26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

PGA Tour, DP World Tour ja LIV Golf yhdistyvät

Jay Monahan. Kuva: Getty Images

Kolmen kiertueen tiedonanto yllätti koko golfmaailman.

Miesten huippugolfin kolme suurinta kiertuetta PGA TOUR, DP World Tour ja LIV Golf räjäyttivät tiistaina todellisen uutispommin. Koko golfmaailman yllättäneessä tiedonannossaan kiertueet kertoivat yhdistyvänsä kaupallisesti ja lopettavansa kaikki välillään olevat keskeneräiset oikeusjutut.

Sopimuksessa LIV Golfin takana olevan Saudi-Arabian valtion investointirahasto PIF:n (Public Investment Fund) golfiin liittyvät kaupalliset liiketoiminnot ja oikeudet yhdistyvät PGA Tourin ja DP World Tourin vastaaviin liiketoimintoihin, ja kiertueet perustavat uuden yhteisomistuksessa olevan organisaation. LIV Golfiin tiettävästi jo kaksi miljardia investoinut PIF tekee uuden pääomasijoituksen uuteen organisaatioon.

Uuden organisaation kerrotaan keskittyvän kaupallisten liiketoimintojen kasvattamiseen, fanien sitouttamiseen ja jo käynnissä olevien hankkeiden nopeuttamiseen. Kiertueet ryhtyvät myös rakentamaan LIV-kiertueelle jo siirtyneille pelaajille ”reilua ja objektiivista” reittiä PGA Tourin tai DP World Tourin jäsenyyden uudelleen hakemiseen kauden 2023 kauden päätyttyä.

Uuden organisaation tavoitteena on rakentaa miesten huippugolfille yhtenäinen kilpailukalenteri. PGA Tour saa oikeuden nimittää enemmistön uuden organisaation hallitukseen ja kiertueella on myös äänivalta yhdistetyssä organisaatiossa. Saudi-rahasto PIF:llä on puolestaan yksinoikeus tehdä lisäinvestointeja uuteen organisaatioon, mukaan lukien oikeus ensisijaiseen sijoitukseen PGA Touriin, LIV Golfiin ja DP World Touriin.

Kaikki kiertueet säilyttävät toistaiseksi hallintaoikeuden omaan toimintaansa, kuten kilpailuihin ja kiertueen sääntöihin.

Uuden organisaation hallituksen puheenjohtajana toimii PIF:in johtaja Yasir Al-Rumayyan ja toimitusjohtajana PGA Tourin Jay Monahan. Hallituksen tarkempi kokoonpano julkistetaan myöhemmin. Seuraavaksi osapuolet ryhtyvät viimeistelemään sopimuksen yksityiskohtia, joista tiedotetaan myöhemmin.

Lue seuraavaksi: DP World Tour koventaa otteitaan – lisää LIVille karanneita pelaajia eroamassa kiertueen jäsenyydestä?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (14 kpl)