16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojalla tasainen taistelupäivä Dubaissa

Kuva: Getty Images

DP World Tourin vuosi käynnistyi toden teolla torstaina.

Viime viikolla Dubaissa pelattiin DPWT:n kutsukilpailu, jossa oli mukana 60 pelaajaa. Tällä viikolla tahti muuttui jälleen perinteisempään suuntaan, kun Hero Dubai Desert Classic polkaistiin käyntiin 126 pelaajan voimin.

Kyseessä on samalla kauden ensimmäinen Rolex-sarjan kilpailu. Jaossa on siten roimasti enemmän rankingpisteitä kuin tavallisissa kilpailuissa. Kauden mittaan useimmissa kisoissa jaetaan 3000 pistettä cutin selvittäneille. Tällä viikolla tiskiin lyödään 8000 pistettä.

Tarjolla on myös tuhdimpaa palkintoshekkiä, kun kirstun kantta raotetaan yhdeksän miljoonan dollarin edestä.

Kalle Samooja avasi vuotensa viime viikolla ja jatkoi toisen kisan perättäin samoissa maisemissa. Vain kisakenttä vaihtui.

Samoojan alku lupasi tänään hyvää. Hän niittasi heti ensimmäiselle reiälleen birdien. Kierroksen hankalin hetki seurasi viisi väylää myöhemmin, kun hän joutui tyytymään tuplabogiin keskipitkällä par 3:lla. Samoojan avauslyönti jäi raffiin, josta hän löi toistamiseen raffiin griinin yli. Sen jälkeen hän pelasti mitä pelastettavissa oli.

Tuplabogia seurasi bogey, mutta siihen Samoojan tahmeat otteet jäivätkin, kun hän sai paikattua edellisiä reikiään birdiellä. Viimeiset kymmenen reikää turkulainen ajeli par-junaa ja näin kierrostulokseksi muodostui +1.

Hänelle avautui pari birdiepaikkaa takaysillään, mutta putit eivät tipahtaneet reikään. Vastapainoksi Samooja pystyi taistelemaan parit vinoon menneiden draivien jälkeen.

”Osuin huonosti väyliin, eikä tätä kenttää pysty raffista käyttämään. Tuolla avauspelillä täytyy kuitenkin olla pikkuisen tyytyväinen tulokseen”, Samooja sanoi.

”Tuloksista näkee, että kenttä on viritetty melkoisen tiukaksi taas kerran. Greenit rullaavat 13,1 jalassa, mikä on varmaan vuoden nopeimpia.”

Samooja jakaa tuloksellaan sijaa 63.

Kärkipaikoille on tunkua

Kisan kärkeen janosi useampikin pelaaja. Ykköspaikkaa jakavat Haotong Li, Andy Sullivan, Cameron Young ja Rasmus Höjgaard tuloksella -5. Varsinkin maailmanlistalla sijalla 25 oleva Young suorastaan änkesi kärkihaminoihin viimeisen kolmen reiän kirillään. Yhdysvaltalainen pelasi nuo reiät neljä alle parin. Viimeisellä reiällä hän chippasi eaglen kuppiin.

Yhden lyönnin päässä kärkiporukkaa toista sijaa jakaa seitsemän pelaajaa. Heidän joukossaan muun muassa DPWT:n viime vuoden pelaajaksi valittu Adrian Meronk.

Samooja starttaa perjantain kierrokselle aamuryhmissä kello 5:50 Suomen aikaa.

Edit: Lisätty Samoojan kommentit.

Lue seuraavaksi: DPWT:n pelaajat näpäyttivät Ryder Cup -kapteenia äänestämällä Adrian Meronkin vuoden pelaajaksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)