[6][5]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Kaarnalahti seitsemäs seniorinaisten British Openissa

Minna Kaarnalahden kausi oli menestyksekäs.

Englannin Felicity Christine kruunattiin seniorinaisten British Openin mestariksi Belvoir Park Golf Clubilla Belfastin esikaupungissa. Katia-myrskyn jälkipuhureissa pelattu kisa tarjosi pelaajille haastetta vähintään riittävästi, ensimmäisen päivän 15m/s tuuli oli lähes liikaa pallojen rullatessa griineillä tuulen mukana. Kilpailun loppua kohden olosuhteet kuitenkin paranivat, torstaina pelattu finaalikierros vietiin läpi jo lähes ihanteellisessa kelissä.

Minna Kaarnalahdella oli kahdella ensimmäisellä kierroksella pieniä vaikeuksia pelinsä kanssa, kierrostulokset 80 ja 81 oikeuttivat vasta 14. sijaan ennen päätöskierrosta. Finaalikierroksella tekniikkamurheet olivat kuitenkin historiaa ja tuulikin tyyntynyt, joten ”normikierros” 75 nosti suomalaisen hienosti kisan seitsemänneksi.

Parempaakin oli tarjolla, sillä Kaarnalahti oli vielä 16. reiän jälkeen yksi alle parin päätöskierrosta. Kentän 17. reikä on kuitenkin varsinainen monsteri par-4, jolla syntyi harmittava tupla. Näin kävi myös helpohkolla lopetusreiällä, joten Kaarnalahden oli tyytyminen +3 tulokseen ja jaettuun seitsemänteen sijaan.

Kulunut kilpailukausi oli Kaarnalahdelle melkoinen täysosuma: British Openissa ja henkilökohtaisissa EM-kisoissa sijoitukset top-10:ssä, Irlannin ja Tsekin seniorimestaruudet, kakkostilat Ranskassa ja Portugalissa, Suomen Mid Tourin kokonaisvoitto (voitot kaikista osallistumistaan kisoista) ja cutin selvittäminen yleisen sarjan SM-kilpailuissa nostavat hänet kiistatta Suomen ykkössenioriksi.