[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - LET Access Series

Koivistolle uran ensimmäinen voitto LETAS-kiertueella – kolme suomalaista kärkitusinassa

Tiia Koivisto venyi perjantaina ensimmäiseen kansainväliseen voittoonsa. Kuva: Tristan Jones/LET

Tiia Koivisto kävi tiukan taistelun voitosta loppumetreille saakka.

Tiia Koivisto (-9) teki upean tempun ottamalla voiton perjantai-iltapäivänä Prahassa päättyneessä LET Access Series -kiertueen kilpailussa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Englannin Cara Gaineriin kertyi kaksi lyöntiä. Ykköstila on Koiviston ensimmäinen kansainvälisissä turnauksissa vuonna 2017 alkaneella ammattilaisuralla.

LET-kiertueen pelaaja lähti Prague City Golfin kentällä pelatun kilpailun kolmannelle kierrokselle kahden lyönnin päässä Gainerista. Hän kuroi eron välittömästi umpeen tehtyään alkuun kaksi peräkkäistä birdieä. Kolmosen bogin jälkeen Koivisto taituroi eaglen neljännellä reiällä siirtyen kuskin paikalle.

Tämän jälkeen Gainer ei enää päässyt kärkiryhmän parasta tulosta (68) pelannutta suomalaista yhtä lyöntiä lähemmäksi.

Takaysillä Koiviston peli hieman vaikeutui tuulen noustua, eikä hän saanut lyöntejä enää yhtä lähelle. Voiton takeena toimi hyvät par-pelastukset kolmella viimeisellä reiällä.

”18:lla olin lyönnin johdossa, ja kaveri löi ensin kahdeksaan metriin. Itse löin pitkäksi lipusta, vaikka yritin etupuolelle. Jäi tosi hankala 13-metrinen putti, jonka sitten jätin reilusti lyhyeksi. Laitoin kuitenkin 3,5-metrisen putin sisään ja pelikaveri otti kolme puttia”, Koivisto kertasi ratkaisuhetkiä.

”Voitto merkitsee todella paljon: neljäs vuosi ammattilaisena ja ensimmäinen voitto. Muutaman kerran ollut lähellä, mutta nyt pystyin pitämään hermot kasassa parhaiten”, hän totesi.

Hirvihaaran Golfia edustavan Koiviston paras sijoitus LETAS-kiertueella ennen tätä viikkoa oli vuonna 2018 Ruotsissa pelatun Anna Nordqvist Västerås Openin kolmas tila. Kyseessä oli hänelle kaikkiaan 11. top 10 -sijoitus haastajakiertueella. Ladies European Tourilla Koivisto on sijoittunut parhaimmillaan 11:nneksi. Tämä tuli alkuvuodesta Australian Bonvillessä käydyssä turnauksessa.

Suomalaisten panos Czech Ladies Challengessa oli erinomainen, sillä amatööripelaaja Emilia Tukiainen (par) jakoi seitsemännen sijan. Karina Kukkonen (+2) oli 11:s ja Niina Liias (+3) päätyi sijalle T12.

LETAS-kiertueen turnaukset jatkuvat ensi viikolla Sveitsissä.