16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Huonovointinen Woods vetäytyi Los Angelesin huipputurnauksesta -Spieth koki harvinaisen kömmähdyksen

Tiger Woods joutui faniensa pettymykseksi keskeyttämään kilpailun toisella kierroksella. Kuva: Getty Images

Huimauksesta kärsineelle Tiger Woodsille annettiin nesteytystä klubitalolla.

Tiger Woods jätti Los Angelesissa jatkuneessa Genesis Invitationalissa leikin sikseen toisella kierroksella. Hän löi avauksensa seitsemännen reiän väylälle, ja hyppäsi pian tämän jälkeen golfauton kyytien poistuen kentältä. Woods oli kilpailussa tuossa vaiheessa kokonaistilanteessa +2.

Woodsin manageri Robert McNamara kertoi, että pelaaja koki avauskierroksen jälkeen flunssan kaltaisia oireita, kunnes hänen olonsa heikkeni kentällä perjantaina. Huimauksesta kärsineelle Tigerille annettiin Riviera Country Clubin klubitalolla nesteytystä ennen kuin hän lähti kisamaisemista.

”Kyse ei ole fyysisestä vaivasta, ja hänen selkänsä on kunnossa”, McNamara korosti.

Tiger kärsi 72 lyönnillä sujuneen ensimmäisen kierroksen lopussa selkäkrampista. Toisella kierroksella hän liikkui silminnähden hitaammin, ja muun muassa nojaili huonovointisen oloisena lyöntipaikan tauluun viidennellä reiällä.

Hän oli kierrostaan keskeytyshetkellä yhden birdien ja kahden bogin myötä yksi yli parin, ja mukana taistelussa jatkopaikasta, johon riitti lopulta 36 reiän tulos +1.

Woods pelasi Los Angelesissa ensimmäistä virallista PGA Tourin kilpailuaan sitten viime huhtikuun Masters Tournamentin. Tämän jälkeen hän oli nilkkaleikkauksessa, kunnes palasi kentille joulukuun Hero World Challenge -kutsukilpailussa.

Isännöimässään Genesis Invitationalissa hän pelasi, kuten nykyään muissakin kiertueen tavallisissa kilpailuissa, sponsorin kutsulla. Tässä vaiheessa ei ole tietoa, milloin Woods kilpailee seuraavan kerran. Oletetusti hän aikoo olla mukana kuukauden kuluttua käytävässä Players Championshipissä.

Los Angelesin turnausta johtava Patrick Cantlay (-13) paineli perjantaina viiden lyönnin karkumatkalle. Luke List, Jason Day ja Mackenzie Hughes (-8) jakavat toista sijaa.

Signature-kilpailuissa ei ole normaalisti cutia, mutta Genesis Invitationalissa jatkokierroksille pääsi 50 parasta ja samaan tulokseen yltäneet pelaajat. Isoista tähdistä karsiutujien joukkoon ajautuivat muun muassa Woodsin kanssa pelannut Justin Thomas sekä Matt Fitzpatrick.

Jordan Spiethille tapahtui perjantaina harvinainen virhe allekirjoitettuaan väärän tuloksen. Hänen korttiinsa oli neljännellä reiällä merkitty par, vaikka oikea tulos olisi ollut bogey. Diskattu Spieth olisi ilman kömmähdystään lähtenyt lauantaihin jaetulta 20. sijalta.

Lue seuraavaksi: Soketti ja selkäkramppi varjostivat Tiger Woodsin kauden avausta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  MP-33 says:

  On se hurrrja. Ois voittanut tämän kisan jos ei ois alkanu pyärryttään.

  Chip Greenside says:

  Kaveria on parsittu kasaan jo niin monta kertaa, että tavallinen tallaaja samalla sairauskertomuksella liikkuisi enää rollaattorilla, jos silläkään!

  attaboy says:

  Ei tullut Sun Day Red, tuli Fri Day With Draw.

  Riviera ei ole natsannut Tigerille oikein koskaan. Vuonna 2000 pelasi elämänsä parhaalla swingillä elämänsä voittavinta golfia, ja sijoitus oli vuoden toiseksi huonoin, 18. Myös 2001 kymppikärki jäi haaveeksi, ja 2002 kisa jäikin sitten kokonaan väliin. 2006 perjantai meni penkin alle, ja lauantaina iski niinikään ”flunssa”keskeytys. Niinpä väliin jäivät myös 2007 ja 2008 kisat.

  Toivottavasti Rivieran huono karma ei tartu setien suunnittelemaan ja siellä lanseerattuun rättibrändiinkin. Se tästä vielä puuttuisikin. Oliko se muuten myös perjantai, kun Elinin rautaysiä paennut sankarimme törmäsi palopostiin – ja oliko paloposti punainen? Ainakin Elin näki silloin punaista.