16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Jatkopaikka on karkaamassa Samoojalta Dubaissa

Kuva: Getty Images.

Olympiakarsintaa ajatellen Rolex Series -kisan iso pistepotti olisi ollut Samoojalle tärkeä.

Kalle Samoojan Dubai Desert Classic -kisa on jäämässä kaksipäiväiseksi. Hän on kahden kierroksen jälkeen yhteistuloksessa +2.

Samoojan avauspeli oli torstaina pahasti hukassa. Perjantaina sujui paremmin, mutta muutamaan otteeseen hän joutui jatkamaan avauksen jälkeen peliään paikasta, josta birdien-tavoittelun saattoi unohtaa ja paukut oli laitettava parin pelastamiseen. Samooja ei onnistunut pelaamaan itseään erityisen hyville birdie-paikoille, mutta muutaman kerran hän pääsi yrittämään birdieä 2–5 metrin etäisyydeltä. Erittäin liukkailla griineillä putit eivät uponneet.

Kolme birdieä Samooja kuitenkin päivän mittaan viimeisteli. Se oli laiha lohtu, kun bogeja kertyi neljä. Lopulta jatkopaikan kohtalo ratkesi todennäköisesti kolmen putin bogiin noin kymmenestä metristä reiällä 15. Sama reikä oli Samoojan kompastuskivi myös eilen, jolloin hän teki sille tuplabogeyn.

Oli kerrassaan onnetonta pallonlyömistä. En vaan saanut mitään aikaiseksi.

Kierrostuloksen 73 (+1) myötä Samooja siirtyi yhteistulokseen +2. Sillä hän jakaa kilpailussa 84. sijaa. Olennaista on cut-raja, josta suomalainen on kahden lyönnin päässä.

”Oli kerrassaan onnetonta pallonlyömistä. En vaan saanut mitään aikaiseksi. Sitten pallot sinkoilevat mihin sattuu. Lähipeli ja putti olivat hyviä ja niillä pysyin jotenkin mukana. Viimeisellä reiällä kolme puttia kaukaa forelta, joka sitten sinetöi tämän viikon”, Samooja kommentoi.

Toisen kierroksen ollessa kesken näyttää siltä, että jatkopaikka jää Samoojalta tällä viikolla ottamatta. Kyseessä on toki vain yksittäinen kilpailu, mutta Samoojan ääneen lausutuille olympiatavoitteille jatkopaikan karkaaminen on ikävä isku.

Dubai Desert Classic on Rolex Series -kilpailu, joten siinä on jaossa tuhdisti palkintorahaa ja maailmanlistan pisteitä. Etenkin OWGR-pisteet tulisivat Samoojalle tarpeeseen Pariisin olympiapaikkaa ajatellen.

LIV-kiertue tulee olemaan Samoojan päätyömaa tänä vuonna. Sieltä maailmanlistan pisteitä ei jaeta. LIV käynnistyy helmikuun alussa. Kisoja pelataan keskimäärin kaksi kuukaudessa, joten Samoojan on mahdollista osallistua edelleen myös DPWT:n kisoihin, sikäli kun DPWT sen mahdollistaa. Kovin montaa kisaa Samooja tuskin ehtii DPWT:llä enää ennen olympialaisia pelaamaan, joten jokaisen kilpailun arvo on olympiapaikkaa ajatelleen merkittävä.

Lue seuraavaksi: Kalle Samoojalla tasainen taistelupäivä Dubaissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)