18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Jatkuuko aasialaisten voittokulku Ranskassa?

Ai Miyazato kuuluu Evian Mastersin menestyssuosikkeihin. © Getty Images

Ensi vuonna major-statuksen saava Evian Masters kokoaa Ranskan Evian-Les-Bainsiin maailman parhaat naispelaajat. Torstaina käynnistyvän kisan palkintopotti on muhkea, 3,25 miljoonaa dollaria. Tästä kisan voittaja kuittaa sunnuntaina 487 500 taalaa.

Maailmanlistan nelonen Ai Miyazato puolustaa kisan voittoa lyötyään vuodentakaisessa taistelussa Stacy Lewisin kahdella lyönnillä. Miyazato oli Evian Mastersin paras myös vuonna 2009.

Japanilainen osoitti vahvaa virettä aiemmin heinäkuussa pelatussa Arkansas Championshipissä, tämä oli hänelle kauden toinen ykköstila. Hän on sijoittunut 11 viimeisessä turnauksessaan kahdeksan kertaa Top 10:een johtaen LPGA Tourin ansiolistaa 1,06 miljoonan dollarin tienesteillään.

Kisan suurimpiin suosikkeihin kuuluu myös Na Yeon Choi, joka nousi maailmanlistan kakkoseksi voitettuaan kesäkuussa pelatun US Women’s Openin. Choi on viides aasialainen pelaaja, joka on voittanut tällä kaudella kilpailun naisten pääkiertueella. Yani Tseng on Rolex Rankingsin selvässä johdossa, mutta hänen tämänhetkinen pelivireensä on täydellinen arvoitus.

Tseng ei ole toukokuun jälkeen sijoittunut yhdessäkään kisassa kymmenen joukkoon. Alkukausi oli häikäisevä: kolmen voiton lisäksi taiwanilainen ylsi kaksi kertaa Top 5:een.

Evian Mastersin aikaisemmista voittajista ovat mukana mm. Paula Creamer (2005), Karrie Webb (2006), Jiyai Shin (2010) sekä Natalie Gulbis (2007). Eurooppalaisista menestystä sopii odottaa ainakin Azahara Munozilta, SuzannPettersenltä, Sandra Galilta sekä Anna Nordqvistilta. Myös Catriona Matthew voi olla ennakkoon ajatellen vahva.

Muuttuessaan ensi vuonna major-turnaukseksi, Evian Mastersin saa uuden nimen. ”The Evian” tulee olemaan naisten viides ja kauden viimeinen major-kisa. Se pelataan vuonna 2013 syyskuun toisella viikolla.

Tämänvuotisessa Evian Mastersissa ei pelaa suomalaisia.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje