Furyk vauhdissa Ohiossa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Furyk vauhdissa Ohiossa

Votto viikonloppuna varmistaisi Jim Furykin paikan Ryder Cup-joukkueeseen © Getty Images

Jim Furyk ei ole voittanut PGA Tourilla sitten kauden 2010, jolloin hän voitti myös Fedex Cupin ja kymmenen miljoonaa dollaria. Puttipeli oli palasina pitkän aikaa, kesäkuussa konkarilla oli loistava mahdollisuus voittaa US Open. Kyyneleet valuivat pitkin miehen poskia hänen laskettuaaun ykköstilan käsistään kolmella viimeisellä reiällä. Firestonen perinteisessä World Tourin kisassa Furyk sai lentävän lähdön, tulos 63 oli omassa luokassaan. Mukana on 78 pelaajaa, näistä 30 alitti parin.

”Olen pelannut jo pidempään paremmin kuin tulokseni antavat ymmärtää. Pudottuani Kanadan avoimista matkustin kotiin Floridaan jossa vietin rentouttavan viikonlopun perheeni kanssa. Se auttoi, ehkä olen liiaksi pakottanut itseäni hyviin tuloksiin”, Furyk arveli kierroksensa jälkeen.

USA:n Ryder Cup-pisteissä hän on 15:na, 12 miehen joukkueeseen otetaan kahdeksan miestä pisteiden perusteella, neljä harkinnalla. Voitto tai top-3 sijoituskin viikonloppuna nostaisi Furykin asemia merkittävästi.

”Kyllä Ryder Cup on ollut mielessäni, valehtelisin jos väittäisin muuta”, hän myönsi.

Eurooppalaisilla vahva startti

Kisan kakkosena on Englannin Lee Slattery (66), jolle World Tourin kisa on uran ensimmäinen. 33-vuotias Slattery voitti viime syksynä Madrid Mastersin. Nousu ET:lle otti aikansa, hän ehti käväistä Tourin karsinnoissa peräti kahdeksan kertaa.

Luke

Luke Donald on ollut maailmanlistan ykkösenä uransa aikana 55 viikkoa &copy Getty Images

Luke Donald, Simon Dyson sekä Rafael Cabrera-Bello saivat tuloksekseen 66. Lee Westwoodilla oli lyöntejä 68, kaksikolla Tiger Woods ja Rory McIlroy 70. Woods pelasi mainiota kenttäpeliä, viheriöillä työskentely oli tehotonta, putteja kertyi peräti 33.

Tiger nousee maailmanlistan kärkeen, mikäli hän voittaa ja Donald jää top-3 listan ulkopuolelle.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje