25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Graeme McDowell tarttui ykköstilaan

Graeme McDowell rutisti kolmen lyönnin johtopaikan World Challengessa. Kuva All Over Press.

Pohjois-Irlannin Graeme McDowell on jäänyt pahasti maanmiehensä Rory McIlroyn jalkoihin. Tämä ei sinänsä ole mikään ihme, onhan McIlroy maailmanlistan ykkönen. Mutta parin vuoden putki ilman voittoa on McDowellin kohdalla yllättävää.

Kaliforniassa Sherwood Country Clubilla McDowell viihtyy hyvin, voittihan hän siellä kaksi vuotta sitten ja oli vuotta aikaisemmin kakkonen. Tiger Woodsin isännöimän kutsukilpailun toisena päivänä tuloslistalla tapahtui varsin paljon. Torstain jälkeen kärjessä ollut Nick Watney romahti (+1) ja putosi jaetulle kuudennelle sijalle.

Päivän nousijoita olivat Bo Van Pelt, Rickie Fowler, Dustin Johnson ja Brandt Snedeker.

”Tämä oli minulta hyvä työpäivä”, myhäili McDowell kierroksen jälkeen pelattuaan 66, joka oli päivän paras kierros. Fowlerin tulos oli lyönnin huonompi.

McDowellin peli ei ole tänä vuonna ollut huonoa ja hän on antanut itselleen monta kertaa mahdollisuuden. U.S. Openissa ja British Openissa hän pelasi viimeisessä parissa, mutta kun olisi pitänyt iskeä, puhti katosi. Ryder Cupissa hän pääsi nauttimaan voitonhuumasta, mutta oma rooli oli lähinnä nelosketjun vasen laita. World Challengen voittaminen tekisi hyvää itseluottamukselle.

Kolme lyöntiä McDowellin takana puuskuttavat Bo Van Pelt, Jim Furyk ja Keegan Bradley. Tiger Woods on viidentenä.

McDowell valmistautuu viikonlopun jälkeen jo lomatunnelmiin. Monen eurooppalaisen huippupelaajan ja Ryder Cupin pelikaverin (Poulter, Garcia, Rose ja Hanson) tavoin hän on rakennuttanut Floridaan Lake Nonaan uuden talon, jossa nukkui ensimmäisen yönsä maanantaina ennen Kaliforniaan tuloa.

”Joulukuussa otan rennosti ja vietän perheen kanssa aikaa uudessa kodissa. Ja yritän pysyä pois baareista”, McDowell nauratti kuulijoitaan.

Lomalle olisi mukava lähteä World Challengen voittajana.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)