Kärkijoukkoihin kavunneella Tiia Koivistolla hieno päivä kuuluisalla major-kentällä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kärkijoukkoihin kavunneella Tiia Koivistolla hieno päivä kuuluisalla major-kentällä

Tiia Koivisto otti komealla tavalla ensimmäisen jatkopaikkansa Evian Resortilla pelattavassa Jabra Ladies Openissa. Kuva: Tristan Jones/LET

Koivisto oli yksi perjantain vakuuttavimmista pelaajista Evian Resortissa.

Tiia Koivisto esitti mainion nousun Ranskassa Evian Resort Golf Clubilla jatkuneessa Ladies European Tourin kilpailussa. Hän löi Jabra Ladies Openissa perjantaina tuloksen 69, ja oli jaetulla viidennellä sijalla päivän pelitapahtumien ollessa päättymäisillään.

Avauspäivän jälkeen top 20:n ulkopuolella ollut Koivisto teki toisella kierroksella viisi birdieä ja kolme bogia. Paras vaihe osui reikien 7–12 jaksoon, jossa hän tehtaili kolme birdieä.

Kokonaistilanteessa -1 oleva Koivisto iloitsi saatuaan vihdoin juonen päästä kiinni major-turnaus Evian Championshipin kisakentällä.

”Ihan kiva selvittää karsinta ensimmäistä kertaa Evian Resortissa. Kaikki viimeisimmät viisi kertaa ovat päättyneet karsiutumiseen. Kaipa ne kerrat ovat kuitenkin jotain opettaneet. Aika fiksusti olen koittanut pelata”, hän sanoi.

Evian Resort Golf Club tiedetään vaativaksi kentäksi. Perjantainakin Koiviston ohella vain neljä muuta kilpailijaa pystyi kuutosella alkavaan kierrostulokseen, ja kaikkiaan seitsemän pelaajaa on tässä vaiheessa turnausta alle parin.

”Täällä pitää olla jokaisen lyönnin kanssa tarkkana, niin aika kliseisesti on menty eli lyönti kerrallaan. Putti on myös kulkenut todella hyvin.”

Koivisto on kilpailun kärkeen siirtynyttä Whitney Hillieriä kolme lyöntiä perässä. Toista sijaa jakavat Etelä-Afrikan Lee-Anne Pace ja Espanjan Carmen Alonso kärkkyvät australialaista lyönnin päässä. Hillierin kipparoima ryhmä voitti viime viikolla Thaimaassa pelatun Aramco Team Series -turnauksen joukkuekisan. Yksi joukkueen jäsenistä oli Krista Bakker, joka ei ole mukana Ranskassa.

Muut suomalaiset ovat jäämässä +7:n kohdalle asettuneen karsintarajan taakse. Lähimmäksi paikkaa finaalikierrokselle pääsivät Sanna Nuutinen ja Emily Penttilä, joilla oli yksi lyönti liikaa tuloksessaan. Emilia Tukiainen (+10) ja Elina Nummenpää (+11) karsiutuivat hieman selvemmin. Ensimmäisellä kierroksella tuloksen 83 pelannut Linda Henriksson jätti kisan avauspäivän jälkeen kesken.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje