isoveli.”

Roosan mielestä parasta matkalla oli, että ohjelmaa oli niin paljon. Ehdittiin tehdä vaikka mitä. Ensi keväänä ylioppilaaksi kirjoittava Roosa miettii jopa ammattilaisuutta, mutta toinen vaihtoehto olisi arkkitehtiopinnot.

”Miun mielestä siisteintä golfissa ovat onnistumisen elämykset. Tykkään kilpailla. Jatkan golfia niin kauan kuin tuntuu kivalta. Toistaiseksi tää on superkivaa!”

Sosiaalisuus golfissa on helppoa

Pronssille yltänyt Helsingissä ja Kuusankoskella vaikuttava silmälääkäri Auli Ropo aloitti golfin kolmekymppisenä 20 vuotta sitten, ja pelaa nyt kympin tasoituksella.

”Mies oli aloittanut golfin jo aiemmin ja tajusin, että jos haluan nähdä puolisoani, niin minunkin kannattaa lähteä mukaan. Nykyään pelaan ehkä 50 kierrosta vuodessa, olen juuri aloittanut seniorikisoissa ja käymme mieheni kanssa joka talvi myös golfmatkoilla. Olemme olleet muun muassa Espanjassa, Ranskassa Nizzan seudulla sekä Turkin Belekissä.

Voittaja Satu sai Iskun 500 euron lahjakortin, toiseksi tullut Roosa Samsungin S4 älypuhelimen ja kolmanneksi tullut Auli Iskun 300 euron lahjakortin. Lisäksi kaikki saivat runsaan kassin laadukasta Vichyn kosmetiikkaa.

Voittaja Satu sai Iskun 500 euron lahjakortin, toiseksi tullut Roosa Samsungin S4 älypuhelimen ja kolmanneksi tullut Auli Iskun 300 euron lahjakortin. Lisäksi kaikki saivat runsaan kassin laadukasta Vichyn kosmetiikkaa.

”Tykkään kisailla ja pelaan aika paljon myös vieraassa seurassa. Aina oppii jotain, kun tutustuu uuteen ihmiseen. Sosiaalisuus golfissa on erityisen helppoa, kun on valmiiksi säännöt ja raamit joiden puitteissa lähdetään liikkeelle”, hän sanoo.

Kisareissu vahvisti hänen mukaansa käsitystä: golfarit ovat mukavia ihmisiä.

Sanna Wirtavuori

Tulokset (¾ tasoitus), kolmen päivän kisa:

Satu Vuorinen, 25+33+28 = 86 (hcp 4.4)

Roosa Närhi, 31+23+30 = 84(hcp +0.7)

Auli Ropo, 34+24+25 = 83 (hcp 10.5)

Karoliina Tiivola, 36+23+23= 82 (hcp 5.5)

Sari Toivonen, 24+32+24= 80

Tiina Selin, 30+21+25= 76

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje