[13][26]

[13][26]

Kirk voittoon Mississipissä

Chris Kirk on kauden viides ensikertalaisvoittaja PGA Tourilla. © Getty Images

Chris Kirk (-22) iski lyhyen voittoputtinsa sisään 18:lla ja käveli tuuletusten jälkeen kentältä varmoin askelin pois kuin kokeneempikin voittaja.

”Upotin muutaman sentin pituisen voittoputin, mutta se ei ollut saavutus. Sitä aikaisemmat lyönnit olivat kuitenkin melko hyviä”, Kirk sanoi heti Viking Classicin päätyttyä.

Kirk, 26-vuotias kiertuetulokas, voitti toisen sijan jakaneet Tom Pernice Jr:n ja George McNeillin lyönnillä. Tästä hyvästä hän ansaitsi 648 000 dollaria palkintorahaa ja 250 FedExCupin pistettä.

Georgian osavaltiossa opiskellut Kirk johti kisaa 54 reiän jälkeen lyönnillä, mutta ei horjunut missään vaiheessa finaalipäivänä. Varsinaiseksi ratkaisulyönniksi osoittautui viimeistä edellisen reiän lähestyminen 130 metristä: veden yli lipulle päätyneen rautaysin jälkeen birdie oli Kirkille helppo tehtävä.

Tarkassa jatkolyönnissä oli omat riskinsä, mutta voittajalla oli ennen suoritusta ajatus kirkkaana mielessä:

”Ihmiset liioittelevat joskus. Se oli vain 130 metriä rautaysillä. Ainoa ajatukseni oli ainoastaan tähdätä lipusta oikealle, ei mitään muuta.”

Kirk pelasi uransa ensimmäisen PGA Tourin turnauksen vuonna 2007 juuri samassa Madisonin turnauksessa, muutamia viikkoja sen jälkeen kun hän oli ryhtynyt ammattilaiseksi. Hän ei tuolloin selvittänyt kisan karsintarajaa, mutta ihmetteli sunnuntaina kuinka asiat ovat muuttuneet neljässä vuodessa.

”On aika uskomatonta ajatella, kuinka kaukaa olen tullut tähän. Pelini ei ole pajon parempaa kuin silloin, mutta itseluottamus ja rohkeus pelata sellaiset 18 reikää kuin tänään ovat toisenlaiset.”

Annandalen kentällä satoi menneellä viikolla runsaasti, minkä vuoksi olosuhteet kovien tulosten tekemiseen olivat suotuisat. Sään poutaannuttua finaalipäivänä kenttä kuivui ja lisääntynyt tuuli nosti jonkun verran kierroskeskiarvoa.

Veteraani

Veteraani Tom Pernice Jr oli Madisonissa loppuun saakka voitossa kiinni. &copy Getty Images

O’Neillin kanssa toisen sijan jakaneesta Pernicestä olisi onnistuessaan tullut kiertueen historiassa toiseksi vanhin voittaja. Tämän tilaston kärjessä on Sam Snead, joka voitti Graeter Greensboro Openin 52-vuotiaana vuonna 1965.

Pernicen mukaan Kirkin voitto ei ollut yllätys ottaen huomioon hänen hyvät esityksensä pitkin kautta:

”Nuoret ovat nykyään isompia ja vahvempia sekä valmiimpia kilpailemaan heti tultuaan kiertueelle.”

Kirk on kauden viides ensikertalaisvoittaja PGA Tourilla. Sitten vuoden 1970 tällaiseen määrään on päästy aikaisemmin vain kerran. Kiertueen ansiolistalla hyvää nousua tekevä Kirk oli jo lähellä ottaa avausvoiton Shell Houston Openissa, mutta hävisi loppusuoralla Phil Mickelsonille lyönnillä.

CT: Korhonen 27:s Sveitsissä

Mikko Korhonen nousi vaativissa olosuhteissa pelatulla Credit Suisse Challengen finaalikierroksella 30 parhaan joukkoon. Vaikka Korhosen viimeisen pelipäivän tulos oli kehnoin kolmeen aikaisempaan kierrokseen verrattuna, paransi hän sijoitustaan lopputuloksissa 15 pykälällä. Kierrossarja 70-70-71-73 (par) oikeutti Korhosen Lucernen turnauksessa 27. sijaan.

Challenge Touriin kuuluvan kilpailun voitti Ranskan Benjamin Hebert kokonaistuloksellaan -12. Hebertin voitto oli selvä, sillä toiseksi sijoittunut britti Jamie Moul hävisi neljä lyöntiä. Itävallan Florian Praegant (-7) oli kolmas.

Sunnuntain sateisessa säässä vain kolme 72 cutin selvittäneestä pelaajasta pystyi alittamaan 70 lyönnin rajan Sempacherseen kentällä.