11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Korhonen hakee menestystä Genevessa

Mikko Korhonen on sijoituksilla mitattuna Challenge Tourin tasaisimpia pelaajia. Kahdeksan kertaa yhdestä sijoitus on ollut välillä 4-16. © Getty Images

Kristoffer

Kristoffer Broberg on menestyskulkunsa johdosta suurin suosikki Genevessa.

Challenge Tourin 42 pelaajaa kiertävät keskiviikosta lauantaihin amatöörit ryhmissään Rolex Trophyssa, Golf Club de Genevan kentällä. Rahaa on luvassa kaikille. Merkityksellistä on se, että sijoille 19-42 sijoittuneet saavat kukin 2-3000 euroa, vasta tätä paremmat sijoitukset tuovat tilipussiin oleellisesesti enemmän.

Voittaja kuittaa 24.000 euroa. Mukana ovat kaikki Tourin tähdet, myös kolmessa viimeisessä kisassaan sijaluvut ensimmäinen, ensimmäinen ja kolmas CT:lla saavuttanut Kristoffer Broberg. Kauden kolmas voitto veisi hänet suoraan ET:lle kauden 2013 loppuun asti.

Mikko Korhonen on pelannut kaudella yhdeksän CT:n kisaa. Tasaisuus on hämmmästyttävää, kahden top-ten sijoituksen lisäksi hän on ollut kuudesti sijoilla 13-16. Ainoa ”musta hetki” tuli Skotlannissa, jossa sijaluku oli 36:s. Korhosen keskimääräinen sijotus on ollut 15:s ( 14,9). Challenge Tourin kotisivuilla on tämän osalta virheellistä tietoa.

Ennen Sveitsin kisaa Korhonen on rahalistan 38:s. Voitto nostaisi hänet 15:n ensimmäisen joukkoon.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje