11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Harrington antoi Olazabalille mietittävää

Padraig Harrington aloitti New Yorkissa tyylikkäästi. © Getty Images

Padraig Harrington keksi The Barclaysin avauskierroksella keinon, jolla saada edes vähän Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn haalimaa huomiota osakseen: pelaamalla hyvin. Harrington teki Bethpage Blackin vaativassa sisääntulossa kuusi birdietä ja päätyi tulokseen 64. Tämä avasi tien FedExCupin ensimmäisen pudotuspeliturnauksen johtoon 18 reiän jälkeen.

Harringtonin hyvä aloitus kiinnitti varmasti myös Euroopan Ryder Cup -kapteenin Jose Maria Olazabalin huomion. Irlantilaisen seitsemäs valinta Ryder Cupiin on Olazabalin harkinnan varassa, sillä Harrington ei voi saada suoraa paikkaa joukkueeseen. Oma lukunsa on, minkälainen vaikutus näiden kahden hieman tulehtuneilla väleillä on Olazabalin lopulliseen ratkaisuun.

Kuhina Harringtonin mahdollisen valinnan ympärillä on käynyt sen verran suureksi, että pelaaja itse on jo hieman kyllästynyt lukuisiin spekulaatioihin: ”En ainakaan aio mennä epätoivoisesti pyytämään paikkaa joukkueeseen. Tämä on muiden käsissä, minä aion keskittyä vain golfin pelaamiseen”, hän sanoi.

<a href=Rickie Fowlerin valinta USA:n Ryder Cup -joukkueeseen on villin kortin varassa. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/08/12082408125091.jpg" width="210" align="left">

Rickie Fowlerin valinta USA:n Ryder Cup -joukkueeseen on villin kortin varassa. &copy Getty Images

Takayhdeksiköllä neljä peräkkäistä birdietä tehnyt Harrington on kisassa lyönnin toista sijaa jakavia Nick Watney’ta ja Brian Harmania edellä. Aikainen startti suosi Harringtonia, joka pääsi pelaamaan tavallista pehmeämmille Bethpage Blackin griineille. Iltapäivän edetessä viheröiden pinnat kävivät selvästi liukkaimmiksi, eikä hänen johtonsa käynyt uhatuksi.

Sergio Garcia on tuloksen 66 pelanneiden joukossa. Niin ikään villiä korttia USA:n Ryder Cup -joukkueeseen havittelevat Rickie Fowler ja Barclaysin voittoa puolustava löivät torstaina palloaan 67 kertaa. Tiger Woods (68) alitti Black Coursen neljällä lyönnillä, samassa ryhmässä hänen kanssaan pelannut Rory McIlroy (69) päätyi hänkin kuutosella alkaneeseen tulokseen.

Woods ja McIlroy näyttivät viihtyvän hyvin keskenään. Tiger oli jopa yllättävän puhelias. Erääseenkin otteeseen McIlroy ratkesi kunnon nauruun Woodsin kertoman tarinan päätteeksi. McIlroy ei suostunut paljastamaan tämän aiheen sisältöä lehdistötilaisuudessa.

”Hän (McIlroy) on todella mukava kaveri”, Woods sanoi. ”Pelasin hänen kanssaan Abu Dhabissa ja solmimme siellä ystävyyden, joka jatkuu ja tuntuu vain syventyvän.”

Hyvissä asemissa on myös McIlroylle maailmanlistan kärkipaikkansa menettänyt Luke Donald (68), joka tavoistaan poiketen otti kesken kauden uudet raudat käyttöönsä. Hän paljasti Twitterissä pelaavansa Barclaysissa ensimmäistä kertaa tällä viikolla testaamillaan Mizunon MP-64-raudoilla.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje