11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Hikkorigolfia Vuosaaressa

Ruotsissa hikkorigolfin harrastajia on toistaiseksi huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Kuva vuoden 2011 maaottelusta.

Ruotsissa

1900-luvun alkupuolen hikkorimailoilla on pelattu maassamme kilpailuja 2000-luvun puolivälistä alkaen. Antti Paatola toimi veturina hikkoriperinteen juurruttamisessa Suomeen, sama mies kantaa päävastuun välineiden myynnistä ja kulttuurin ylläpitämisestä edelleen. Lajiin hurahtaneita on joitain kymmeniä, kiinnostuneita runsaasti enemmän. Haasteena lajifriikeilllä on jatkuvasti uusien osallistujien innostaminen.

Kilpailutapahtumia mukaanlukien maaottelu Suomen ja Ruotsin välillä on kauden mittaan kahdeksan. Sunnuntaina käydään Vuosaaressa kauden viimeinen kisa, Golfpiste Hickory Final.

Antti

Antti Paatola ja Aki Ahlfors lukeutuvat maamme fanaattisimpiin hikkorigolfareihin. Vuosaaren kisaan saa osallistua myös normaalivarustuksessa.

”Tämä on ollut hyvä kausi. Jouni Laine on pelannut parhaiten scr-sarjassa, Timo Pulkkinen kiersi vastikään Tuusulassa huipputulokseen 71. Mailakaupalla mitaten meneillään on ennätyksellinen kausi”, Paatola kertoo.

Golfpiste Hickory Final kruunaa kauden, Vuosaaren links-tyyppinen kenttä soveltuu areenaksi paremmin kuin hyvin pelataan Vuosaaressa 16.9. Startit sunnuntaina alkavat kello 12 alkaen ja ”hikkoriklinikka” kello 10.30.

”Toivotamme tervetulleiksi kisaan ja klinikalle myös sellaiset golfarit, joilla ei ole aiempaa kokemusta hikkoreilla pelaamisesta. Klinikalla mailat ovat talon puolesta, kilpailuun ne voi vuokrata”, Paatola innostaa.

Finaalissa ratkaistaan kauden 2012 Golf Center Hickory Rankingin voittajat kolmessa sarjassa, miesten ja naisten tasoitussarjoissa ja tasoituksettomassa lyöntipelisarjassa jota johtaa PGA-Pro Jouni Laine.

”Mahdollisuudet voittoon on vielä monella pelaajalla, sillä finaalissa pelaajat palkitaan tuplapisteillä”, Paatola muistuttaa lopuksi.

Teemu Tyry

Golfantiikki, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje