9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Iso-Britannia ja Irlanti päihitti USA:n Walker Cupissa

Jack McDonald (oik.) ja kapteeni Nigel Edwards iloitsevat isäntien menestyksestä sunnuntain foursome-otteluissa. Kuva: Getty Images

Iso-Britannian ja Irlannin joukkue oli omaa luokkaansa Yhdysvaltoja vastaan viikonvaihteessa pelatussa Walker Cup –haasteottelussa. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle pistein 16.5-9.5.

Kapteeni Nigel Edwardsin ryhmä johti ottelua lauantain pelien jälkeen 7-5, eikä päästänyt amerikkalaisia uhittelemaan missään vaiheessa ratkaisupäivänä Royal Lytham & St. Annes –kentällä. Englantilaisten Ashley Chestersin ja Jimmy Mullenin sekä Pohjois-Irlannin Cormac Sharvinin menestys singeleissä sunnuntaina sinetöi isännille koko ottelun voiton.

Chesters löi omassa matsissaan Open Championshipin parhaan amatöörin (hopeamitali) JordanNiebruggen luvuin 3/1. Mullen ja Sharvin hoitelivat vastustajansa lukemin 3/2 ja 4/3.

Openin kärjessä 54 reiän jälkeen ollut Paul Dunne tasasi matsinsa Maverick McNealyn kanssa.

Edwardsin joukkue voitti aamupäivän neljästä foursome-matsista kolme. Chestersin ja Mullenin 3/2-voitto kaksikosta Beau Hossler-Denny McCarthy toi kotijoukkueelle henkisesti ison pisteen.

Bryson DeChambeau ja Robby Shelton saalistivat USA:n ainoan täyden pisteen kamppailussa JackHumea ja Gavin Moynihania vastaan. Jälkimmäinen oli lauantaina isossa roolissa, sillä hän oli tuomassa molemmista pelaamistaan matseista pisteen omalle joukkueelleen.

USA kaatui pitkälti vaisuun esitykseen foursome-peleissä. Se voitti näissä molempina päivinä vain yhden kamppailun.

Amerikkalaiset puolustivat edellisen Walker Cupin voittoa, jonka he saavuttivat kaksi vuotta sitten pistein 17-9. Iso-Britannialla ja Irlannille voitto oli nyt toinen kuudesta edellisestä kamppailusta. Molemmissa voitto-otteluissa kapteenina on toiminut Nigel Edwards.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje