11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kim vei voiton Meksikossa - Pettersen jäi taas toiseksi

In-Kyung Kim piti huolen, ettei Suzann Pettersen päässyt voittopokaalin kahvaan kiinni tälläkään kertaa. © Getty Images

Suzann Pettersenin (-16) karu kohtalo oli jäädä tällä kaudella jo kuudennen kerran kakkoseksi, kun In-Kyung Kim (-19) venyi sujuvan finaalikierroksensa (64) myötä vastustamattomaan voittoon Meksikossa pelatussa Lorena Ochoa Invitationalissa. Lopullista eroa korealaisen ja norjalaisen välille jäi selvät kolme lyöntiä.

Voittonsa myötä Kim rikkoi tällä kaudella yhdeksäntenä pelaajana LPGA Tourilla miljoonan dollarin kausitienestirajan.

”Hieno viikko, pelasin hyvin koko ajan. Putit upposivat finaalikierroksella paremmin kuin lauantaina – siinä voiton avaimet”, Kim tiivisti ajatuksiaan.

Pelin kulun kannalta käänteentekeväksi osoittautui Pettersenin Guadalajaran neljännellä reiällä tekemä tuplabogi. Tämän jälkeen tällä kaudella jo kuudennen kerran toiseksi jäänyt Pettersen ei enää pysynyt vielä voitonnälkäisemmän Kim kyydissä.

Voiton jälkeen Kim sanoi lahjoittavansa koko 220 000 dollarin palkintosummansa hyväntekeväisyyteen. Puolet menevät Lorena Ochoan säätiölle ja toinen puolikas myöhemmin nimettävään kohteeseen Yhdysvalloissa.

”Vanhempani joutuivat tekemään melkoisia ponnisteluja saadakseni minut 16-vuotiaana opiskelemaan Yhdysvaltoihin. Perheemme ei ollut kovin varakas, mutta muutto ja opiskelupaikan saaminen oli kallista. Sitten eräs ystävämme auttoi meitä rahoituksessa, ja ilman häntä en olisi nyt tässä tilanteessa. Kaikki tarvitsevat joskus apua, ja minä haluan osoittaa sitä nyt tällä tavalla.”

Kim sanoi pitävänsä niin paljon Meksikosta, että hän voisi alkaa opiskella espanjan kieltä. Mutta asiat eivät ole aina olleet niin.

”Olin pienenä melkoinen jalkapallofani. Kun sitten MM-kisoissa Meksiko voitti Korean, itkin koko päivän. Silloin en tuntenut minkäänlaista sympatiaa Meksikoa kohtaan.”

Karine Icher (-15) sijoittui Guadalajarassa kolmanneksi, Cristie Kerrin ja Paula Creamerin jaettua neljännen sijan tuloksellan 14 alle.

Nimikkokisansa emäntä Lorena Ochoa sai huomata, kuinka puolen vuoden pelaamattomuus vie nopeasti parhaan terän otteista pois. Lopputulokseen par päätynyt meksikolainen sijoittui 35 pelaajan joukossa 25:nneksi.

Naisten Yhdysvaltain kiertue jatkuu joulukuun ensimmmäisenä viikonloppuna Orlandossa, jossa pelataan LPGA Tour Championship.

Marko Kuivasaari

Meksikon kisassa tasaista – Pettersen kärkkyy avausvoittoa

Lorena Ochoan kutsuturnaus käy loppua kohden yhä kiharaisemmaksi. Kärjessä on Suzann Pettersen, mutta neljä muuta pelaajaa seuraa lyönnin päässä. Voitto olisi hyvin pitkin kautta pelanneelle norjalaiselle kauden ensimmäinen.

Maailmanlistan

Maailmanlistan viitonen Suzann Pettersen on sijoittunut tällä kaudella viidesti toiseksi, mutta voitto puuttuu vielä. &copy Getty Images

Suzann Pettersenin kausi on ollut kaikin puolin hyvä. Hän on sijoittunut LPGA Tourin kisoissa viisi kertaa toiseksi, mutta voitto on toistaiseksi kiertänyt norjalaista kuin kissa kuumaa puuroa.

Maailmanlistalla sekä kiertueen ansiolistalla viidentenä, yli 1,4 miljoonan dollarin tienesteillä oleva Pettersen voi kuitenkin saada sunnuntaina korjausta tyhjänä ammottavaan voittosarakkeeseensa. Hän (-12) johtaa Lorena Ochoa Invitationalia lyönnillä ennen neljän pelaajan rypästä: In-Kyung Kim, Ai Miyazato, KarineIcher sekä Stacy Lewis.

”Kun noin monta pelaajaa on ihan lähituntumassa, pelaa heistä finaalikierroksella ainakin joku varmuudella kovan tuloksen. Mutta ei auta katsella taakse, on vain hoidettava homma kotiin”, Pettersen sanoi.

Pettersenille voitto nimenomaan Lorena Ochoan omassa turnauksessa merkitsisi paljon.

”Hän on tehnyt Meksikossa niin paljon lasten ja golfin eteen. Voitto hänen kotikentällään ja kisassaan olisi todella upea juttu.”

Lauantain paras kierrostulos oli 68 lyöntiä. Tästä vain lyönnin päähän jäi päivä päivältä peliään parantanut Ochoa. Meksikolainen (24:s) on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kaksi alle parin.

Marko Kuivasaari

”Pink Panther” nosti häntäänsä Meksikossa

Maailmanlistalla kymmenentenä oleva Paula Creamer sijoittui viime vuonna Lorena Ochoan kutsuturnauksessa toiseksi. Revanssi mielessään Creamer johtaa Guadalajarassa pelattavaa kisaa kahden kierroksen jälkeen. Avauskierroksen paras Cristie Kerr pelasi perjantaina toiseksi huonoimman tuloksen.

Meksikolaiset

Meksikolaiset ovat piiskanneet Paula Creameria Guadalajarassa hyviin suorituksiin. &copy Getty Images

Cristie Kerrillä olisi ollut tänä viikonloppuna mahdollisuus tehdä nopea paluu maailmanlistan kärkeen. Ja hyvältä kaikki sen suhteen torstaina näyttikin Kerrin avattua pelin 64 lyönnillä. Seuraavana päivänä golf todisti kuitenkin erikoisuutensa: Kerr löi toisella kierroksella palloa 12 kertaa enemmän verrattuna avauspäivään. Laidasta laitaan – paras oli yhtäkkiä lähes koko joukon huonoin. 35 pelaajan joukossa vain viimeisenä oleva Brittany Lincicome (77) hävisi perjantaina Kerrille.

Lorena Ochoa Invitationalin kärkeen nousi Paula Creamer (68-66), joka oli viime vuoden kisassa toinen. Revanssihenkeä uhkuva ”Pink Panther” pelaa Guadalajarassa mieleisellä kentällään.

”Nautin tästä kentästä, se sopii minun pelilleni. Se ei ole kaikkein pisin, mutta vaatii tarkkaa lyömistä. Olen odottanut pääsyä tähän turnaukseen ja saada uuden mahdollisuuden voittaa”, Creamer sanoi.

Vaikka kisaa emännöivä Lorena Ochoa on Meksikossa palvottu urheilija, lienee Creamer paikallisten sydämissä heti seuraavalla sijalla. Jenkillä on yleisön vahva tuki takanaan, joten siitä jos mistä kelpaa ammentaa voimaa peliin.

”Eivät vain lapset, vaan aikuisetkin tuntuvat kannustavan minua melkoisesti. Lorena on heidän sankarinsa, mutta vierasmaalaisena tällainen kannustus tuntuu erittäin hienolta.”

Toiseksi Meksikon turnauksessa kiipesi Suzann Pettersen, jonka tulos 65 oli yhdessä Meena Leen (4:s) kanssa päivän paras. Upeista (kymmenen top-5 -sijoitusta) otteistaan huolimatta norjalainen ei ole tällä kaudella voittanut vielä yhtään turnausta.

Virallisesti uransa lopettanut Ochoa esitti itse toisella kierroksella hieman pirteämpää (71) peliä, ja nousi kisan puolivälissä kymmenisen sijaa ylöspäin, 26:nneksi.

Marko Kuivasaari

Kerr aloitti vahvasti Meksikossa, Ochoa takkuili

Uudelleen maailmanlistan ykköspaikalle tähyävä Cristie Kerr oli Lorea Ochoa Invitationalin avauspäivänä mainiossa vireessä. Tuloksellaan 64 hän on kolme lyöntiä Stacy Lewisiä edellä. Kilpailun emäntä Lorena Ochoa (74) ei ollut torstaina tyytyväinen peliinsä.

Cristie

Cristie Kerrin pelissä oli Meksikon kisan avauskierroksella selvät sävelet. &copy Getty Images

Yhdeksän birdietä matkallaan tulokseen 64 tehnyt Cristie Kerr esitti Lorena Ochoa Invitationalin ensimmäisellä kierroksella näyttävintä peliä. Tulos kahdeksan alle on turnauksen uusi kierrosennätys. Tänä viikonloppuna mahdollisesti takaisin maailmanlistan ykköseksi palaavalla Kerrillä on kolmen lyönnin etumatka toisena olevaan Stacy Lewisiin nähden.

Kolmannen sijan jakavat Ai Miyazato, Na Yeon Choi, Katherine Hull sekä Paula Creamer. Tämä nelikko löi Guadalajarassa tuloksen 68.

Nimilkkokilpailunsa emäntä Lorena Ochoa voitti pari viikkoa sitten Hainanin saarella Kiinassa pelatun Mission Hills Star Trophyn. Torstaina ei ollut kuitenkaan aktiiviurallaan vuosia naisten golfia hallinneen pelaajan päivä. Ochoa teki 74 lyönnin kierroksellaan kaksi tuplabogia, joista jälkimmäisen harmillisesti viimeisellä reiällä. Meksikolainen on 36 pelaajan joukossa sijalla 27.

”Oli hauskaa palata kentälle tuttujen pelikavereiden kanssa. Mutta se olisi ollut vielä hauskempaa, jos peli olisi sujunut paremmin. Koetin vaikeuksista huolimatta taistella parin tuntumassa, mutta en voinut mitään”, Ochoa sanoi.

Kisan voittoa puolustava Michelle Wie (78) jätti kisan sikseen avauskierroksen jälkeen.

”Minulla on pari pientä kystaa selässäni ja yksi litteä kohouma. Vaikka tämä ei ole mitään isompaa, en pysty nyt keskittymään peliini”, sanoi perjantaina lääkäriin menevä Wie.

Marko Kuivasaari

Ochoa palaa kotiyleisönsä eteen Meksikossa

Aktiivisen kilpauransa viime keväänä päättänyt Lorena Ochoa esiintyy viikonvaihteessa Guadalajarassa pelattavassa nimikkokilpailussaan. Ochoa osoitti pari viikkoa sitten Kiinassa käydyssä tähtien turnauksessa, että vanhat taidot ovat vielä tallella.

Lorena

Lorena Ochoa on pitänyt pelikunnostaan hyvää huolta, vaikka ura kiertuepelaajana päättyi jo viime keväänä. &copy Getty Images

Maailman parhaana pelaajana ammattilaiskiertueet toukokuussa hyvästellyt Lorena Ochoa on torstaina käynnistyvän nimikkokilpailunsa Lorena Ochoa Invitationalin suurin vetonaula: siitäkin huolimatta, että kutsukisan osallistujaluettelo tulvii lajin kirkkaimpia tähtiä. Terävästä kärjestä vain World Rankingin tämänhetkinen ykkönen Jiyai Shin ei ole Meksikon kisan listoilla.

Ochoa oli mukana vajaat kaksi viikkoa sitten Kiinassa Hainanin saarella pelatussa Mission Hills Star Trophyssä, jossa hän voitti kisan 1,28 miljoonan dollarin jättipotin Colin Montgomerien nenän edestä. Tiedot Hainanista kertoivat pirteältä vaikuttaneen Ochoan lyönnin olleen varman tuntuinen, vaikka hänen edellisestä kilpailustaan oli kulunut jo puoli vuotta.

Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin LPGA Tourin ohjelmaan kuuluva turnaus, jossa Ochoan voittomahdollisuuksiin eivät taida aidosti uskoa kuin hänen vannoutuneimmat kannattajansa. Joka tapauksessa meksikolaisen kotikentällä Guadalajara Country Clubilla riittänee viikonvaihteessa tuttuun tapaan kosolti äänekästä yleisöä.

Ochoa on ollut viime aikoina tapetilla vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisten golfkentän toisena suunnittelijana. Hänen aisaparinsa Greg Norman on parhaillaan Guadalajarassa, missä kaksikko on jatkanut tulevaan suunnittelutyöhön liittyviä neuvottelujaan.

Lorena Ochoa Invitationalin viimevuotista voittoa puolustaa Michelle Wie, jolle ykköstila oli tuolloin ensimmäinen LPGA Tourilla. Karistettuaan kannoiltaan häntä väkisin miesten turnauksiin työntäneet ”markkinointihäiriköt”, on Wie löytänyt peliinsä ja elämäänsä asiaankuuluvan rytmin. Hän on parhaillaan maailmanlistalla seitsemäntenä, toiseksi parhaana yhdysvaltalaisena Cristie Kerrin (3:s) jälkeen.

Kerr ja muut kilpakumppanit ovat ilosia saadessaan pitkästä aikaa kilpailla kisaansa emännöivän Ochoan kanssa.

”On erityisen hauskaa nähdä hänen pelaavan Kiinan kisan menestyksen jälkeen. Olen kuullut Lorenan harjoitelleen ahkerasti, joten odotamme innolla hänen edesottamuksiaan – kiertue on kaivannut Lorenaa”, Kerr sanoi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje