[6][5]

[6][5]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Kaarnalahti ykkönen Ranskassa

Minna Kaarnalahti sai upean sulan hattuunsa Chantagon kentällä pelatussa turnauksessa. Kuva: J.-P. Salakari

Minna Kaarnalahti otti merkittävän voiton Biarrizin eteläpuolella pelatussa Ranskan avoimessa seniorimestaruusturnauksessa.

Kaarnalahden kisa käynnistyi varsin pirteästi, ja tasainen peli tuotti ensimmäisen kierroksen tulokseksi 71. Tämä oikeutti toiseen sijaan lyönnin erolla kilpailua tuossa vaiheessa johtaneen Espanjan Maria Oruetan takana.

Toinen kierros sujui erittäin märissä ja haastavissa olosuhteissa erinomaisesti; Kaarnalahti kirjautti korttiinsa lukeman 74, joka vei hänet kilpailun kärkeen kolmen lyönnin erolla ennen samassa ryhmässä pelannutta Hollannin Marjan De Boeria.

Kierros jouduttiin keskeyttämään rankkasateen vuoksi heti Kaarnalahden ryhmän maaliintulon jälkeen. Toinen kierros pelattiin loppuun perjantaiaamuna ja kolmannelle kierrokselle startattiin yhteislähdöllä.

Vaikka perjantain olosuhteet olivat kisan parhaat, jäi päivän tulostaso kuitenkin vaatimattomaksi. Kaarnalahti taisteli koko kierroksen kärkipaikasta rinta rinnan De Boerin kanssa, kunnes edessä oli uusinta.

De Boerin sorruttua ensimmäisellä uusintareiällä bogiin, oli Kaarnalahdella helppo työ kuitata voitto kymmensenttisellä par-putillaan.

Anna-Maria Lehtonen (82-84-82) oli 34:s, kisan kolmas suomalaisedustaja Pirjo Sipronen ei selvittänyt karsintarajaa.

Vaateteollisuudesta tunnetun Lacosten perheen omistamalla kentällä vuosittain pelattavaan turnaukseen ovat tervetulleita myös ammattilaiset. Tämän vuoksi kisan taso on poikkeuksellisen korkea verrattuna useimpiin muihin eurooppalaisiin seniorikilpailuihin.

Tänä vuonna kentällä nähtiin De Boerin lisäksi mm. Susanne Moon ja Catherine Panton-Lewis. Kaikki kolme ovat voittaneet urallaan turnauksen naisten Euroopan kiertueella.