[6][5]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Junioreiden reikäpeli Suomen mestaruudet ratkottiin Talissa

Marika Voss pelasi viimeisessä juniori SM-kilpailussaan ensimmäiseen kultaan.

Ennakkoon suurimpia odotuksia herättivät tuore European Young Masters -voittaja Hippu Eckhardt sekä Skotlannin avoimista voiton saavuttanut Linus Väisänen. Lisäksi katseet kohdistuivat kaksi viikkoa aikaisemmin ratkottuihin lyöntipelin mestareihin. Ensimmäisenä päivänä käytiin 18-reiän mittainen lyöntipelikarsinta. Jokaisessa sarjassa jatkoon pääsi noin puolet pelaajista, jonka yhteydessä pelaajat sijoitettiin kaavioon. Poikien sarjoissa kaavioon ja varsinaisiin reikäpeleihin jatkoi 16 pelaajaa ja tyttöjen puolella kahdeksan sarjaa kohden. Vanhimpien sarjoissa saatiin uudet Suomen mestarit. Alle 21-v tyttöjen puolella ennakkosuosikkina finaaliin lähti Sanna Nuutinen. Häntä vastaan asettui ensimmäistä henkilökohtaista kultaansa tavoitteleva Marika Voss. Kuopiolaisen Vossin tavoite kauteen lähdettäessä oli saavuttaa ensimmäinen kulta kolmen hopean ja yhden pronssin jälkeen. ”Oli todella latautunut fiilis matsiin lähdettäessa, välillä pallo löytyi aika kaukaa väylästä raffista. Pallonlyöminen oli mitä oli, mutta puttaaminen oli parempaa kuin koskaan ja se taisi voiton tänään ratkaista. Mikä parasta oli varmasti voitto Sanna Nuutisesta. Sanna on tällä hetkellä varmasti kovin amatöörinaispelaaja Suomessa, niin kyllä siinä sai tosissaan ahertaa”, onnellinen mestari Marika Voss fiiliisteli. Poikien vastaavassa sarjassa voittoon pelasi ensimmäisen päivän tähti Peter Puhakka. Talmalaisen lyöntipelikierroksen tulos oli 67 (-4), eikä hänelle reikäpelissäkään löytynyt voittajaa. Finaalissa kaatui hallitseva lyöntipelimestari Roope Kanerva. Pronssia voitti Nicklas Hellberg. 18-vuotiaiden tytöissä Tawast Golfin edustajat maiskuttelivat kaksoisvoittoa. Voittoon pelasi Saara Nylander ennen seuratoveriaan Ilona Rauhamäkeä. Pronssimitalin sai kaulaansa Oulun Sonja Pakonen. Pojat 18 -sarjassa Roope Kangas voitti finaalissa Erik Myllymäen. Pronssille pelasi Aleksi Tanninen, joka voitti vasta uusinnassa kovassa nousussa olevan Linus Väisäsen. Tannisen Eagle uusinnassa oli terassiparlamentin mukaan yksi vuoden suurimmista uroteoista. Toinen lyönti lähti syvästä raffista puiden katveesta päätyen hybridillä upeiden pomppujen ja sattumien jälkeen kolmeen metriin. Linus Väisäsen helppo birdie ei tällä kertaa riittänyt pronssimitaliin. Tytöt 16 -sarjassa Anne Hakula ja Matilda Castren kohtasivat odotetusti finaalissa. Seurakavert mittelivät kullasta tosissaan, voiton päättyen Anne Hakulalle luvuin 2/1. Pronssia kaappasi Kymen Golfin Miia Pulliainen. Poikien puolella suurin ennakkosuosikki Hippu Eckhardt putosi Juhana Kukkoselle toisella reikäpelikierroksella. Voittoon pelasi lopulta murskaavasti Kristian Kulokorpi. Finaalissa kaatui ennakkosuosikkina otteluun startannut Aleksi Myllymäki luvuin 6/5. Pronssille päätyi niin ikään alle 16-vuotiaiden Ryder Cup -joukkueeseen valittu Juhana Kukkonen. Nikke Tyry