[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Kauden päätöskisa maailmanlistan ykkösen ylivoimaa – Ko kuittasi yli miljoonan taalan palkintosumman

Kanssapelaajat kastelivat Jin Young Kon kuohuvalla juomalla. Kuva: Getty Images

Jin Young Ko tarvitsi LPGA:n rahalistan voittoon vain neljä turnausta.

Maailmanlistan ykköselle Jin Young Kolle riitti neljä turnausta viikonvaihteessa päättyneen LPGA-kauden rahalistan voittoon. Siihen luonnollisesti vaikutti finaaliturnauksen Tour Championshipin ykköstila, joka tuotti hänelle muhkean 1,1 miljoonan dollarin palkintosumman.

Ko (-18) teki sunnuntaina selväksi, kuka määrää tällä hetkellä kaapin paikan naisten huippugolfissa. Hän pelasi Naplesissa Floridassa käydyn kilpailun viimeisenä päivänä parhaan tuloksensa, 66, ja oli lopulta ainoa pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia tehnyt kilpailija. Eroa Australian Hannah Greeniin ja toiseen korealaiseen Sei Young Kimiin kertyi viisi lyöntiä.

Seitsemännen kerran Yhdysvaltain kiertueella voittanut Ko lähti neljänteen päivään lyönnin päässä Kimistä. Voittonsa kannalta ratkaisevimman iskun ensin mainittu teki iskemällä kolmen birdien suoran Tiburon Golf Clubin kentän rei’illä 12–14. Neljäskin perättäinen birdie oli lähellä upota, kunnes viimeinen niitti tuli 16. reiän onnistumisen muodossa.

Rolex Rankingsin eli maailmanlistan ykkösenä 1,5 vuotta yhtäjaksoisesti viihtynyt Ko, 25, nosti uratienestinsä noin 5,6 miljoonaan dollariin ollen 71. pelaaja LPGA:n historiassa, joka rikkoo viiden miljoonan ansiorajan.

Neljän LPGA-kilpailun ohella Ko pelasi koronapandemian sekoittamalla kaudella kuusi Korean kiertueen turnausta. Kauden 2020 rahalistan voittoon riitti lähes 1,67 miljoonan dollarin tienestit, jolla olisi viime vuonna sijoittunut saman tilaston viitoseksi. Vuosi sitten jokainen 21 rahalistan parasta pelaajaa tilastoi vähintään 20 kilpailua.

Sunnuntaina tulokseen 72 jäänyt Kim voitti vuoden pelaaja -tittelin kuudella pisteellä ennen Inbee Parkia. Maailmanlistan kakkosella oli myös kauden paras kierroskeskiarvo 68,69. Park oli puolestaan kauden mittaisen Race to CME Globe -kokonaiskilpailun ykkönen.

Tour Championshipissä Ruotsin Anna Nordqvist (-8) jakoi parhaana eurooppalaisena 10. sijan. Hän sijoittui rahalistalla 15:nneksi, hieman yli 572 000 dollarin ansioillaan.

Finaalikisaan otettiin pistetilaston 70 parasta ja kaksi pelaajaa villillä kortilla. Ensimmäisen kautensa LPGA:lla pelannut Matilda Castren venyi pisteissä hienosti sijalle 77 jääden 54 pistettä loppuhuipennuksesta.

Kaikkiaan 18 turnausta käsittänyt LPGA Tourin kausi katkesi helmikuussa ja oli vajaat puoli vuotta keskeytyksissä. Kauden 2021 ohjelmassa on 34 turnausta, joista ensimmäinen pelataan Lake Buena Vistassa Floridassa kuukauden kuluttua.