Joonas Hinkkanen kärkeen 67 lyönnin kierroksella FT:llä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Joonas Hinkkanen kärkeen 67 lyönnin kierroksella FT:llä

Joonas Hinkkanen pelasi kauden parhaan kisakierroksensa Pickalassa torstaina. Kuva: Juha Hakulinen.

Audi Finnish Tourin kauden toiseksi viimeinen kilpailu, K-Supermarket Kamppi Open, alkoi tasaisissa merkeissä. Miehissä Espoon Ringside Golfin Joonas Hinkkanen johtaa joukkoa tuloksessa -5 (67).

Karkumatkalle Hinkkanen ei päässyt, sillä 16 pelaajaa onnistui alittamaan Pickalan Park-kentän parin. Naisissa Petra Salko ja Jenna Mäihäniemi olivat avauspäivän parhaat tuloksella 70 (-2).

Hinkkanen aloitti kierroksensa 10. tiiltä, ja ensimmäiset yhdeksän reikää menivät loistavasti neljä alle parin. Jälkimmäiset yhdeksän reikää sujuivat nekin hyvin, kahden birdien ja yhden bogeyn myötä kokonaistulokseksi tuli 67 lyöntiä. Hinkkasen perässä Miki Kuronen ja Janne Kaske pelasivat 68 (-4) lyönnin kierrokset.

Kauden parhaan kilpailukierroksensa jälkeen Hinkkanen oli hieman hämillään.

”Anna kun mietin hetken. Ei siinä mitään kummaa tapahtunut. Tein kolme birkkua ihan läheltä ja pari muutakin hyvää puttia upposi alle viidestä metristä. Löin myös hyviä avauksia tiiltä. Ihan hyvin sain pidettyä homman kasassa, vaikka takaysillä en uskaltanut enää lyödä lähestymisiä ihan lipulle. Pikkusen se jännitys nousi pintaan. Mutta tämä oli kauden paras kierros kisoissa.”

Ensimmäisen kierroksen jälkeinen johtotila ei muuta Hinkkasen perjantain kierroksen suunnitelmia.

Petra Salko teki päivän ainoan bogeyn viimeisellä reiällä. Kuva: Juha Hakulinen.

Petra Salko teki päivän ainoan bogeyn viimeisellä reiällä. Kuva: Juha Hakulinen.

”Tänään lähti niin hyvin, että hyvillä mielillä lähden huomiseen. Tuskin se yön aikana mihinkään muuttuu”, iltapäivän viimeisissä ryhmissä pelannut Hinkkanen jatkoi.

Naisten sarjan kärjessä oleva Petra Salko oli hyvin lähellä pelata uransa ensimmäisen kilpailukierroksen ilman bogeja, mutta sellainen lipsahti harmittavasti viimeiselle reiälle. Muuten hän pelasi varsin virheetöntä golfia.

”Ei tullut hirveästi virheitä tänään. Tein yhden bogeyn, tuohon vikalle reiälle. Ei voi mitään. Sain pari hyvää puttia myös sisään. Aika sellaista simppeliä peliä”, Salko analysoi päivän kulkua.

Salko ja Mäihäniemi ovat lyönnin edellä lähimpiä uhkaajiaan Ella Salmista ja Marika Vossia, jotka käyttivät avauskierrokseen 71 lyöntiä.

K-Supermarket Kamppi Open jatkuu lauantaihin asti. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan hyvää peliä aurinkoiseen Pickalaan.

Lähde: Tiedote

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje