Kaisa Ruuttila vaihtoi valmentajaa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kaisa Ruuttila vaihtoi valmentajaa

Loukkaantumisista kärsineet Kaisa Ruuttila ja Ursula Wikström valmistautuvat Ladies European Touriin. Kaisa saa jo harjoitella täysiä lyöntejä, Unski on vielä semi-vaiheessa ja chippailee ja puttailee.

Kaisa Ruuttila on tarttunut mailoihin ja punttisalilla rautoihin reilun kolmen kuukauden takaisen selkäleikkauksen jäljiltä. Vaikean viime vuoden aikana hän kävi tiukkaa vuoropuhelua itsensä kanssa: haluanko vielä pelata ammattilaisena. Lopputuloksena oli päätös satsata peliuraan täysillä ja samalla hän halusi uuteen lähtöön myös uudet kuviot. Valmentaja Niklas Rajamäki vaihtui Anssi Kankkoseen.

”Tuli sellainen olo, että tarvitsen tekemiseen jotain uutta. Lähinnä kysymys on siitä, että valmentaja on lähellä. Anssilla on Tampereella paljon valmennettavia ja oppilaita ja hän käy täällä monena päivänä viikossa”, selvittää Ruuttila taustoja.

Muutaman kokeiluluontoisen harjoitussession jälkeen päätös oli molemmin puolin selvä, yhteistyö käynnistyi.

Ruuttilan täysiä svingejä on tarkasteltu useamman henkilön voimin. Hänen fysioterapeuttinsa on katsonut, että selkä toimii lyönnissä oikein ja lyöntejä on verrattu myös loukkaantumista edeltäneeseen aikaan.

”Selkäoperaatio ei ole aiheuttanut lyöntiin muutoksia. Selkä väsyy vielä vähän harjoittelusta ja pitää edetä itseään ja kehoaan kuunnellen”, toteaa Ruuttila tyytyväisenä.

Kaisa pelasi viime kaudella ainoastaan yhden kilpailun eikä ole sen jälkeen mailoihin koskenut. Siksi valmistautuminen tämän vuoden koitoksiin vaatii oman aikansa ennen kuin kannattaa edes ajatella kilpakentille palaamista.

”Nyt tavoite on palata LET:lle maaliskuun lopulla Marokossa. Sitä ennen lähden helmikuun alussa Kyprokselle 10 päivän leirille ja helmi-maaliskuun vaihteessa Anssin valmennettavat ovat Espanjassa. Pitää päästä lyömään ruoholta ja samalla kokeilemaan, miten selkä kestää täysiä kierroksia”, suunnitteli Ruuttila lähiviikkojen ohjelmaansa.

Wikström saa jo chippailla

Koko syksyn pelaamatta ollut ja viime vuoden parhaaksi suomalaiseksi golfariksi valittu Ursula Wikström kuntoutuu myös kohtuullista vauhtia. Puttaamisen lisäksi hän on päässyt myös chippien makuun.

”Sellaisessa semi-vaiheessa vielä ollaan, mutta olotila on selkeästi parempi kuin viime syksynä”, toteaa Ursula.

Wikström lähtee kuukaudeksi Floridaan harjoittelemaan 1,5 viikon päästä ja siellä on tavoitteena saada peli sellaiseen kuntoon, että hän voi avata kautensa Kiinassa maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

”Toivottavasti tähän aikatauluun ei enää tule muutoksia”, toteaa Unski.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje