[14][27]

[14][27]
Asian Tour - Kilpagolf

Granbergille upea loppukiri Intiassa

Joonas Granberg haki vauhtia kisakauteen yhteisellä leirillä Mikko Ilosen kanssa Black Mountainin kentällä.

Finaalikierros

Joonas Granberg (69-73-69-69) pelasi viimeisen kierroksensa eilisen ja avauskierroksen tapaan kolme alle parin. Yhteistuloksella kahdeksan alle suomalainen jakoi kahdeksatta sijaa. Granberg pelasi ensimmäiset yhdeksän reikäänsä pariin, mutta hienolla loppukirillä nosti itseään tuloslistalla tuntuvasti ylöspäin. Granberg pelasi takaysin kolme alle parin, päivän kuudesta birdiestä kolme tuli viimeiselle neljälle reiälle. ”Kierros oli hyvää peliä paineiden alla. Puttaamisen pitää olla jatkossa rohkeampaa, jos haluaa taistella voitoista”, Granberg kertoi Intiasta. Suomalainen pelaa seuraavaksi huhtikuun jälipuoliskolla Indonesiassa. Kisan voitti thaimaalainen Kiradech Aphibarnrat. Kalle Samooja karsiutui kahden kierroksen jälkeen. Ilari Ceder

3pv.

Joonas Granbeg teki New Delhi Golf Clubilla torstain kierroksellaan viisi birdietä ja yhden tuplan. Tulos 69 nostaa häntä toistakymmentä sijaa ylöspäin. Kun kierros on kärjen osalta vielä hieman kesken, suomalaisen sijoitus on 12:s, eroa kärkeen kuusi lyöntiä. Granbergin kanssa samoilla sijoilla, tasoissa ja lyönnin edellä ovat mm. rutinoituneet Aasian Tourin voittajat Jyoti Randhawa,Mardan Mamat, Prom Meesawat sekä Lam Chih Bing.

”Pelasin varsin steadya peliä, tuplabogeyssa oli huonon pompun myötä epäonneakin. Vastaavasti joissain kohdin pomput tulivat myös kotiinpäin,” Granberg kertoi kierroksestaan.

2pv.

Joonas Granberg on Sail Openissa kahden kierroksen jälkeen seitsemän lyöntiä kärjestä, sijaluku kierroksen ollessa vielä hieman kesken 25:s. Toisena päivänä tulos heikkeni neljä lyöntiä tiistaista (69-73). Silti turkulaisella on kaikki mahdollisuudet hätyytellä kärkeä.

”Olin puttipelissä hieman arka. Se maksoi ja vei tuloksenteolta parhaan terän. Kahdelle viimeiselle kierrokselle lähden kuitenkin suurin toivein”, Granberg viestitti pelinsä jälkeen.

Kalle Samooja tuhrasi mahdollisuutensa jo avauspäivänä kierrettyään New Delhi Golf Clubin kapean kentän tulokseen 80. Keskiviikkona oli jo toinen ääni kellossa. Birdejä syntyi matkan varrella viisi, bogeja vain kaksi. Kentän päätösreiällä, par-viitosella Kallelta karkasi peli käsistä, hän teki yhdeksikön ja sai kokonaistuloksekseen 73. Lohtuna oli kuitenkin se, että edes eagle ei olisi auttanut häntä jatkoon.

1pv.

Joonas Granbergin ensimmäinen kisakierros antoi hyvän startin kauteen.150 pelaajan joukossa Aura Golfin edustaja on parhaana eurooppalaisena kymmenentenä. Eroa kisaa johtavaan isäntämaan Anirbi Lahidiin (66) on kolme lyöntiä.

”Puttipelini oli oikein hyvää. Avausten pitää parantua toiseen päivään, virheisiin ei ole varaa. Kenttä on jopa ahdistavan kapea, itse en lyönyt kertaakaan draiverilla.Saa nähdä mitä toisella kierroksella tapahtuu”, Granberg purki tuntojaan.

Tuloshaitari vaativalla kentällä oli varsin leveä, heikoin tulos oli 91, kahdeksikolla alkavia tuloksia oli niitäkin toistakymmentä. Kalle Samooja on tuloksellaan 80 tuloslistan 137:s, jatkoonpääsy edellyttää keskiviikkona jopa 70:n lyönnin alitusta.

Aasian Touriin kuuluvassa kisassa palkintopotissa on 300.000 dollaria.