Joko muun maailman joukkueesta olisi panemaan jenkeille kampoihin Presidents Cupissa? - Golfpiste.com

1.10.–8.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][12]
KilpailuaSuomalaista

1.10.–8.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Presidents Cup

Joko muun maailman joukkueesta olisi panemaan jenkeille kampoihin Presidents Cupissa?

Tom Kim ja Sungjae Im osasivat ottaa rennosti treenikierroksella. Torstaina edessä on vakavampi paikka, kun muun maailman joukkue yrittää pysäyttää jenkien voittokulun Montrealissa. Kuva: Getty Images.

Presidents Cup on ollut Yhdysvaltojen juhlaa ja selkeä ennakkosuosikki se on tälläkin kertaa.

Ryder Cup on koko golfmaailman odottama kaksintaistelu. Sen veriveli, Presidents Cup, eli Yhdysvaltojen ja muun maailman (pois lukien Eurooppa) ei sitä samassa määrin ole. Kilpailu ei herätä samanlaista innostusta, koska lähes poikkeuksetta Yhdysvallat pyyhkii muun maailman joukkueella lattiaa.

Yhdysvallat on voittanut yhdeksän viimeistä Presidents Cupia. Kaikkiaan se on vienyt nimiinsä 12 kisaa 14 pelatusta. Jenkit ovat jääneet ilman voittoa edellisen kerran vuonna 2003, kun päädyttiin tasatulokseen ja muun maailman voittoon kohtaaminen päättynyt vain kertaalleen vuonna 1998.

Kun katsoo pelaajiston voimasuhteita tämänvuotisen kisan alla, on asetelma selvästi kallellaan jenkkien suuntaan. USA:n miehistöstä kahdeksan pelaajaa kahdestatoista mahtuu maailmanlistalla 15 parhaan joukkoon. Muun maailman pelaajistosta sinne mahtuu yksi, Hideki Matsuyama.

Jenkkien keskimääräinen sijoitus maailmanlistalla on 12,4 muun maailman 34,4 vastaan. tuskin tästä mitään jännitysnäytelmää on taaskaan tulossa, vaikkakaan ero maailmanlistasijoitusten suhteen on ollut yhtä pieni edellisen kerran 2017.

Jenkit joutuvat tänä vuonna pelaamaan vieraalla maalla, mutta sittenkin melko nimellisesti, kun kilpailu pelataan Montrealissa Kanadassa.

Muun maailman joukkue saa päättää pelijärjestyksen ja kisa käynnistetään torstaina fourball-otteluilla. Valinta on tietoinen. Fourball on ollut jenkeille selvästi heikompi pelimuoto kuin foursome. Kapteeni Mike Weir pyrkii pääsemään liikkeelle tasaisissa merkeissä. Pahinta olisi, että jenkit karkaisivat samanlaiseen tavoittamattoman tuntuiseen johtoon kuin edellisessä kohtaamisessa, jossa kisa käynnistyi foursomeilla.

Ryder Cupista poiketen kisa on nelipäiväinen. Torstaina vuorossa on viisi fourball-ottelua, perjantaina viisi foursome-ottelua. Lauantaina molempia mitellään neljä ja sunnuntaina kohtaaminen huipentuu 12 reikäpelimatsiin.

Yksi kilpailun mielenkiintoisimmista asioista on maailman tämän hetken parhaan pelaajan Scottie Schefflerin onnistuminen. Schefflerin saldo joukkuekilpailuissa, Ryder Cupissa ja Presidents Cupissa nimittäin on perin heikko, 2–5–3. Edellisessä Ryder Cupissa hän ei voittanut otteluakaan, ja samoin kävi viimeisimmässä Presidents Cupissa. Varsinkin foursomeissa Scheffler on ollut umpisurkea. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Jim Furyk maailmanlistan ykköstä peluuttaa.

USA:n joukkue: Scottie Scheffler, Xander Schauffele, Collin Morikawa, Wyndham Clark, Patrick Cantlay, Sahith Theegala, Keegan Bradley, Sam Burns, Tony Finau, Brian Harman, Russell Henley, Max Homa

Muun mailman joukkue: Hideki Matsuyama, Sungjae Im, Adam Scott, Tom Kim Jason Day, Byeong Hun An, Christiaan Bezuidenhout, Corey Conners, Mackenzie Hughes, Si Woo Kim, Min Woo Lee, Taylor Pendrith

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje