5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista

5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Greg Chalmersille Australian Open

Greg Chalmers (oik.) sai kiertopalkinnon viisinkertaiselta British Openin sankarilta Peter Thompsonilta © Getty Images

Isäntämaan Greg Chalmers nousi tähtien yläpuolelle The Lakes-kentällä Sydneyssa. Lähes 300 kertaa PGA Tourilla ilman voittoa kisaillut Chalmers sai sunnuntaina tuloksekseen 69. John Senden jäi lyönniin päähän, Tiger Woods kahden.

Chalmersille ykköstila Australian Openissa oli uran toinen, ensimmäisensä hän saavutti 1998. Silloinkin kisa pelattiin viikkoa ennen Presidents Cupia. PGA Tourilla Australian kolmanneksi paras vasuri (edellä Richard Green & Nick O´Hern) on yltänyt parhaimmillaan kahdesti kakkoseksi

Woods teki ulosmenossa kolme birdietä. Sisääntulosssa kohahdutti Woodsin eagle 14:lla, toista hän pääsi yrittämään 17:lla. Missattuaan sen tyytyminen oli kolmanteen tilaan.

”Pelasin erinomaisesti. Lauantain kierros (75) kaatui pitkälti puttipeliin, sunnuntaina sisääntulossa oli kaksi heikkoa reikää. Ilman näitä olisin taistellut voitosta”, Woods järkeili.

Kolmas sija on hänen parhaansa täyden pelaajakatraan kisoissa sitten marraskuun 2009, jolloin Woods voitti Australian Mastersin

Katsojat täyttivät katsomot myös rangen takana

Katsojat täyttivät katsomot myös rangen takana

Australian Open urheilutapahtumien aatelia

Sydneyn ”ytimessä” käyty Australian Open osoittautui juuri niin suureksi tapahtumaksi kuin osattiin odottaa. Kilpailua kävi seuraamassa neljän kierroksen aikana noin 75 000 katsojaa ja harjoituspäivät mukaanlaskien luku lähentelee sataatuhatta.

Tiger Woods vetää edelleen ja kiinnostaa yleisöä. Harjoituspäivinä seuraaminen oli vielä mielekästä, mutta kisan alkamisen jälkeen väylät täyttyivät ahdistavaksi ihmistungokseksi Tigerin ympärillä – ei ihme jos miestä välillä stressaa huomion tuomat rasitteet.

Australialaiset ottivat kisan lopulta haltuun. Yllätys oli suuri, kun pyttyä kannatteli Greg Chalmers. Jason Day, Adam Scott ja Geoff Ogilvy kuitenkin olivat varman vakuuttavia ja tulevat Presidents Cupissa olemaan amerikkalaisille kova pala purtavaksi.

Tiger oli paras australian ulkopuolinen pelaaja. Yksi kierros neljästä oli täyttä kuraa, mutta muuten mies näytti odotettua valmiimmalta. Kyseessä ei ollut enää pala taivasta silloin tällöin, vaan nyt kyseessä oli yksi kohtalokas kierros neljän joukossa.

Presidents Cupissa Tigerin voidaan odottaa olevan jenkkien suurimpia pistelinkoja.

Video viimeiseltä päivältä venyy Suomen aikaan huomiseen. Greg Norman vetää ausseja edelleen puoleensa ja seurasimme aamupäivällä valkoisen hain etenemistä kentällä. Presidents Cup -kapteeni oli erittäin hyvällä tuulella lehdistötilaisuudessa, jossa esitin hänelle myös kysymyksen – lisää tietoa siis luvassa editoinnin ja lataamisen jälkeen.

DownUnder siirtyi Sydneysta yhdeksän tunnin bussimatkan paikkaan nimeltä Eden. ”Lomaparatiisi” tulee tutuksi parin päivän ajan, josta matka jatkuu Melbourneen todennäköisesti keskiviikkona Presidents Cuppiin.

Nyt Australian yksikkö lähtee yöunien maailmaan ja lisää infoa luvassa huomenna. No Worries,

Näihin kuviin…

Nikke ja Juho

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje