Kärkisijat karkasivat Roope Kakolta – ”Katosi tuntuma griineihin ja vauhdit chippeihin ja putteihin” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kärkisijat karkasivat Roope Kakolta – ”Katosi tuntuma griineihin ja vauhdit chippeihin ja putteihin”

Roope Kakko kiipesi Challenge Tourin pistetilastossa parhaaksi suomalaiseksi. Kuva: Tomi Natri

Kakko oli kuitenkin kokonaisuutena tyytyväinen Tanskan turnauksen antiin.

Kaksi edellistä päivää Made In Denmark Challenge -kilpailun kärjessä viihtynyt Roope Kakko (-18) ei syttynyt lauantaina sellaiseen peliesitykseen, millä olisi taisteltu voitosta. Tulokseksi jäi 71, ja hän putosi lopulta kymmenennelle tilalle.

Kakko oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen yhden alle tehtyään etuysillä kaksi birdieä ja yhden bogeyn. Hän näytti jo hivuttautuvan voittokamppailuun päätettyään toisen kolmanneksen kahteen peräkkäiseen birdieen. Tämän jälkeen peli kävi tahmeaksi, ja viimeisen kuuden reiän ainoat parista poikenneet reikätulokset olivat 14:llä ja 18:lla tulleet bogeyt.

”Tänään ei ollut mun päivä, valitettavasti. Katosi tuntuma griineihin ja kadotin vauhdit chippeihin ja putteihin. Helpoista paikoista missasin pari up & downia ja otin parit turhat kolmeputtiset”, neljä lyöntiä kärjelle hävinnyt Kakko sanoi.

”Kokonaisuutena tietenkin täytyy olla tyytyväinen, mutta kyllä sinne jäi turhia lyöntejä kentälle tänään.”

Vaikka enemmänkin oli otettavissa, voidaan kymmenettä sijaa varsin hyvänä suorituksena. Se myös takaa hänelle automaattisen pääsyn Pohjois-Irlannissa pelattavaan Challenge Tourin seuraavaan kilpailuun.

”Tarvitsen hyvän lähipeli- ja puttitreenipäivän tähän, ja ensi viikolla uudella innolla metsästämään.”

Silkeborg Ry Golfklubilla pelatun turnauksen voitti Calum Hill (-22), jonka nousua ensi kaudeksi European Tourille voi pitää jo varmana. Ruotsin Joel Sjöholm hävisi skotlantilaiselle yhdellä lyönnillä.

Rankingin ykkösenä jatkaa viikonvaihteen kisassa viidettä sijaa jakanut Ranskan Antoine Rozner. Myös Roope Kakko kohenteli asemiaan ja nousi pistetilastossa parhaaksi suomalaiseksi Oliver Lindellin edelle sijalle 41.

Pistetilaston 15 parasta saa kauden päätteeksi kortin ET:lle. Sijoille 16–45 yltäneet puolestaan pääsevät suoraan pääkiertueen karsintafinaaliin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)