Kakon taistelu toi kolmannen sijan, voittoon Vierumäellä kokenut portugalilainen - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakon taistelu toi kolmannen sijan, voittoon Vierumäellä kokenut portugalilainen

Jutun lopussa myös kisan parhaan suomalaisen, Roope Kakon videohaastattelu. Kakon lisäksi myös Oliver Lindell hätyytteli kärkisijoja. Ilahduttavaa oli myös runsas yleisömäärä, joka sai kiitosta myös Kakolta.

Vierumäki Finnish Challenge päättyi Jose-Filipe Liman (-14) juhliin. Kärkiryhmien edessä pelannut Lima sai pelata rauhassa ilman yleisön painetta ja kokenut portugalilainen onnistuikin taikomaan sunnuntaina päivän parhaan kierrostuloksen 66 (-6), joka riitti voittoon lyönnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Etelä- Afrikan Bryce Eastoniin (-13).

Eastonilla oli vielä viimeisellä reiällä mahdollisuus pakottaa Lima uusintaan, mutta pitkä birdie-putti ohitti kupin muutaman senttimetrin etäisyydeltä.

Lima, 37, on kokenut ammattilainen, joka nappasi ensimmäisen voittonsa CT:llä, vieläpä CT:n ja ET:n yhteiskisassa jo vuonna 2004. Voitto oli Limalle uran viides CT:llä. Edellinen ykköstila on vuodelta 2016.

Lima nousi CT:n pistelistalla kahdeksanneksi, joten pelit jatkuvat suurella todennäköisyydellä ensi kaudella European Tourilla, jossa mies on ehtinyt pelata urallaan jo 247 kilpailua.

”Fantastinen fiilis, kun minulla oli niin hankala alkukausi. Kiitän jumalaa siitä, että olin koko viikon niin rauhallinen ja pystyin pelaamaan niin hyvin. Kenttä oli mahtavassa kunnossa. Väylät olivat napakat ja viheriöt nopeita ja tasaisia. Pidän nopeista griineistä, joten olosuhteetkin suosivat minua”, Lima kertoi.

Jose-Filipe Lima hehkui onnesta voiton varmistuttua. Kuva: Tomi Natri.

Sunnuntaina Lima pelasi kierroksensa ilman bogeja. Birdiet hän teki avaus- ja päätösreikien lisäksi neljälle peräkkäiselle väylälle 6–9. Hän ei johtanut kisaa yksin kertaakaan ennen päätösreiän birdieä, joka lopulta riitti voittoon takaa-ajajien hyytyessä kalkkiviivoilla.

Lima kuittaa voitostaan 32 000 euroa. Toiseksi sijoittuneen Eastonin palkinto-osuus on 22 000 euroa.

”Tajusin pelaavani voitosta vasta 16. tiillä. Luulin, että kärki on pari lyöntiä edellä. Silloin vasta ymmärsin, että minullahan on mahdollisuus voittaa”, Lima kertoi.

Koko ajan olen tuntenut, että peli on ollut hyvää. Ihmiset katsovat vain niitä rahalistasijoituksia, mutta oma ajatus on ollut se, että peli on ihan näpeissä.
Roope Kakko

Kolmannen sijan kilpailussa jakoivat Ranskan Joël Stalter, Skotlannin Calum Hill ja Roope Kakko tuloksella -12. Kolmikko kuittaa podium-sijasta 12 000 euroa mieheen. Kisaa kolmen kierroksen jälkeen johtanut Ruotsin Rikard Karlberg hyytyi kuudenneksi.

”Kyllä vähän on karvas maku suussa. Tuntui, että se (voitto) olisi ollut ihan otettavissa. Kun miettii mistä lähtökohdista tähän kisaan lähti, niin siihen nähden tämä on tietenkin hyvä tulos. Mutta aina kun pääsee voitosta pelaamaan, eikä pysty kannua ottamaan, niin harmittaahan se. Mutta niin kuin aina, otetaan tästä posit mukaan ja mennään eteenpäin”, Kakko sanoi.

Kakon kierroksen kiperin paikka oli 13:lla, jossa lyhyeksi jäänyt avaus valui kanervikkoon vesiesteen reunaan. Kakko selvitti reiän parilla riisuttuaan kenkänsä ennen kuin chippasi pallonsa viheriön reunaan kahden putin päähän kupista. Katso lyönti alta.

”Peli oli aika samanlaista joka päivä. Se olisi voinut lähteä ihan kumpaan suuntaan vain. Tänään ne putit, jotka olisivat voineet mennä sisään, eivät uponneet. Panin tänään pari aika lyhyttäkin ohi. Koko ajan olen tuntenut, että peli on ollut hyvää. Ihmiset katsovat vain niitä rahalistasijoituksia, mutta oma ajatus on ollut se, että peli on ihan näpeissä”, Kakko sanoi.

Kakon ryhmää seurasi Vierumäellä toistasataa ihmistä. Kokenut suomalainen oli otettu kiinnostuksesta ja kertoi sen tuoneen pelaamiseen paljon virtaa.

”Oli kyllä todella asiantunteva ja kiva yleisö. Antoi tilaa ja tuli hirveä määrä kannustusta. Aina sanotaan, että suomalaiset ovat negatiivinen kansa, mutta ei: Hirvittävä määrä kannustusta tuli tänään ja sanon, että minulla oli kyllä merkittävä kotikenttäetu”, Kakko kiitti.

Kisan toiseksi paras suomalainen oli Oliver Lindell, joka jakoi 11:nnen sijan neljän muun pelaajan kanssa.

”Hyvä viikko, mutta harmittavasti jäin taas lyönnin päähän top 10:stä”, Lindell sanoi.

Kisan suomalaisyllättäjää voidaan pitää Kalle Sneckiä, joka teki sunnuntaina tuloksen 69 (-3) ja nousi jakamaan 36. sijan yhteistuloksella -4.

Mikael Salminen (par) oli 58:s, Albert Eckhardt (+9) 64:s ja Joonas Granberg (+10) 65:s.

”Kyllä jäi hampaankoloon, totta kai harmittaa. Ei ollut mistään kotoisin tuo lyöminen etenkään tänään. Ekat päivät selvisin sillä, mutta en enää tänään”, Salminen sanoi.

Lue seuraavaksi: Lyönnin himoitusta top 10 -sijasta jäänyt Lindell tuskaili draivaamistaan Vierumäellä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • golftintti says:

    ”Oli kyllä todella asiantunteva ja kiva yleisö. Antoi tilaa ja tuli hirveä määrä kannustusta. Aina sanotaan, että suomalaiset ovat negatiivinen kansa, mutta ei: Hirvittävä määrä kannustusta tuli tänään ja sanon, että minulla oli kyllä merkittävä kotikenttäetu”, Kakko kiitti.
    Ne negatiiviset, jotka pitivät ammattilaisten kisaa vilttiketjun hommana olivat jossain muualla. Paikalla vaan kannustavat joita oli kiitettävän paljon. Toivottavasti tästä lähtee innostus lähteä ihan paikan päälle kisaa katsomaan. 10 vuotta sitten 2009 Linnassa oli paljon väkeä, todella urheilutapahtuman tuntua myös muussa tarjonnassa. Kytäjällä ei mitään, Vierumäki on tehnyt vuosien varrella hyvää työtä ja taas on toivoa! Vielä kun saisi sivuille yhden otsikon alle yleisölle kaikki tiedot, jotta näytettäisi, että heitäkin on ajateltu. Kartta alueesta ruokailu- ja pysäköintipaikkoineen (kahvikioskeineen, lepopaikkoineen!?) kiinnostaa etukäteen, kaikki eivät Vierumäellä ole aiemmin olleet.