27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kaksihanskainen iski jälleen

Tommy Gainey käyttää säällä kuin säällä hanskaa myös oikeassa kädessään. © Getty Images

Jeff Quinneyn ja Tommy Gaineyn tulos 63 oli kovinta valuuttaa Wyndham Championshipin ensimmäisenä päivänä. Quinneyn kortista löytyi torstaina kahdeksan birdietä, joista viisi peräkkäistä kierroksen alkupäässä. Ainoan boginsa hän teki Sedgefieldin kentän viimeisellä reiällä (päivän 9:s). Yhden eaglen ja viisi birdietä tehnyt Gainey välttyi avauskierroksella tyystin virheiltä.

Quinney on ennen tämänviikkoista turnausta FedExCupin pisteissä sijalla 215. Voitto Pohjois-Carolinassa nostaisi hänet varmuudella PGA Tourin playoff-sarjan avausturnaukseen.

”Ainoa mahdollisuuteni playoffiin taitaa olla voitto täällä. Lähdin kisaan kaikki peliin -periaatteella.”, Quinney sanoi.

Hän jäi vuosi sitten FedExCupin jatkopeleistä niukasti ulos sijoituttuaan pisteissä 126:nneksi. Barclaysiin olisi vaadittu kolme pistettä enemmän.

Gaineyn paikka ensimmäiseen playoff-turnaukseen on sen sijaan turvattu. Uskollisesti kahta hanskaa pelatessaan käyttävä nopearytminen pallonlyöjä on pisteissä 40:s. Niin Gainey kuin Quinney tavoittelevat viikonvaihteessa ensimmäistä voittoaan Yhdysvaltain kiertueella.

Hurja tulostaso

Kolmantena oleva Stuart Appleby majailee kärkikaksikosta lyönnin päässä. Jaetulla neljännellä tilalla (65) on kaikkiaan kymmenen pelaajaa, joukossaan mm. Paul Casey, Ernie Els, JimFuryk ja Vijay Singh.

Sedgefield Country Club osoittautui torstaina juuri niin säyseäksi areenaksi kuin osattiin ennakkoon odottaa. Yhteensä 93 pelaajaa alitti avauskierroksella kentän parin. Ensimmäisenä islantilaisena PGA Tourin kisassa pelaava nuori amatööri Olafur Loftsson löi yhdestä tuplabogista huolimatta mainion tuloksen 68.

Viikonvaihde selvittää myös sen, ovatko Els (FedExCup 126:s) ja Camilo Villegas (FedExCup 125:s) mukana ensi torstaina New Jerseyssä pelattavassa Barclays’sa.

”Minun playoffini käynnistyivät tavallaan jo tällä viikolla. Jos en onnistu Greensborossa, niin jatkoon ei ole asiaa. Paineista huolimatta, nyt on onnistuttava”, Els sanoi.

Fabian Gomez teki kauden kolmannen albatrossin Sedgefieldin viimeisellä (15) par-viitosella. Argentiinalainen sivalsi kakkoslyöntinsä puu-5:lla sisään 230 metrin päästä reiästä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje