11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Karsintafinaalit käyntiin myös USA:ssa

Robert Karlssonin ura on kärsinyt viime aikoina melkoisen notkahduksen. © Getty Images

USA:ssa pelataan tällä viikolla samanaikaisesti molempien pääkiertueiden karsintafinaalit. PGA Tourin karsintojen ylimmälle portaalle päässeet taistelevat pelioikeuksista La Quintassa. Naisten kiertueen korttia tavoittelevat ovat koolla LPGA Tourin päämajan kotikentillä Daytona Beachillä.

Miehillä pelin henki on samanlainen kuin kollegoilla Euroopassa. 174 mukaan päässeestä kilpailijasta 25 ja tasatulokseen yltäneet saavat pelioikeuden PGA Tourille kaudeksi 2013. Keskiviikkona käynnistyvä turnaus on kuuden kierroksen pituinen.

Eurooppalaisista karsintafinaalissa on eniten ruotsalaisia. Robert Karlsson saa Kaliforniassa seuraa Alexander Norenista, Daniel Choprasta, Richard S Johnsonista, NiklasLemkestä ja Henrik Norlanderista. Norjalaisetkin voivat lähipäivinä jännittää Joakim Mikkelsenin menestyksen puolesta.

Kelly: Suoraan sanottuna vihaan karsintoja

Karlssonin joutuminen karsintoihin osoittaa lajin raadollisuuden. 11-kertainen ET-voittaja sai kokoon ainoastaan kolme Top-30-sijoitusta päättyneellä kaudella. Kaksi FedExCupin pudotuspeliturnausta pelannut Karlsson jäi PGA Tourin rahalistalla sijalle 158. Hän olisi voinut käyttää tässä vaiheessa hyödykseen ns. uratienestisääntöä, mutta halusi säästää tämän kortin tarvittaessa myöhäisempään vaiheeseen.

Jerry Kelly oli toista mieltä kuin Karlsson, hän katsoi parhaaksi kääntyä helpomman ratkaisun puoleen. Karsintafinaali on Kellylle ennestään tuttu, mutta lopputulos on aina ollut laiha: ”Suoraan sanottuna vihaan karsintoja”, Kelly laukaisi. ”Ajattelin mahdollista osallistumista, mutta miksi kävisin taas läpi sen saman mankelin.”

Melissa Reid tavoittelee pelioikeutta LPGA Tourille.  &copy Getty Images

Melissa Reid tavoittelee pelioikeutta LPGA Tourille. &copy Getty Images

ET:ltä tuttuja nimiä ovat Oliver Fisher, Ross Fisher ja Rafael Cabrera-Bello sekä Dubaissa viime viikonvaihteessa hienosti pelanneet Romain Wattel ja Gonzalo Fernandez-Castano.

PGA Tourilla pidempään pelanneista uutta puhtia uralleen karsinnoista hakevat mm. Camilo Villegas, Rod Pampling, Heath Slocum ja Paul Stankowski sekä major-voittajat Todd Hamilton ja Shaun Micheel.

Jos paikka 25 joukkoon ei irtoa, on 50 (+ jaetut) seuraavalle luvassa pelioikeus Yhdysvaltain kakkoskiertueelle. Kaikki muutkin 50 ulkopuolelle jääneet saavat osallistua ensi vuonna rajoitetusti Web.com Tourin kisoihin.

Reid, Masson ja Caudal LPGA Tourin karsinnoissa

Naisten viiden päivän mittaisen karsinnan 20 parasta saavat LPGA Tourille kategorian 12. Sijoille 21-45 päätyneet saavat mahdollisuuden osallistua kiertueen muutamiin turnauksiin ensi kaudella. Karsintafinaalin cut-raja asetetaan 72 reiän jälkeen 70 ensimmäisen ja tasatulokseen päätyneiden kohdalle. Mukana on 122 pelaajaa.

Floridassa pelattavassa turnauksessa on kilpailijoita kymmenestä Euroopan maasta. Heistä tunnetuimmat ovat Melissa Reid, Caroline Masson, Anne-Lise Caudal, Felicity Johnson ja Maria Hernandez. Ruotsista ja Tanskasta mukana ovat Caroline Westrup ja Therese Koebaek. Norjan Marita Engzelius on yksi kisan viidestä amatööristä. Yhdysvaltalaisista eniten mainetta kilpakentillä on niittänyt Christina Kim, joka pelasi USA:n Solheim Cup -joukkueessa syksyllä 2011.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje