[10][12]
Kilpagolf - LET Access Series

Koivisto ja Nuutinen jälleen kärkikahinoissa LETAS-kiertueella

Tiia Koivistolla oli keskiviikkona seitsemän birdien päivä. Kuva: Tristan Jones/LET

Kauden kaksi ensimmäistä kilpailua voittaneet suomalaiset janoavat lisää menestystä Sveitsissä.

Tiia Koivisto oli vahvassa vedossa Sveitsissä Golf de Lavaux -kentällä käynnistyneessä LET Access Series -kiertueen kilpailussa. Hän pelasi turnauksen avauskierroksella tuloksen 68, mikä oikeuttaa 18 reiän jälkeen kakkostilaan.

Kahden lyönnin päässä Lavaux Ladies Openia johtavasta Ranskan Agathe Sauzonista oleva Koivisto teki keskiviikkona peräti seitsemän birdieä. Hän kirjasi neljännellä reiällä (kentän 13.) tuplabogin, jonka paikkasi upeasti neljällä peräkkäisellä birdiellä.  Myös päivän kaksi viimeistä birdieä syntyivät yhtä kyytiä jälkimmäisen ysin ainoan bogin jatkeeksi.

Viidettä sijaa jakavan Sanna Nuutisen (69) kortti oli tavallista kirjavampi. Ensimmäisen reiän (kentän 10.) birdien ja kolmannen reiän tuplabogin jälkeen kierros sujui pitkään seesteisesti, mutta viimeisellä kolmanneksella tapahtumia riitti: Nuutinen päätti kierroksensa sarjaan: eagle-birdie-bogey-birdie-par.

Tuloksen 71 pelanneet Elina Nummenpää ja Leena Makkonen jakavat 16. sijaa, lyönnin verran kierrokseensa enemmän käyttänyt Niina Liias (T21) on niukasti top 20:n ulkopuolella. 78 lyönnin kierroksen pelanneelle Ellinoora Moisiolle (T63) päivä oli vaikeampi.

Suomalaiset tavoittelevat tällä viikolla kolmatta peräkkäistä voittoa LETAS-kilpailuissa. Nuutinen voitti kauden avausturnauksen Sveitsissä ja Koivisto kruunattiin viime viikonloppuna Prahan kisan ykköseksi ensimmäistä kertaa urallaan.

Lue seuraavaksi: Koivistolle uran ensimmäinen voitto LETAS-kiertueella – kolme suomalaista kärkitusinassa