18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Garcia taistelee voitosta

Sergio Garcia lähtee Greensboron kisan päätöskierrokselle paalupaikalta. © Getty Images

Sedgefield Country Clubin kentällä paiskotaan sellaisia tuloksia, että johto kuin johto ei ole koskaan turvattu. Tällä kertaa kärkeen nousi Sergio Garcia (-14), joka pelasi lauantaina tuloksen 66. Hän oli Wyndham Championshipin johdossa 54 reiän jälkeen myös kolme vuotta sitten, mutta jäi kolmen pelaajan uusinnan ulkopuolelle yhden lyönnin erolla.

”Tätä ei voita 18:lla parilla”, Garcia sanoi. ”Muutama birdie on tehtävä, en lähden ennustamaan lukuja. Jos joku pelaa yhdeksän alle, niin viisi alle ei ainakaan riitä.”

Kärki on totutun tasainen. Tim Clark ja Bud Cauley ovat Garciaa lyönnin jäljessä. Jason Dufner, Harris English ja Carl Pettersson (-12) jakavat neljättä sijaa pienen kyttäysetäisyyden päässä.

Garcialle menestys Pohjois-Carolinassa olisi iso juttu. Hän ei ole voittanut turnausta Yhdysvaltain kiertueella sitten vuoden 2008, lisäksi hän vahvistaisi tuntuvasti osakkeitaan taistellessaan paikasta Euroopan Ryder Cup –joukkueeseen: ”Voitto merkitsisi paljon, riippumatta mitä siitä seuraisi”, hän sanoi.

Leonardilla selkä seinää vasten

Clark olisi yhtä hyvin voinut ottaa kärkipaikan, mutta hän missasi sisääntulossa pari lyhyttä birdieputtia: ”Varmasti me kaikki olisimme voineet pelata vähän paremman tuloksen. Mutta aikamoista ”shootoutia” on tiedossa huomennakin. Monella pelaajalla on vielä mahdollisuudet voittoon”, eteläafrikkalainen sanoi.

Vaikka Sedgefieldissä vietetään vuodesta toiseen tulosjuhlaa, oli tämänkertainen cut-raja +1 korkein pitkästä aikaa. Neljän edellisen vuoden periodissa voittajan keskimääräinen tulos on ollut -19, tähän tuskin tulee sunnuntaina kovin suurta heittoa.

Vain yksi pelaaja on pystynyt voittamaan Wyndham Championshipin kahdesti peräkkäin. SamSnead onnistui tässä kaksi kertaa – vuosina 1949-1950 ja 1955-1956.

Tuloksen 64 pelannut Justin Leonard (10:s) oli yksi päivän kovimmista nousijoista. Hän kuitenkin tarvitsee Greensborossa korkean sijoituksen päästäkseen ensi viikolla alkaviin FedExCupin loppukahinoihin: ”Luultavasti Top 3 – tai Top 4 -sijoitus riittäisi”, hän laskeskeli.

Joko olisi Mika Miyazaton vuoro?

Mika Miyazato on LPGA Tourin kuntopuntarin kärkinimiä.  &copy Getty Images

Mika Miyazato on LPGA Tourin kuntopuntarin kärkinimiä. &copy Getty Images

Neljättä vuotta LPGA Tourilla pelaava Mika Miyazato kiilasi Oregonissa jatkuneen Safeway Classicin keulille. Toisella kierroksella (68) virheet välttäneen japanilaisen 36 reiän johtotulos on -11. Viime viikolla Jamie Farr Toledo Classicin voittanut So Yeon Ryu on Miyazatoa kaksi lyöntiä jäljessä.

Miyazatolla riittää sunnuntaina kovia haastajia. Inbee Park ja turnauksen neljän vuoden takainen voittaja Cristie Kerr jakavat kolmatta sijaa tuloksessa kahdeksan alle. Paula Creamer ja päivän parhaan kierrostuloksen (67) pelannut Yani Tseng ovat seuraavassa kolmen pelaajan ryppäässä.

Norjan Suzann Pettersen (-2) on kisassa parhaana pohjoismaalaisena sijalla 28.

Mikäl työvoitto tunnettaisiin golfissa, voisi nyt olla 22-vuotiaan Miyazaton vuoro. Ensimmäistä ykköstilaansa naisten Yhdysvaltain kiertueella jahtaava pelaaja on saavuttanut viisi Top 10 -sijoitusta kuudessa edellisessä kilpailussaan.

”Olen aina valmis voittamaan, mutta yritän silti keskittyä yhteen lyöntiin kerrallaan”, Miazato sanoi.

Marko Kuivasaari (19.8. klo 9.31)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)