18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Garcia valmis Ryder Cupiin

Sergio Garcialle voitto PGA Tourilla oli uran kahdeksas. Ensimmäiset kaksi hän saavutti jo kaudella 2001 © Getty Images

Yli neljän vuoden voitottoman jakson päättyminen PGA Tourilla maistui maanantaina makealle Sergio Garcialle joka tuntui kesän alussa jo menettäneen tyystin tuloskuntonsa Nordea Mastersin kolmannen tilan jälkeen ( Ilonen jakoi samaa sijaa..) Ryder Cup-paikka oli hyvin kyseenalainen viiden epäonnistuneen kisan seurauksena, varsinkin kun majoreissa tuli nimen perään lohduttomat merkinnät 38:s, MC, MC.

Sedgefield Country Clubilla Garcia otti kuitenkin viikonloppuna itseään niskasta kiinni ja pelivire kantoi maanantain viimeisille väylille asti. Espanjalainen ratkaisi pelin tekemällä seitsemän reiän jaksoon viisi birdietä, viimeisen bogey sulatti voittomarginaalin kahteen. Märällä kentällä Garcia pääsi pommittamaan tarkkoja lähestymisiä suoraan lipulle, puttikin kulki mainiosti.

Edellisen kerran hän oli yltänyt ykköseksi PGA Tourilla toukokuussa 2008 pelatussa Players Championshipissa, joka on miehen kautta aikojen arvokkain voitto.

Maanantain ykköstila tuotti 936.000 dollaria ja World Rankingin kautta varman paikan Ryder Cupiin. Garcian mukaantulo on mieluisa asia kapteeni Jose-Maria Olazabalille, Garcia on näet koko kisan historian kovin pistelinko yli 10 ottelua pelanneista. Hän on saanut keskimäärin 0.75 pistettä peliä kohden, joka on fantastinen saldo.

Tim

Tim Clarkin pitkä putteri toimi jälleen kerran kakkostilan arvoisesti &copy Getty Images

”Voittaminen on aina hauskaa. Nyt kykenin hallitsemaan itseni. Kolme vuotta sitten kun jäin samalla kentällä lyönnin päähän uusinnasta, menetin itsehallintani”, Garcia vertaili tapahtumia.

Kakkoseksi kisassa nousi opiskeluajan maisemissaan pelannut Tim Clark, jolle runner-ups sijoitus oli jo uran 11:s.

Voittaminen on ollut etelä-afrikkalaiselle hyvin vaikeaa, hänellä on Garcian tavoin ykköstila Players Championshipista, mutta ei mistään ”tavallisesta” kisasta.

Ensimmäistä kauttaan ammattilaisena kiertävä Bud Cauley oli komeasti kolmas.

Fedex Cupin ensimmäinen finaalikisa käynnistyy jo torstaina Bethpage Black-kentällä New Yorkissa. Pelaajat on sijoitettu alkukauden pisteiden mukaisesti kolmen hengen ryhmiin.

Sähköä on ilmassa, kun kuumimmassa ryhmässä kiertävät Rory McIlroy, Tiger Woods ja Jason Dufner.

Euroopan Ryder Cup-joukkue lähes valmis

Ennen viimeistä karsintakisaa, Johnnie Walker Championshipia Euroopan joukkue on lähes valmis. Seuraavat yhdeksän ovat paikkansa jo varmistaneet: Rory McIlroy, Luke Donald, Lee Westwood, Justin Rose, Graeme McDowell, Francesco Molinari, Peter Hanson , Paul Lawrie ja Sergio Garcia.

NIicolas

NIicolas Colsaertsin uusi tuleminen kohden maailman kärkeä käynnistyi Linna Golfin Challenge Tour kisan voitosta vuonna 2009.

Kymmenennessä suorassa paikassa on kiinni Martin Kaymer, joka ei osallistu Skotlannin kisaan. NicolasColsaerts pudottaa hänet, mikäli sijoittuu toiseksi korkeintaan kahden muun pelaajan kanssa.

Ian Poulter on 99 prosenttisen varma villin kortin lunastaja, toisessa ovat lujimmin kiinni Kaymer tai Colsaerts riippuen siitä, kumpi suoran paikan saa. Mikäli Kaymer jää ulos, on mielenkiintoista nähdä, antaako Olazabal saksalaiselle villin kortin, niin ponnettomia hänen esityksensä ovat viimeisten kuukausien aikana olleet. Mikäli vastaus on ei, mahdollisuudet ovat myös mm. Padraig Harringtonilla, mikäli hän menestyy viikonloppuna Fedex Cupin ensimmäisen finaalin New Yorkissa.

Joukkue tulee olemaan erittäin kokenut, ainoastaan Colsaerts olisi ensikertalainen, mikäli paikka hänelle aukeaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje