18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Immelman loisti Georgiassa

Trevor Immelman sivusi lauantaina kenttäennätystä. © Getty Images

Pitkään pelinsä kanssa tuskaillut Trevor Immelman (-11) oli lauantaina terävässä vireessä. Hän pelasi PGA Tourin syyssarjaan kuuluvan McGladrey Classicin kolmannella kierroksella tuloksen 62, ja nousi kahden lyönnin päähän kärjestä. Vuoden 2008 Masters-sankarille menestys varmasti kelpaisi, sillä hän on major-voittonsa jälkeen yltänyt vain kahdesti top-10:een.

Eteläafrikkalainen sivusi kahdeksan alle -tuloksellaan Seaside Coursen kenttäennätystä. Hän jakaa turnauksessa kolmatta sijaa yhdessä Webb Simpsonin kanssa. Simpson viettää lähipäivät mielenkiintoisia aikoja, sillä hänellä on mahdollisuus kaapata viikon kuluttua nimiinsä PGA Tourin ansiolistan voitto.

Simpson ja toinen rahalistan voitosta taisteleva Luke Donald tuovat lisäväriä kauden viimeiseen turnaukseen, jossa monet kamppailevat pelioikeutensa puolesta. Ansiolistan kärjessä nyt oleva Donald ratkaisi osallistumisensa Lake Buena Vistan kisaan Simpsonin ”painostamana”. Mahdollinen poisjäänti olisi tuonut dollarikuninkaan tittelin nuorelle haastajalle kuin tarjottimella.

Georgiassa pelattavan turnaksen kärjessä on Michael Thompson (-13), jota opiskeluajoilta tuttu vastustaja Billy Horschel jahtaa lyönnin päässä. Toista vuotta ammattilaisena pelaava Horschel on niittänyt mainetta yliopistogolfissa. Hän saavutti Floridan yliopiston joukkueessa kolme All American -titteliä viime vuosikymmenen lopulla.

Tilaisuuttaan kisan finaalikierroksella väijyvät myös viidettä sijaa jakavat Jeff Overton, KrisBlanks, Nick O’Hern sekä viimevuotinen British Open -voittaja Louis Oosthuizen. He ovat Thompsonia neljä lyöntiä jäljessä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje