5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Kadonneen voiton metsästys

Graham DeLaetin voitto Canadian Openissa olisi merkittävä asia maan golfurheilulle. © Getty Images

PGA Tour jatkuu loppuviikosta Amerikan mantereella, mutta nyt kiertue on ottanut suunnakseen pohjoisen, jossa pelataan perinteisiin turnauksiin lukeutuva Canadian Open. Kisan voittoa puolustaa Sean O’Hair, joka juhli vuoden takaista mestaruuttaan Vancouverissa.

Tällä kertaa Kanadan avoimet ovat löytäneet kisakenttänsä Ontariosta. Hamilton Golf & Country Club on isännöinyt turnausta viimeksi vuonna 2006, mutta ensimmäinen Canadian Open pelattiin maan tunnetuimpiin kuuluvalla areenalla jo vuonna 1919. Kentän suunnittelija on Harry Colt.

Kilpailun nimekkäimmät pelaajat ovat saapuneet Ontarioon suoraan Englannista, jossa pelattiin viime viikolla kauden kolmas major-turnaus, British Open. Lythamissa voittaneen Ernie Elsin lataus Kanadan turnauksessa on arvoitus, toisaalta hänenlaisensa kokenut ja menestynyt pelaaja ei kohtaa tässä vaiheessa uraa kovin suuria tunnekuohuja.

Suosikkeihin Els silti viikonvaihteessa lukeutuu, kuten myös Openissa enemmän tai vähemmän edukseen pelanneet Hunter Mahan, Matt Kuchar, Jim Furyk ja Brandt Snedeker.

Kuchar on yksi PGA Tourin luotettavimmista pelaajista selvitettyään viikko sitten cutin jo 22. peräkkäisessä kisassa. Yhdeksänneksi British Openissa sijoittunut pelaaja pystyy myös pelaamaan hyvin kaikenlaisissa olosuhteissa. Monen mielestä nyt alkaisi jo olla korkea aika Kucharin voitolle.

Snedeker pelasi Lythamissa voittavan näköistä golfia 36 reikää, mutta viikonloppuna paras ote katosi. Häntä sopii odottaa myös Kanadan avoimissa kolmen parhaan joukkoon.

Kotiyleisö odottaa luonnollisesti omiltaan hyvää panosta Ontariossa. Kovat tekijät ovat silti aika vähissä. Kun monivuotinen ykköspelaaja Mike Weir on ollut pidemmän aikaa kuralla, ei hänen paikkansa ottajaksi ole ilmaantunut pelaajia jonoksi asti. Parhaat mahdollisuudet tällä viikolla lienevät Graham DeLaetilla, joka oli edellisessä PGA Tourin kisassaan 12:s. Edellinen maan avoimen mestaruusturnauksen kanadalaisvoittaja (Pat Fletcher) löytyy niinkin kaukaa kuin vuodelta 1958.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje