11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Korhosen paketti pysyi Sveitsissä loppuun saakka koossa

Mikko Korhonen on vaivihkaa noussut Suomen toiseksi parhaaksi miespelaajaksi. Kuva: Antti Luukkonen

Mikko Korhosen (-15)urakka Sveitsissä pelatussa Credit Suisse Challengessa päättyi sunnuntaina 14. sijaan. Korhonen oli pudonnut päätöskierroksen tiimellyksessä jo top-20:n huonommalle puolelle, kunnes lyhyt mutta tehokas loppukiri oli nostaa hänet kymmenen parhaan joukkoon. Kahden viimeisen reiän eagle ja birdie muokkasivat päivän tulokseksi 69, kisan kaikkien aikaisempien kierrosten sujuttua 68 lyönnillä.

Kisan 14:s sija toi Korhosen kausiansioihin 2325 euron lisäyksen, joka nostaa ennen Sveitsin turnausta Challenge Tourin rankingissa 40:ntenä ollutta pelaajaa muutaman pykälän ylöspäin.

Kiertueen 20 parasta saa kauden päätteeksi pelioikeuden Euroopan Tourin ohjelmaan mallia 2011. Tässä taistelussa Korhonenkin on vielä mukana, mutta pari-kolme kovaa sijoitusta kauden tulevissa kisoissa olisi ehdoton vaatimus tavoitteen toteutumiseksi.

Hildisriedenin kisassa olivat mukana myös Roope Kakko (-8) ja Antti Ahokas (-7), jotka kuitenkin epäonnistuivat päätöskierroksella tuloksillaan 74 ja 75. Molempien sijoitus painui lopulta sijan 50 huonommalle puolelle. Jaakko Mäkitalo karsiutui viikonlopun peleistä 36 reiän jälkeen.

Turnauksen ykköseksi nousi Alessandro Tadini, joka kiri sunnuntaina neljänneltä sijalta voittoon. Saavutuksen takeena oli mainio 65 lyönnin kierros, joka sisälsi mm. kaksi eaglea. Italialainen (-22) oli ennen Sveitsin turnausta 67:ntenä CT:n rankingissa, joten hän tekee listalla melkoisen nousun.

Toisen sijan jakoivat Norjan Marius Thorp ja Walesin Stuart Manley, jotka jäivät Tadinista lyönnin päähän.

Kisan seuratuin pelaaja ja isoa tulevaisuutta odottava Matteo Manassero (-16) oli kymmenes, mm. kisaa 54 reiän jälkeen johtaneen Thorbjörn Olesenin ja vuoden 1998 British Openissa neljäntenä olleen Raymond Russellin jaettua saman sijan Korhosen kanssa.

Marko Kuivasaari

Korhosen päivän luku oli jälleen 68

Mikko Korhonen osaa tasaisen pelin salaisuudet. Kolmas perättäinen 68 lyönnin kierros Credit Suisse Challengessa ylläpiti hänen mahdollisuuksiaan murtautua vielä kisan finaalikierroksella kärkikymmenikköön. Myös Antti Ahokas ja Roope Kakko pelasivat lauantaina ryhdikkäästi.

Antti

Antti Ahokas esitti Sveitsin kisan kolmannella kierroksella vakuuttavaa peliä. &copy Getty Images

Tasaisuus on kovan tason kilpagolfissa valttia, mikäli kyky pelata alhaisia kierrostuloksia on muuten pelaajalle ominaista. Mikko Korhonen osaa tasaisen pelin salaisuudet, mutta hänen hienoisena ongelmanaan on ollut todellisten huippukierrosten puute.

Korhonen on päässyt tällä kaudella seitsemässä Challenge Tourin kisassa jatkoon, joissa kaikki tähän asti pelatut 27 kilpailukierrosta ovat päätyneet 66 ja 74 lyönnin väliin. Suurin osa Korhosen kierrostuloksista ovat kuitenkin olleet 70 ja 72 lyönnin välissä.

Alle 70-lyönnin painuvat kierrostulokset ovat aina kunnioitettavia, mutta Sempacherseen kentällä nekään eivät vielä välttämättä takaa menestystä.

Korhonen (-12) pelasi lauantaina Hildisriedenissä joka tapauksessa jo kolmannen perättäisen 68 lyönnin kierrostuloksen, nousten Credit Suisse Challengessa 15:nneksi. Eroa johtopaikan jakaviin Stuart Manleyhin ja ThorbjörnOleseniin on kuusi lyöntiä.

Sempacherseellä on tällä viikolla paiskottu urakalla kovia kierroksia, sillä 15 parhaan joukossa useammallakin on plakkarissaan 64-65 lyönnin tuloksia. Sellainen Korhoseltakin vaadittaisiin, mikäli hän aikoo vielä tapella Sveitsissä korkeista sijoituksista.

Korhosen tasoiseen peliin ylsivät kolmannella kierroksella myös tuloksessa -10 olevat Antti Ahokas ja Roope Kakko, joista ensiksi mainittu pisti vielä lyönnillä paremmaksi. Ahokkaan korttiin merkittiin lauantaina seitsemän birdietä, mutta kolmannen reiän tupla söi hieman 67 lyönnin kierrostulosta.

Ahokas ja Kakko ovat ennen päätöspäivää sijalla 27, jossa majailevat myös kiertueen eliittiin kuuluvat George Murray ja Charlie Ford sekä lupaava Matteo Manassero.

Marko Kuivasaari

Korhosella hyvin pullat uunissa Sveitsissä

Mikko Korhonen pelasi toistamiseen tuloksen 68 kärkkyen lauantaina paikkaa kymmenen parhaan joukkoon Hildisriedenissä meneillään olevassa Challenge Tourin kisassa. Jatkoon pääsivät suomalaisista myös Roope Kakko ja Antti Ahokas.

Mikko

Mikko Korhonen on löytänyt hyvän vireen Sveitsin CT-kisassa. Kuva: Antti Luukkonen

Mikko Korhonen on hyvissä asemissa Sveitsin 150 000 euron CT-turnauksessa 36 reiän jälkeen: 20:ntena oleva nummelalainen on viikolopun kierrosten alla kahden lyönnin päässä paikasta kymmenen parhaan joukkoon. Toinen perättäinen 68 lyönnin kierros nosti kahdeksan alle olevan Korhosen perjantaina pari sijaa ylöspäin tulosluettelossa.

Korhosen tuloskortti oli toisella kierroksella hänelle tavanomaista värikkäämpi, sillä viiden birdien ja yhden eaglen lisäksi kierros sisälsi kolme bogia.

Korhosen kanssa saman sijan jakavat mm. kiertueen rankingykkönen Robert Dinwiddie ja MatteoManassero.

Hildisriedenin kisassa viikonlopun kierroksille tiensä selvittivät myös sijalla 43 oleva Roope Kakko (-6) ja sijalta 59 löytyvä Antti Ahokas (-4).

Sen sijaan Jaakko Mäkitalon (-3) tuloksessa oli cut-rajan ylittämistä ajatellen kaksi lyöntiä liikaa.

Credit Suisse Challengen johtoon siirtyi tilanteessa -14 porskuttava Thorbjörn Olesen. Walesin Stuart Manley jahtaa tanskalaista lyönnin päässä. Ranskan Benjamin Hebert, Norjan Marius Thorp ja Ruotsin Oscar Floren jakavat kolmannen sijan tuloksellaan -12.

Marko Kuivasaari

Suomalaisilla hyvä pelipäivä Sveitsissä

Suomalaiset CT-pelaajat Mikko Korhonen, Roope Kakko, Jaakko Mäkitalo ja Antti Ahokas selvittivät Hildisriedenin kisan avauskierroksen tyylikkäästi, heikoimmankin tuloksen oltua -2. Neljä alle pelanneet Korhonen ja Kakko ovat tasaisessa kisassa vain kahden lyönnin päässä paikasta neljän parhaan joukkoon.

Roope

Roope Kakko sai räjahtävän alun kierrokselleen Hildisriedenissä, mutta jatkossa meno laantui. &copy Getty Images

Euroopan haastajakiertueeseen kuuluva turnaus Credit Suisse Challenge käynnistyi torstaina odotetun kovatasoisesti. Pelaajat rokottivat armotta Golf Sempacherseen helpohkoa kenttää, jopa 106 pelaajan onnistuessa alittamaan par-tuloksen, 72 lyöntiä.

Myös koko Sveitsissä oleva suomalaisnelikko pelasi kisan ensimmäisen kierroksen alle parin, parhaina Mikko Korhonen ja Roope Kakko, joiden tulos 68 riittää tällä hetkellä 22. sijaan.

Kakon aloitus oli suorastaan murskaava, sillä hän teki heti kentälle päästyään viisi peräkkäistä birdietä. Jatkossa terä hieman tylsyi, kun kolme bogia mustasivat jo haamukierrosta enteilleen Kakon tulosta.

Korhosella päivä ei ollut yhtä tapahtumarikas: viiden birdien lisäksi hänen korttiaan tahrasi vain yksi bogi.

Sijalla 42 oleva Jaakko Mäkitalokin alitti 70-lyönnin rajan, Antti Ahokkaan kaksi alle tuloksen oltua suomalaisittain päivän heikoin. Ahokas jatkaa kisan toiselle kierrokselle sijalta 66.

Kisan kärjessä on viime aikoina yllättävän vaisusti pelannut Wil Besseling, tuloksellaan 64. Italian Lorenzo Gagli ja tiukasti ensi kaudeksi kiinni ET-kategoriassa oleva Englannin Charlie Ford jahtaavat hollantilaista lyönnin päässä.

Sveitsin turnauksen seuratuin pelaaja Matteo Manassero pelasi torstaina tuloksen 67, ja on 12:ntena.

Marko Kuivasaari

Manasseron oppikoulu jatkuu Sveitsissä

Matteo Manassero voisi kykyjensä puolesta pelata tänä viikonloppuna hyvinkin British Openissa, mutta asioissa on edettävä oikeassa järjestyksessä. Nuorukainen lähtee torstaina hakemaan lisäkokemusta Sveitsin Challenge Tour -turnauksesta, jossa on mukana myös kiertueen suomalaisnelikko.

Matteo

Matteo Manassero hakee tällä viikolla tärkeää pelikokemusta Sveitsin CT-kisasta. &copy Getty Images

Viime vuonna 13:nneksi British Openissa sijoittunut Matteo Manassero osoitti Turnberryssä, että hänessä on kaikki tarvittavat ominaisuudet nousta golfin huipulle. Tuolloin 16-vuotias amatööri ei vierastanut maailman eliittiä, vaan esitti turnauksessa päivä kerrallaan hämmästyttävän kypsää peliä.

Kisan paras amatööri ei kuitenkaan onnistunut lunastamaan paikkaa torstaina St Andrews’ssa käynnistyvään major-turnaukseen, vaan pelaa samanaikaisesti Sveitsissä pelattavassa Challenge Tourin kisassa. Ensimetrejä ammattilaisena ottava Manassero käy vielä tässä vaiheessa läpi omaa harjoittelujaksoaan, jonka ydin on kiertuepelaajan arkeen totuttautumisessa.

Italialaisen selkeä päätavoite on onnistua lunastamaan paikka ensi kaudeksi Euroopan Tourille. Hän on sitten toukokuun pelannut neljä turnausta ET:llä, joissa on onnistunut kokoamaan 97 633 euron ansiot. Näillä tienesteillä ei vielä suoraa paikkaa ykköskiertueelle ole luvassa, joten paikka Challenge Tourin rankingin 20 parhaan joukossa kauden päätteeksi on vaihtoehtoinen reitti isommille areenoille.

Vuoden 2009 British Amateurin kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana voittanut Manassero oli mukana Skotlannissa kesäkuussa pelatussa CT-kisassa, josta ei mainittavaa menestystä kuitenkaan herunut: sijoitus 42:s.

Mikko

Mikko Korhonen tarvitsisi jostain vielä yhden lisävaihteen noustakseen kauden päätteeksi Euroopan Tourille. &copy Getty Images

”Odotan innolla Sveitsin turnausta. Vaikka ensimmäinen turnaukseni Challenge Tourilla ei sujunut toiveiden mukaisesti, nautin kisatunnelmasta Skotlannissa. Taso oli kova ja pelikaverit ystävällisiä. Tavoitteeni on saada koottua sen verran ansioita Euroopan Tourilla, että lunastan suoran paikan ykköskiertueelle ensi kaudeksi. Jos se ei onnistu, sitten koetan olla Challenge Tourin listoilla 20 parhaan joukossa”, Manassero sanoi.

Sveitsin 150 000 euron kisassa on mukana kahdeksan Challenge Tourilla tällä kaudella voittanutta pelaajaa, mukaan lukien kiertueen listaykkönen Robert Dinwiddie. Hänen lisäkseen ainakin ThorbjörnOlesen, Floris De Vries, Bernd Wiesberger ja George Murray voivat onnitella itseään pelipaikasta ensi kaudeksi Euroopan Tourille.

Hildisriedenissä kiristelevät torstaina pelikenkiensä nauhojaan myös koko kiertueella pelaava suomalaisnelikko: Antti Ahokas, Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Jaakko Mäkitalo. Heistä parhaimmissa asemissa Challenge Tourin rankingissa on 40:ntenä oleva Korhonen, jolla on matkaa 10 000 euroa tällä hetkellä viimeisessä ET-paikassa kiinni olevaan Jan-Are Larseniin. Muiden suomalaisten kohdalla tilanne onkin jo sitten huolestuttavampi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje