[11][15]
Kilpagolf

Jani Perttilä 44:s Malesiassa

Jani Perttilä tavoittelee paikkaa Aasian Tourille maanosan kakkoskiertueen kautta. Kuva: Juha Taskinen

Jani Perttilä oli mukana Malesiassa viikonvaihteessa pelatussa Asian Development Tourin kisassa. Perttilä suoriutui urakastaan tyydyttävästi, sillä hän sijoittui turnauksessa sijalle 44 tuloksellaan +7.

Kisan voitti Malesian S.Siva Chandra, uudella kiertueen ennätystuloksella 270 (-18).

Nyt käyty kilpailu oli kauden toinen Development Tourin osakilpailu. Perttilä oli tammikuussa Myanmarissa pelatussa avauskilpailussa kahdeksas.

”Muuten pelasin tänäänkin ihan stediä peliä, mutta kierros sai murheellisen alun, kun ykkösväylän avaus osui puuhun ja pomppi sen kautta pelirajojen ulkopuolelle. Avauslyönnit olivat täällä muutenkin isossa roolissa, sillä kenttä oli todella kapea ja väyliä reunustavat karheikot pitkiä ja hankalia”, kommentoi Perttilä päätöskierroksen esitystään.

Vuoden 2010 alussa käynnistynyt Asian Development Tour on tarkoitettu ponnahduslaudaksi erityisesti aasialaisille pelaajille matkalla kohti kovatasoisempia ja kansainvälisempiä kiertueita. Tämä Aasian ”haastajakiertue” vastaa USA:n Nationwide Touria sekä Euroopassa pelattavaa Challenge Touria.

Tällä kaudella Asian Development Tourilla on ohjelmassa seitsemän kisaa, jotka pelataan Myanmarin ja Malesian lisäksi Thaimaassa, Taipeissa, Indonesiassa, Filippiineillä ja Vietnamissa. Kauden päätyttyä kiertueen kolme parasta saa täyden kategorian Aasian Tourille kaudelle 2011.