11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Klubipro iski holarin, joka auttoi varmistamaan paikan seuraavaan PGA Championshipiin

Rory McIlroy onnitteli Michael Blockia upeasta kilpailusta. Kuva: Getty Images

Michael Block nousi turnauksen todelliseksi sensaatioksi.

Jokaisessa huipputurnauksessa on omat hienot tarinansa, ja 105. PGA Championshipissä todellisen tuhkimotarinan päärooliin nousi Michael Block. Turnaukseen pääsee 20 PGA of America -järjestöön kuuluvaa opettajajäsentä ja Block oli yksi heistä.

”Klubiproffista” ainoana jatkoon edennyt Block pelasi käsittämättömän hyvin Oak Hill Country Clubin East Coursella, jolla hän löi tauluun kolme peräkkäistä 70 lyönnin kierrosta. Sillä heltisi 54 reiän jälkeen paikka top 10:een ja itsensä Rory McIlroyn seuraksi finaalikierrokselle.

Moni saattoi arvella, ettei Blockin, 46, kantti kestäisi päätöskierroksen painetta, mutta toisin kävi. Vaikka hän ei varsinaisesti pystynyt painamaan enempää kaasua, muodostui myös sunnuntaista hänen kohdallaan vähintään yhtä ikimuistoinen kuin aiemmista kisapäivistä.

Täydellistä magiikkaa koettiin 15. reiällä (138 metriä), jolla Block täräytti pallonsa rautaseiskalla yhdellä lyönnillä suoraan oikeaan osoitteeseen. Kyseessä oli hänen ensimmäinen kilpailuissa tekemänsä hole in one, ja millaisessa paikassa se syntyikään!

Block oli yhtä epäuskoinen 15. tiillä kuin saadessaan lauantaina selville, että pelaa finaalikierroksella McIlroyn kanssa. McIlroyta hän käytti myös tulkkinaan yrittäessään ymmärtää tehneensä ”ässän”.

”Ei ole totta. Rory, menikö se reikään”, hän sai soperrettua lyöntipaikalla. Block kysyi samaa asiaa nelinkertaiselta major-voittajalta useaan otteeseen, kunnes tajusi tapahtuneen todeksi.

”Se oli uskomaton lyönti. En ole päässyt koko viikon aikana sinuksi tuon reiän kanssa. Sitten tulee Michael, ja painaa pallon suoraan sisään. Tämä oli hänen viikkonsa, ja hänelle osuva tapa huipentaa PGA Championship”, McIlroy sanoi.

Tuloksen 71 sunnuntaina pelanneella Blockilla riitti loppuun asti jännitettävää, sillä kilpailun top 15:een sijoittuneet saavat automaattisen paikan seuraavan vuoden PGA Championshipiin. Se edellytti Blockilta 18. reiällä par-tulosta.

Hänen lähestymisensä ajautui 18:lla vasemmalle yleisön joukkoon, josta hän chippasi pallon pariin metriin ja laittoi vaadittavan putin ennakkoluulottomasti reikään.

”En olisi ikimaailmassa uskonut pystyväni tuohon, että päästäkseni ensi vuoden PGA Championshipiin minun olisi saatava tuosta karheikosta tehtyä par noiden kaikkien ihmisten edessä”, 15. sijan kilpailussa jakanut Block (+1) sanoi hämmästyneenä.

Opetustunneistaan 150 dollaria kotiklubillaan Kaliforniassa veloittava Block ansaitsi kilpailussa reilut 288 000 taalaa, ja paikan ensi viikolla Colonial Country Clubilla Texasissa pelattavaan PGA Tourin kilpailuun.

Lue seuraavaksi: Brooks Koepka piti sanansa, ja nousi major-voittonsa myötä kahden legendan rinnalle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje