11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Hurjan määrän birdiejä takonut Ruuska esitti DPWT:n kisassa jättimäisen nousun

Lauri Ruuskan otteissa oli perjantaina puhtia. Kuva: Getty Images

Vaatimattomasti pelanneen Lauri Ruuskan pelissä alkaa vihdoin näkyä piristymisen merkkejä.

Lauri Ruuska (-6) oli erinomaisessa vedossa Antwerpenissä Belgiassa jatkuneen DP World Tourin kilpailun toisena päivänä. Hän täräytti Soudal Openissa tuloksen 65, ja on noussut tässä vaiheessa jaetulle 24. sijalle.

Avauskierroksen jälkeen 63 pykälää alempana ollut Ruuska iski perjantaina peräti kahdeksan birdieä, eikä komeaa kierrosta varjostanut edes Rinkven International Golf Clubin kentän 10. reiälle kirjattu tuplabogey.

”Pöljä puttipäivä oli kyllä tänään. Avauspeliä lukuun ottamatta mallikasta touhua. Kiva on päästä vetämään toinen viikonloppu putkeen”, Ruuska kertoi.

Ruuska katkaisi edellisessä Challenge Tourin kilpailussa yhdeksän turnauksen pituisen karsiutumisputkensa. Ennen Challenge de España -kilpailua hänet oli nähty viimeksi jatkokierroksilla reilut puoli vuotta aiemmin.

Syitä vaikeaan alkukauteen on Ruuskan mukaan ollut monia.

”Epävarmuutta pelimahdollisuuksista ja vaihtelua caddieissa sekä paljon uusia, erikoisia paikkoja, olosuhteita ja ruoholaatuja jne. Nämä ovat tuoneet peliin epävarmuutta.”

Hän mainitsi, että pelin taso on heitellyt liikaa lähes kaikilla osa-alueilla; eniten lähestymisissä, jotka olivat viime syksynä pelin vahvin puoli.

Tämä päivä oli itselle hyvä osoitus siitä, että peliä kyllä on, kunhan saa mielen levolliseksi ja uskaltaa pelata.

Ruuskan peli ei ole aina ollut niin heikkoa kuin toistuneesta kirjainyhdistelmästä mc voisi päätellä. Moni kilpailu on ollut jatkoon pääsyn kannalta pienestä kiinni.

Hän sai kortin DPWT:lle viime syksyn karsinnoista, mutta pelaa tällä viikolla vasta kauden kuudetta pääkiertueen turnaustaan. Jatkopaikka Belgiassa oli myös hänen ensimmäisensä DP World Tourilla kiertueen jäsenenä.

”Tämä päivä oli itselle hyvä osoitus siitä, että peliä kyllä on, kunhan saa mielen levolliseksi ja uskaltaa pelata”, Ruuska totesi.

Antwerpenin turnauksen kärkeen nousi Nacho Elvira (-14). Englannin Ross Fisher on lyönnin päässä espanjalaisesta.

Kilpailun karsintaraja on asettumassa -3:n kohdalle. Vuoden tauon jälkeen DP World Tourin kisoihin palannut Mikko Korhonen on tilanteessa par, kun hänellä on toista kierrosta kolme reikää pelaamatta.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen oli tyytyväinen ensimmäiseen kisakierrokseensa pitkän tauon jälkeen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje