27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Kaksi suomalaista mukana LIV Golfin karsinnoissa

Karsinnasta paikka LIV:lle on luvassa aniharvalle.

LIV Golf järjestää ensimmäistä kertaa karsintaturnauksen. Sen kautta kolme pelaajaa etenee mukaan LIV Golfille kaudeksi 2024. Lisäksi seitsemälle pelaajalle on tarjolla rajoitettu kortti Asian Tourin järjestämiin kisoihin. Karsinta järjestetään Abu Dhabi Golf Clubilla 8.–10. joulukuuta.

Kisaan osallistuu yli 70 pelaajaa. Suomalaisittain mielenkiintoisimmat nimet ovat Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen, joiden nimi löytyy osallistujalistalta.

Parhaillaan Etelä-Afrikassa kilpaileva Samooja vastasi toimituksen tiedusteluun siitä, onko hän osallistumassa kilpailuun lyhyesti: ”Kyllä se on mahdollista.”

Myös Tapio Pulkkanen vahvisti osaltaan asian jättäen pienen takaportin auki: ”Kyllä mä näillä näkymin oon menossa karsintaan.”

Samoojalla on voittajakategorian kautta täysi pelioikeus DP World Tourille alkaneelle kaudelle. Tapio Pulkkasen tilanne on kuitenkin hankala, sillä hänellä ei ole pelioikeutta pääkiertueelle. Todennäköisin reitti takaisin kirkkaisiin valoihin kulkisi näillä näkymin haastajakiertue Challenge Tourin kautta.

DPWT ei ole rajoittanut kiertueen pelaajien osallistumista LIV Golfin kisoihin. Samoojan on siis mahdollista kilpailla halutessaan molempien organisaatioiden kisoissa. LIV Golfin kisoista ei myönnetä maailmanlistan pisteitä, joilla on merkitystä mm. major-kilpailuiden osallistumisoikeutta ja olympiarankingia ajatellen.

Samooja on tällä hetkellä olympiarankingissa toiseksi paras suomalainen Sami Välimäen jälkeen. Hän on sijalla 58, kun kisaan mahtuu 60 pelaajaa. Olympiapaikka vaatii siis lisäpisteitä.

LIV Golfin karsintaformaatti

LIV:n karsinnan formaatti eroaa muista karsinnoista melkoisesti. Kuutisenkymmentä pelaajaa aloittaa urakan ensimmäiseltä kierrokselta. Heidän joukossaan on myös Pulkkanen. Samooja pääsee suoraan mukaan toiselle kierrokselle. Ensimmäiseltä kierrokselta etenevät jatkoon sijoille 1–20 sijoittuneet pelaajat.

Toisella kierroksella tulokset nollataan, ja jatkoon pääsee porukan 20 parasta. Nyt raja on kuitenkin tiukka 20, eli tarvittaessa pelataan tiebreak. Kaksi viimeistä kierrosta pelataan karsinnan viimeisenä päivänä shoot out -muodossa. Paikan LIV:lle saa lopulta kolme parasta.

Käytännössä kolmikko pääsee pelaamaan 14 kiertueen kisaa kaudella 2024 ja he ovat mukana jossain joukkueessa, joka on osa LIV:n peliformaattia. Sijoille 4–10 päätyneet pelaajat pääsevät mukaan LIV:n International Series -kisoihin, jotka ovat Asian Tourin järjestämiä. Näitä kilpailuja pelataan kaudella 2024 kymmenen.

Karsintojen nimekkäintä osastoa ovat Jason Dufner, Victor Dubuisson sekä Gonzalo Fernández-Castaño ja Alvaro Quiroz. Urallaan vahvasti nousevalla käyrällä Samoojan tapaan olevia pelaajia ei porukassa kuitenkaan ole montaa. Pääosin osallistujalistalla on hiipuvia ex-tähtiä ja nuoria lupauksia.

LIV Golfin ensimmäinen kisa kaudella 2024 pelataan Meksikon Mayakobassa 2.–4. helmikuuta.

Artikkeliin on päivitetty Pulkkasen kommentit kello 10.54.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (15 kpl)

  Chip Greenside says:

  Sielläpä LIV:llä vaipuvat unohduksiin, jos sinne ajautuvat. Minulla ei ainakaan ole mitään käsitystä noiden nykyisten ko. tourin pelaajien saavutuksista viime vuosilta, eikä tule olemaan tulevaisuudessakaan.

  Soketti says:

  Kaikki menneen talven pelaajia joutaa sinne

  Sport Goofy says:

  Nopealla googletuksella löytyi koko osallistujalista – linkin listaan toimittaja olisi toki voinut lisätä uutiseen kun kerran itse asia nousi Golfpisteen uutiskynnyksen yläpuolelle. Osallistujat näyttävät olevan kyllä tosi sekalainen seurakunta eikä tuolla monta eurooppalaista ole mukana, esimerkiksi ruotsalaiset loistavat totaalisella poissaolollaan. Pulkkanen ehkä sopii jotenkin profiiliin DPWT:ltä pudonneena pelaajana, mutta Samoojan mukanaoloa on urakehityksenkään kannalta vaikeampi ymmärtää. DPWT:ltä kuitenkin löytyy varoittavia esimerkkejä siitä, kuinka tyly LIV voi olla suomalaisia isommillekin nimille, kuten vaikkapa Wiesberger ja Larrazabal.

  Vaan eipä tuo tourien kokonaiskuva näytä muutenkaan kovin selkeältä kun viime viikon DPWT-kisassa voiton ja bonuksena olleen the Open -paikan vei LIV-golfari Burmester. Ja samaan aikaan sitkeät huhut väittävät LIVin rekrytoineen maailman kärjestä ainakin yhden uuden pelaajan, ehkä useampiakin.

  Range says:

  Ammattilainen pelaa golfia rahasta! Mukaan vaan jos pääsee ja naura matkalla pankkiin. Jos ei valtiot pystyt boikotoimaan ko. touhua niin älä sinä ammattilainen rassu edes yritä.

  Kuinkahan moni LIV-dumaajista sanoisi ei, jos pomo tulisi ehdottamaan ”miljoonien” palkankorotusta, mutta rahat tulee ”ulkomailta”?

  Jokainen joka seuraa edes puoli tosissaan golfia, tietää ko tourin pelaajien saavutuksista viime ja edellisiltä vuosilta.

  heierk says:

  Yhtään kisaa en ole jaksanut katsoa. Paria katsoin ehkä puoli tuntia. Sekavaa, kun kaikki lähtevät yhtä aikaa. Nuo joukkueet myöskään ei sytytä. Jos on lopettamassa uraansa tuolta voi hakea eläkerahoja. Kovin monta pelajaa ei ole pyrkimässä LIV Tourille. Saako jo karsinnoista hyvät starttirahat?

  Slowhand998 says:

  Seuraan golfia erittäin tiiviisti, mutta LIV kisoista ei ole mitään tietoa enkä jatkossakaan aio seurata oli siellä suomalaisia tai ei. Samooja aikoo ilmeisesti jäädä osa-aika eläkkeelle.

  Ihminen says:

  Itsekin yritin kerran katsoa LIV tourin kisaa, mutta tuli migreeni jo 15min jälkeen. Todella sekavaa sähläämistä Logoineen ja joukkue kisoineen. Tiger sen hienosti kiteytti, miksi tälläinen Kultapossu-kerho ei kuulu golffiin. RyderCup ja SolheimCup osoitti jälleen, että Golffissa on vielä urheilun sydän ja liekki elossa.

   Slowhand998 says:

   Niin ovat ainakin, jos verrataan osallistuvia pelaajia.

    Quid Pro Quo says:

    Juu, parempi on, ilman muuta. Tulokaskiertuehan maksaa pelaamisesta, mutta monipoliasemaansa kynsin hampain teräsbetonoiva kiertue maksaa jopa pelaamattomuudesta. Ihan parasta!

    Mutta tottakai yhden pelatun ja yhden keskeytetyn kisan kattaneen kauden jälkeen suhmuroidun 12 miljoonan taalan ”tietoisuuskorvauksen” jäykistämällä moraalisella selkärangalla ”menneen talven” kansikuvapelaajalla on oikeus -ehkä jopa velvollisuus- kritisoida oman monipolin kanssa kilpailevan kiertueen kilpailullisuutta ja kompensaatioita – vaikka ne oman kiertueen avainkilpailuissa ovatkin identtisiä (limited field, no cut, 20M USD). LMAO!

    Vielä suuremman moraalisen paremmuuden voi pelaajalle tuottaa ainoastaan kauden palkintorahat vallan vaivattomasti tuplaava 15 miljoonan taalan ”vaikuttavuuskorvaus”, joka antaa uudelle kansikuvapojalle oikeuden -ehkä jopa velvollisuuden- kutsua kilpakumppaniaan esim. k*sipääksi – tai kehottaa kiertueen lähes kaikki mahdolliset kisat ryynäämään joutunutta ja sen palkkiopolitiikan oligarkkimaisuutta kritisoinutta rivimiestä ”pelaaman paremmin”.

    No, loppujen lopuksi kyseessähän on vain maata ja maailmaa kiertävistä, päivän päätteeksi koko lystin maksavien kuluttajien huomiosta keskenään kilpailevista sirkuksista. Siitä on helppo olla saamaa mieltä, että päättyneellä kaudella parhaat pellet löytyivät juuri tuon PIP-listan kärjestä sijoilta 1 ja 2 sekä sen suhmuroineen sirkuksen (piakkoin tehtävänsä kengän kuva takalistossaan jättävästä) tirehtööristä.

  Huulio says:

  Puhuttaessa sekavasta sähläämisestä, seuraava loistava älynväläys on se Tigerin stadion golffi.
  Se vaikuttaa kyllä niin typerältä ja teennäiseltä hommalta että ei edes artikkeleita siitä jaksa oikein lukea loppuun asti.

  Näprääjä says:

  LIV tourin kilpailukonsepti on kyllä hyvä. Kun yhdistyy PGAn kanssa niin toivottavasti osassa kisoja vastaavaa. Kovia pelimiehiä paljon. Cameron Smith ehkä viimeimpänä isona nimenä liittyi mukaan.

  expat says:

  Kannatan liittymistä LIViin jos se vain onnistuu. Siellä saa vuodessa palkkaa enemmän kuin missään muualla vaikka peli ei kulkisikaan. Etenkin caddie tienaa aivan toiseen malliin kuin esim DP tourilla. Ja muut sidosryhmät. Golf on työtä ammattilaisille. Harrastajien ja golfia seuraavien olisi hyvä muistaa tämäkin.

  Näprääjä says:

  PGAn pelaajayhdistys yritti 25v taata ei menestyville kohtuullisia minimikorvauksia, ei onnistunut. LIV korjasi tilanteen 2 vuodessa pgankin puolelta. Niiden oli pakko kun todellisuus alkoi läpäistä prpagandalla luotua mielikuvaa.
  Ryder Cupin osalta seuraavat valinnat kiinnostaa kovasti.

  OikeaJuuso says:

  LIV kisat ovat mielenkiintoista seurattavaa ja pelaajille sekä seuraajille helpompaa. Vain 3 päivää ja kisalähetys ei kestä kuin kierroksen verran koska yhteislähtö. Mielestäni rahan alkuperän arvostelu on omanlaistansa jeesustelua. Miettikää nyt hetki mitä hyvyyden lähettiläitä muka jenkkien rahakeisarit ovat. Aina ei uutisoida heistä isoin kirjaimin, koska heimoveljet hallitsee läntistä mainmediaa.