28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Jiyai Shinille Evian Mastersin voitto

Jiyai Shin palasi Euroopassa voittojen tielle. Edellinen voitto vanhalta mantereelta oli vuoden 2008 British Openista. © Getty Images

Jiyain Shin nousi Evian Mastersin viimeisen kierroksen virheettömällä pelillä kisan voittoon. Eteläkorealainen teki kierroksellaan viisi birdietä ja selvisi ilman bogeja. Shin pelasi neljä kierrostaan yhteensä 14 alle parin. Shin voitti Ranskassa pelatun kisan lopulta lyönnillä ennen kolmea muuta pelaajaa
Kolmen kierroksen jälkeen kisaa kahdella lyönnillä johtanut Morgan Pressel pelasi viimeisen kierroksensa kaksi alle parin. Pressel oli lopulta jakamassa toista sijaa tuloksella 13 alle parin. Toista sijaa jakoivat myös Alexis Thompson ja Na Yeon Choi.
Viidennellä sijalla oli norjalainen Suzann Pettersen, joka oli siis myös kisan paras eurooppalainen.
Tulevana viikonloppuna naisten huippugolfissa on vuorossa British Open.
Morgan Pressel otti pienen kaulan Evian Mastersissa

Morgan Pressel tähyilee kahden lyönnin kaurssa seuraavaa isoa voittoaan.  &copy Getty Images

Morgan Pressel tähyilee kahden lyönnin kaurssa seuraavaa isoa voittoaan. &copy Getty Images

Morgan Pressel voitti vuonna 2007 Kraft Nabisco Championshipin. Tuolloin 19-vuotias Pressel oli ja on edelleen kaikkien aikojen nuorin naisten majorin voittanut pelaaja.
Nyt 22-vuotias Pressel johtaa kahdella lyönnillä Ranskassa pelattavaa Evian Mastersia. European Ladies Tour laskee Evian Mastersin majoriksi, mutta LPGA:lla turnauksella ei ole samaa statusta. Evianista on amerikkalaisille tullutkin kenraaliharjoitus seuraavalla viikolla pelattavaan naisten British Openiin.
Presselin perässä kahden lyönnin päässä ovat Jiyai Shin ja Jeong Jang. Maailmanlistan nelosena majaileva Shin on jäänyt ilman isoja voittoja kaudella 2010. Plakkarissa on vain yksi voitto Japan LPGA Tourilta. LPGA:lta edellinen voitto on syyskuulta 2009.
Kolmen lyönnin päässä Presselistä ovat Brittany Lincicome ja Alexis Thompson.
Miyazatoille toinen Evian Mastersin voitto?
Mika Miyazaton rautapeli on ollut säihkyvää. Japanilainen on missannut griinin vain kuusi kertaa kahdella kierroksella.  &copy Getty Images

Mika Miyazaton rautapeli on ollut säihkyvää. Japanilainen on missannut griinin vain kuusi kertaa kahdella kierroksella. &copy Getty Images

Vain 20-vuotias Mika Miyazato siirtyi perjantaina Evian Mastersin kärkeen. Kierroksensa viisi alle parin pelannut japanilainen on kahden kierroksen jälkeen yhteensä yhdeksän alle parin. Miyazato teki kierroksellaan yhden bogin ja kuusi birdietä. Hyvin kaksi kierrostaan putannut (yhteensä 55 puttia) ja griineihin osunut (30/36) Miyazato on pelannut ammattilaisena kaksi kautta.
Viime vuonna Evian Mastersin voittanut, Mika Miyazaton nimikaima, Ai Miyazato jakaa kahden kierroksen jälkeen 16. sijaa. Puolustava mestari on kolme alle parin. Miyazatot eitvät ole sukua keskenään, vaikka ovatkin syntyneet samaisella Okinawan saarella.
Lyönnin päässä johtavasta Miyazatosta on Gwladys Nocera. Hyvin kisan aloittanut Michelle Wie pelasi perjantaina yhden jatkoonpäässeiden heikoimman kierroksen. Amerikkalainen pelasi toisen kierrokensa viisi yli parin. Tiputusta edelliseltä kierrokselta oli yhdeksän lyöntiä. Evian Mastersin kärjessä tasaista
22-vuotias Morgan Pressel jahtaa uransa viidettä ammattilaisvoittoa.  &copy Getty Images

22-vuotias Morgan Pressel jahtaa uransa viidettä ammattilaisvoittoa. &copy Getty Images

Morgan Pressel, Melissa Reid ja Sun-Ju Ahn pelasivat kaikki ensimmäisen kierroksan kuusi alle parin. Ranskassa pelattava naisten epävirallinen viides major alkoi perin tasaisissa merkeissä. Komikko johtaa siis tuloksella kuusi alle parin, mutta lähimmät kilpasisaret ovat vain lyönnin päässä.
Viisi alle parin kierroksensa pelasivat M.J. Hur ja Song-Hee Kim. Neljä alle parin on tukku pelaajia, joiden joukossa on muun muassa Michelle Wie.
Viime vuonna Evian Mastersissa jaetulle 23. sijalle sijoittunut Wie kärsi vielä keskiviikkona pahasti kuumuudesta. Wie tapasi lääkärin keskiviikkona pelatun pro-amin jälkeen, mutta toipui hellehalvauksestaan nopeasti ja starttasi kisaan suunnitelmien mukaisesti torstaina.
Kisan paras ruotsalainen on 26. sijaa jakava Anna Nordqvist. Ruotsalainen pelasi kierroksensa kaksi alle parin.
Kuka jatkaisi ruotsalaisperinnettä Evian Mastersissa?
<a href=Anna Nordqvist on ruotsalaisen naisgolfin suuri toivo. Kausi 2010 ei kuitenkaan ole sujunut yhtä mallikkaasti kuin debyyttivuosi 2009. Voittoja virallisista kisoista ei ole tullut. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2010/07/10072021523927.jpg" width="460">

Anna Nordqvist on ruotsalaisen naisgolfin suuri toivo. Kausi 2010 ei kuitenkaan ole sujunut yhtä mallikkaasti kuin debyyttivuosi 2009. Voittoja virallisista kisoista ei ole tullut. &copy Getty Images

Rahallisesti Ladies European Tourin suurinta kisaa, Evian Mastersia, on pelattu vuodesta 1994. 16 pelatussa kisassa voittaja on löytynyt peräti viidesti Ruotsista. Ensimmäisenä vuonna kisan voitti HelenAndersson, joka voitti kisan myös vuonna 1998 ja yllättäen uusi temppunsa vielä vuonna 2008. AnnikaSörenstam on voittanut kisan vuosina 2000 ja 2002. Catrin Nilsmark voitti vuonna 1999. Kolmena perättäisenä vuonna kisan voitti siis eri ruotsalainen!

Ruotsalaisen naisgolfin manttelinperijättäreksi on povattu Anna Nordqvistia. 23-vuotias ruotsalainen voitti viime vuonna McDonald´s LPGA Championshipin ja LPGA Tour Championshipin. McDonald´sin nimeä kantava kisa on yksi naisten majoreista. Startti tuohon kisaan oli Nordqvistille vasta viides LPGA-uralla. Hyvän kautensa ansiosta Nordqvist nousi kohti maailmanrankingin kärkeä. Tällä hetkellä ruotsalainen on sijalla kahdeksan. Nordqvist on ainoa ruotsalainen maailmanlistan 25 parhaan joukossa.
Tällä kaudella voittoja Nordqvistille on tullut kahdesta epävirallisesta kisasta: The Mojo 6:sta ja European Ladies Golf Cupista, jonka Nordqvist voitti yhdessä Sophie Gustafsonin kanssa. Gustafson starttaa myös torstaina alkavaan Evian Mastersiin. Nordqvistin osalta kausi 2010 on ollut hienoinen pettymys. Naisten majoreista on pelattu jo kolme, eikä ruotsalainen ole kärkeä uhannut. Paras sijoitus on Kraft Nabisco Openista, jossa Nordqvist sijoittui jaetulle kymmenennelle sijalle.
Muista ruotsalaisista kisassa mukana ovat myös Helen Alfredsson ja Maria Hjorth. Pystyykö ruotsalaisnelikko jatkamaan voittoisalla tiellä?
Ruotsalaiset eivät toki ole kisan ainoita ennakkosuosikkeja. Starttilistalla on mukana liuta kovia nimiä, joista kuka tahansa voi ottaa sunnuntaina voiton. Paula Creamer karisti ison apinan selästään pari viikkoa sitten, kun voitti naisten U.S. Openin. Ranskassa pelattava Evian Masters on Creamerille tuttu areena, sillä amerikkalainen voitti kisan vuonna 2005.
Evian Mastersin voittajista viikonlopun kisassa on mukana myös Laura Davies. Englantilainen voitti kisan vuosina 1995 ja 1996. Voittoa viime vuodelta puolustaa Ai Miyazato, maailmanlistan ykkönen.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje