Presidents Cup -kapteeni Tiger Woodsilla visainen pulma: antaakko villi kortti itselleen? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

Presidents Cup -kapteeni Tiger Woodsilla visainen pulma: antaakko villi kortti itselleen?

Tiger Woods antanee hallussaan olevista Presidents Cupin neljästä villistä kortista itselleen yhden. Kuva: Getty Images

Antaako Tiger Woods viime syksynä Ryder Cupissa kiukutelleen Patrick Reedin sijaan itselleen villin kortin Presidents Cupiin?   

Tiger Woods sai maanantaina pidetyssä Presidents Cupin lehdistötilaisuudessa vastattavakseen mielenkiintoisen kysymyksen: Pidätkö mahdollisena, että antaisit itsellesi turnaukseen villin kortin?

Kysymys on täysin relevantti, kun otetaan huomioon, että se esitettiin tänä vuonna Masters Tournamentin voittaneelle pelaajalle, joka löytyy maailmanlistalla kahdeksannelta sijalta.

”Se riippuu paitsi itsestäni ja varakapteeneista, myös niistä kahdeksasta pelaajasta, jotka on jo valittu joukkueeseen. Aion käydä heidän kanssaan avointa keskustelua, ketkä neljä muuta pelaajaa he haluaisivat mukaan ja ketkä sopivat parhaiten joukkueeseen”, Woods vastasi.

Tiger sijoittui Presidents Cup -karsinnan pistelistalla sijalle 13, joten itsensä valintaa joukkueeseen ei voisi pitää itsekkäänä, saati perusteettomana ratkaisuna.

Tämän pidempään hän ei halunnut kyseisellä asialla ”retostella”. Sen sijaan Woods kertoi pitävänsä tärkeänä, että jo valitut ja villin kortin ulottuvilla olevat pelaajat pitävät itsensä iskukykyisenä syksyn aikana.

Etelä-Floridassa asuvana hän tulee pelanneeksi lähes kaikkien Presidents Cupissa esiintyvien joukkueen jäsenten kanssa harjoituskierroksilla saaden samalla ajankohtaista informaatiota heidän kunnostaan.

”Pelaajien on pidettävä syksyn turnausten vuoksi itsensä hyvässä vireessä, lisäksi keskinäiset pienet kisamme antavat suuntaa, mihin voin luottaa.”

Vaikka Woods ei ole ollut vuosien varrella etenkään Ryder Cupissa mikään syömähammas, on hän joka kerta lähtenyt erityisen motivoituneena haasteotteluihin. Ja tässä tämänvuotinen Presidents Cup tuskin tekee poikkeusta, mikäli hän joukkueessa pelaa.

USA lähtee kohtaamaan muun maailman yhdistelmän ylivoimaisena suosikkina, ja voitonhimoisena pelaajana tunnettu Woods mitä ilmeisimmin haluaa päästä kokemaan Australiassa kannun noston tuomaa huumaa – etenkin pieneksi pettymykseksi muodostuneen loppukauden jälkeen.

Tiger Woodsille on jo enteilevästi valmistettu oma bägi Presidents Cupiin. Kuva: Getty Images

Kenet sitten mahdollisen pelaavan kapteenin roolin itselleen ottava Woods olisi valmis uhraamaan joukkueesta? Tony Finau ja Rickie Fowler lienevät lähellä valintaa, joten viimeinen arpa osuisi joko Gary Woodlandille tai Patrick Reedille.

Woodlandin kuntokäyrä on ollut voittoisan U.S. Openin jälkeen laskeva, minkä taustalla saattaa olla kaksosten syntymän aiheuttamat muutokset elämänrytmissä. Valmentajaa vaihtanut Reed on päinvastaisesti alkanut saada vähitellen uudelleen juonen päästä kiinni, mistä osoituksena käy ensimmäisen playoff-turnauksen The Northern Trustin voitto elokuun alussa.

Oma lukunsa on, nauttiiko Reed kapteenien ja muiden pelaajien luottamusta haasteottelussa. ”Captain Americaksi” kutsuttu Reed nosti äläkän viime syksynä Pariisissa käydyssä Ryder Cupissa, missä kapteeni Jim Furyk hajotti aiemmin hyvin menestyneen tutkaparin Reed-Jordan Spieth.

Reed katsoi tuolloin, että Spieth ei ollut halukas pelaamaan hänen kanssaan, ja polemiikki oli valmis. Hän myös kutsui Ryder Cupin parivalintoja ”kaverisysteemiksi” kyseenalaistaen kapteeniston ratkaisut.

Epävarmasti tällä kaudella pelannut Spieth tuskin villiä korttia saa, mutta Reedin valinta joukkueeseen olisi poikkeuksellinen ratkaisu Pariisin tapahtumien jälkeen. Mainittujen ohella keskusteluissa saattavat vilahtaa myös Phil Mickelsonin ja Kevin Kisnerin nimet.

USA:n Presidents Cup -joukkueeseen Royal Melbourne Golf Clubilla 12.–15. joulukuuta pelattavassa haasteottelussa ovat jo valikoituneet Brooks Koepka, Justin Thomas, Dustin Johnson, Patrick Cantlay, Xander Schauffele, Webb Simpson, Matt Kuchar sekä Bryson DeChambeau. Villi kortti -valinnat julkistetaan 4. päivänä marraskuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje