5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

Kapteeni Davis Love III joutuu pelaajien joukkopaon jälkeen uudistamaan USA:n joukkuetta rajusti syksyn huipputapahtumaan

Davis Love III (vas.) tarkkaili Detrotissa aitiopaikalta Cameron Youngin suorituksia. Kuva: Getty Images

Love ”arvottiin” Detroitin kisassa ryhmään, jossa lienee kaksi varmaa Presidents Cupin ensikertalaista.

Pelaajien joukkopako LIV Golf -kiertueelle on aiheuttanut USA:n ja kansainvälisen joukkueen Presidents Cup -joukkueen kapteeneille ennennäkemättömän tilanteen. Monet kyseisessä haasteottelussa esiintyneet runkopelaajat ovat saaneet lähtöpassit ja samalla menettäneet mahdollisuutensa tulla valituksi syksyllä käytävään turnaukseen.

Tutuista nimistä muun muassa Dustin Johnson, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau ja Brooks Koepka ovat kuuluneet yhdysvaltalaisten tukipilareihin, mutta eivät ole nyt kapteeni Davis Love III:n käytettävissä. Team Internationalin kipparin Trevor Immelmanin on puolestaan tultava toimeen ilman isoon rooleihin kaavailtuja Abraham Anceria ja Louis Oosthuizenia.

”Listalla on valitettavia aukkoja, joskin Trevorin osalta tilanne taitaa olla hieman vaikeampi. Tiedän kuitenkin, että kaverit, jotka taistelevat nyt paikasta joukkueeseen ovat erittäin sitoutuneita PGA Touriin ja innoissaan Presidents Cupissa”, Love sanoi.

Love hankkiutui Detroitissa meneillään olevassa Rocket Mortgage Classic -turnauksessa samaan ryhmään Will Zalatoriksen ja Cameron Youngin kanssa seuratakseen kahden viime aikoina mainiosti esiintyneen pelaajan edesottamuksia lähietäisyydeltä.

Kumpikaan ei kuulu Scottie Schefflerin, Sam Burnsin, Xander Schauffelen, Patrick Cantlayn, Justin Thomasin ja Jordan Spiethin muodostamaan kuuden pelaajan joukkoon, jotka olisivat tämän hetken tilanteen perusteella ottamassa automaattisen paikan USA:n joukkueeseen. Kaksikon valintaa voinee kuitenkin pitää varmana.

Seuraavaa kuutta sijaa Presidents Cup -karsinnassa pitävät hallussaan Tony Finau, Collin Morikawa, Max Homa, Will Zalatoris, Billy Horschel ja Tom Hoge.

Tänä vuonna PGA Tourilla voittaneet Talor Gooch ja Jason Kokrak olisivat niin ikään olleet kapteenin harkintalistalla vahvoilla, mutta hekin päättivät vaihtaa maisemaa kiistanalaiselle LIV-kiertueelle.

Love on valinnut apulaiskapteeneikseen Fred Couplesin sekä Zach Johsonin, ja ensi viikolla tiettävästi nimitetään kaksi varakapteenia lisää. Häneltä kysyttiin, olisiko vuoden 2019 pelaajakapteeni Tiger Woodsilla mahdollisesti kiinnostusta toimia joukkueessa jossakin roolissa.

”Luulen, että Tiger haluaisi pelata, mutta on toinen asia, pystyykö hän pelaamaan. Hän kuitenkin pitänee enemmän tarkkailijan roolista, ja on ehdottomasti yksi niistä muutamista henkilöistä, joilta aion kysyä neuvoja.”

USA:n Presidents Cup -joukkue valitaan PGA Tourin playoffien aikana. 12-miehisestä yhdistelmästä kuusi pelaajaa valitaan harkinnan perusteella. Haasteottelu käydään 23.–25. syyskuuta Quail Hollow Clubilla Pohjois-Carolinassa.

Rocket Mortgage Classic -kilpailun kärjessä jatkavat Taylor Pendrith ja Tony Finau (-21). Cameron Young (-17) on kolmantena ja Will Zalatoris (-9) sijalla 27. Ensimmäisen kerran PGA Tourilla sitten huhtikuun pelannut Love, 58, karsiutui.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje