Korealaiset valloittamaan PGA Touria - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Korealaiset valloittamaan PGA Touria

Seung-yul Noh pääsee yrittämään PGA Tourin valloittamista jo 20-vuoden ikäisenä © Getty Images

Seung-yul

USA:n ykköstourille pääseminen karsintojen kautta on kivinen tie, joka vaatii kuuden kierroksen finaaliin päässeiltä todella kovaa onnistumista. Voittajaksi nousi hyvin yllättäen kolme viimeistä kauttaan PGA Tourilla ja Nationwide Tourilla vaatimattomasti pelannut Brendon Todd. Pohjois-Carolinasta kotoisin oleva 26-vuotias Todd pelasi juniorivuosinaan hyvin paljon PGA Tourin tämänvuotisen komeetan ja rahalistan kakkosen Webb Simpsonin kanssa.

Karsinnan voittamisesta on vielä valovuosien matka Simpsonin saavutuksiin, Toddin nimi kannattaa silti laittaa mieleen. Kypsymisprosessi pelaajaksi kasvamisessa etenee pelaajilla eri tahtiin.

Korean Seung-yul Noh ja Sang-Moon Bae ovat pelaajia, joita PGA Tourilla tullaan seuraamaan hyvin tarkkaan. Noh voitti jo 2005, 14-vuotiaana maansa amatöörimestaruuden. 17-vuotiaana Noh oli Aasian Tourin tulokas ja 2010 Malesian avoimet voitettuaan koko Tourin rahalistan ykkönen. Päättyvä kausi oli vaikea, silmäleikkauksessa käynyt Noh pääsi vauhtiin vasta kauden loppuvaiheilla missattuaan lukuisasti cutteja alkuvuodesta. Sijaluvut viimeisistä kisoista, 5,4 ja 2, sekä PGA Tourin karsintojen kolmas tila kertovat siitä, että hän on löytänyt peliinsä taas toimivan vaihteen.

Sang-Moon

Sang-Moon Bae on noussut vaivihkaa World Tourin listalla sijalle 26. Hän voitti Japanin Tourin rahalistan yllettyään loppuvuodesta kolme kertaa voittoon. Tie on auki karsintojen jälkeen paitsi PGA Tourille, myös kaikkiin neljään majoriin.

K.J Choi ja Y.E Yang voivat hyvinkin saada Nohista ja Baesta jo vuonna 2011 rinnalleen kolmannen sekä neljännen menestyvän korealaisen. Jo tämänvuotisissa majoreissa Nohin saavutukset ( US Open 30., Bo 30., PGA 45.) otteet olivat vähintäänkin lupaavia. Noh joutuu kuitenkin antamaan alkuvuodesta kovia näyttöjä päästäkseen isoihin kisoihin. Takeltelu tämänvuotisissa kisoissa on pudottanut hänet World Rankingilla sijalle 101.

Eurooppalaisista kortin Tourille uusi vain Englannin Greg Owen, joka on kiertänyt valtameren takana jo lähes vuosikymmenen ajan ilman suurta läpimurtoa.

Teemu Tyry

PGA Tourin karsinnoista selvinneet

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje