18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kalle Samooja pelasi haljenneella draiverilla – veteen lyödyt pallot koituivat turmioksi

Kalle Samooja osoitti tänään kovaa ammattiylpeyttä. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen lähtivät parantelemaan sijoituksiaan Hampurissa. Molemmat tippuivat tuloslistalla.

Golf on ajoittain merkillinen peli. Periaatteessa homma toimii, mutta tulos jää vajaaksi. Syitä on tunnetusti lukemattomia.

DP World Tourin kilpailussa Hampurissa Kalle Samooja on ollut koko viikon raikkaalla mielellä liikenteessä. Hän lähti kisaan puolustavana Porsche European Openin voittajana. Kolmantena päivänä hänellä oli luonnollisesti tarkoituksena painaa kaasu pohjaan ja antaa palaa.

Samoojan kierros oli lievästi sanottuna värikäs. Hän onnistui iskemään komeat seitsemän birdieä vaikean kentän maineessa olevalla Green Eagle Golfilla.

Näiden vastapainoksi muutamat lyönnit maksoivat tulosta jahdatessa liikaa. Kyseisellä kentällä vesieste on pelissä useammallakin väylällä, minkä Samooja sai tänään huomata armottoman konkreettisesti.

Turkulainen löi pallonsa veteen peräti viidesti. Kolmannella reiällä hän löi jopa kahdesti veteen, joten tuloskorttiin merkattiin siltä väylältä triplabogey. Seuraavalla väylällä hän löi myös veteen, mutta sai siitä huolimatta väännettyä parin.

Birdiesaaliin, vesiesteseikkailuiden ja kolmen bogeyn sävyttämänä Samooja pelasi kierroksensa tulokseen +3. Sillä jaetaan sijaa 38.

”Tänään kyllä veisteltiin vuoden värikkäin kortti. Alkulämmössä huomasin, ettei alkuasento oikein asetu. Meillä on myös vahva epäilys, että draiveri on halki, joten sitä täytyy nyt vähän tutkiskella. Toki voi olla, että miehen vireystila on syy”, Samooja sanoi tiedotteessa.

Mielenkiintoista Samoojan kierroksessa oli, että hän teki vain viisi paria. Enemmän birdieä (8) tekivät ainoastaan kisan kärkeen porhaltanut Julian Guerrier ja Alejandro Del Ray. Kilpailun kärkipäässä majailevat pelaajat Guerrieria lukuunottamatta tekivät 2-6 birdieä tämän päivän kierroksella.

Kuten Samoojan kierroksesta on havaittavissa, hän ei antanut missään vaiheessa periksi, vaan jaksoi yrittää loppuun saakka alun vaikeuksista huolimatta.

”Putteri toimi sentään kohtalaisesti. Hyvät vedot on edelleen tosi hyviä. Voittoon ei taida enää olla mahkuja, mutta yritetään saada viikon paras kierros irti huomenna.”

Veteen lyödyt pallot tulivat pitkän kaavan kautta tutuksi myös Eddie Pepperellille, joka löi 14. reiällä (par 3) kolme kertaa griinin edessä olevaan vesiesteeseen. Lopulta tuolle reiälle merkattiin hänen tuloksekseen kymmenen lyöntiä.

Tapio Pulkkanen pelasi tasaisehkon kierroksen. Viiden bogeyn ja kahden birdien myötä hänen tulos tänään oli +2. Hän tippui tuloslistalla Samoojan tavoin 17 pykälää alemmas ja on ennen viimeistä päivää 58.

Kilpailun voitosta käydään sunnuntaina tiukka kamppailu monen pelaajan voimin. Neljän lyönnin sisällä on peräti 18 pelaajaa. Vuosi sitten Samooja nousi seitsemän lyönnin takamatkalta viimeisenä päivänä sensaatiomaiseen voittoon.

Edit: Lisätty Samoojan kommentit tiedotteesta.

Lue seuraavaksi: PGA Tourin suosikkihahmo kehottaa vetämään kalsarikännit – takana suomalaisfirma

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje