[9][10]

[9][10]

Kim ylivoimainen Italiassa

Ilopilleri Christina Kim voitti sunnuntaina ensimmäisen kerran LET-kiertueella. © Getty Images

Yhdysvaltain Christina Kim oli rautaa myös Sicilian Ladies Italian Openin päätöspäivänä. Tuulisesta ja viileästä säästä huolimatta Kimin paketti pysyi hyvin koossa, hänen oltua sunnuntaina neljän muun pelaajan kanssa ainoa parin alittaja. Voiton vieneen Kimin (-7) lopputulos 54 reiän turnauksessa oli 209 lyöntiä.

”Tänään oli todella haastava päivä. Kenttä näytti kaikki hampaansa sateen, tuulen ja ukkosen myötä. Tunnelmat ovat nyt todella mahtavat”, Kim sanoi.

”Kaksi viimeistä reikää osoittautuivat hankaliksi, mutta olen kiitollinen lopputuloksesta. Kaikki on ollut täydellistä. Iso kiitos kuuluu myös tällä viikolla caddienani toimineelle Raf Armandille.”

Sisilian turnauksen voitto oli Kimille ensimmäinen naisten Euroopan kiertueella ja kaikkiaan kolmas ammattilaisena. Edellisestä voitosta LPGA:lla on kulunut jo kuusi vuotta. Molempien kiertueiden jäsenenä Kim on pelannut tällä kaudella useita turnauksia myös vanhalla mantereella.

”Olen aina halunnut voittaa kisan LET-kiertueella. Vaikka LPGA on ykköstyöpaikkani, on Eurooppa minulle jo kuin toinen koti. Toivottavasti voittoja on luvassa täällä jatkossakin.”

Isäntämaan Giulia Sergas hävisi Kimin kahden viimeisen reiän bogista huolimatta tälle neljä lyöntiä. Stefania Groce ja Gwladys Nocera (-2) jakoivat kolmannen sijan.

Kisassa ainoana suomalaisena finaalikierrokselle yltänyt Minea Blomqvist (+8) ei löytänyt sunnuntaina kirivaihdetta. Il Picciolo Golf Clubin kentän viimeset viisi reikää neljä yli pelannut Blomqvist päätyi tulokseen 75 lyöntiä, ja oli lopulta 41:s.

Ukkosen

”Hirveä keli, kylmä tuuli ja sadetta välillä niskaan. Pelasin silti hyvin aina 14:nnen väylän viheriölle asti, kunnes pelaajat komennettiin salamoiden tieltä kentältä. Breikin jälkeen otin kolme puttia ja sama toistui vielä seuraavalla reiällä. 14 viheriöosumalla olisi pitänyt pystyä parempaan. Tällä kertaa putteri ei vain ollut tarpeeksi kuumana kylmässä ilmassa”, Blomqvist sanoi.

”Siitä olen erityisen iloinen, että lyöntipeli parani kisan edetessä. Nyt on vuorossa viikon huili- ja treenitauko kotona ennen kuin jatkan Kiinaan kahden kisan mittaiselle reissulle, jatkoi Blomqvist, jonka loppukauden ohjelmassa ovat lisäksi Yhdysvaltain LPGA-kiertueen karsinnat ja Euroopan kiertueen päätöskisa Dubaissa joulukuussa. Blomqvist on Euroopan kiertueen rahalistalla parhaana suomalaisena 26. sijalla 66,311.50 euron saldollaan. Italiassa karsiutuneet muut suomalaiset löytyvät tienestiluettelosta seuraavilta sijoilta:

45) Ursula Wikström, 45,170.11 € (17) 52) Kaisa Ruuttila, 38,802.70 € (14) 104) Jenni Kuosa, 13,297.98 € (16) 168) Riikka Hakkarainen, 761.20 € (15)

Suluissa pelattujen turnausten määrä.

Sisilian turnaus oli kauden viimeinen kilpailu Euroopan maaperällä. Seuraava LET-turnaus pelataan vajaan kahden viikon kuluttua Kiinassa.