16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour

Kuitunen ja Samooja FT-finaalin voittoon

Kaksi kisaa tänä vuonna Finnish Tourilla pelaanneen Kalle Samoojan voittoprosentti oli puhdas 100. Anna Kuituselle ykköstila oli ensimmäinen FT:llä. Tuomas Salminen uusi viimevuotisen rankingvoittonsa. Naisten kokonaiskilpailun ykkönen oli Tiia Koivisto.

Kalle Samooja (-14) pelasi tällä kaudella kaksi turnausta FT:llä ja voitti molemmat. Vuosaaren finaalikisan päätöskierroksen birdiellä aloittanut turkulainen ratkaisi pelin kierroksen puolivälissä, joilla hän teki eaglet.

”Ysillä rakensin tilanteen todella hyvin, ja eagleputti oli noin kolmemetrinen. Kympillä laitoin sitten sellaisen 20-metrisen putin sisään. Se oli kyllä melkoinen bonus”, tuloksen 64 lauantaina pelannut Samooja sanoi.

Tällä kaudella FT:llä pelaamisensa turnausten perusteella Samoojalla on perspektiiviä arvioida kiertueen tasoa.

”Näissä kilpailuissa on aina hyvä fiilis. Ei se tietenkään itsestäänselvyys ole että voittaa, kun tänne tulee. Niin kuin Mappe (kiertuejohtaja Markus Ervasti) sanoi, taso on mennyt eteenpäin. Ja se taso on hyvä, varsinkin kärjen osalta”, seuraavaksi Kazakstanin Challenge Tour -kilpailuun suuntaava pelaaja sanoi.

Samoojan voitto ei ollut kahden peräkkäisen eaglen jälkeen enää missään vaiheessa uhattuna. Toiseksi sijoittunut Matti Meriläinen (-9) jäi voittajasta lopulta viiden lyönnin päähän. RikuMattila ja Ossi Mikkola (-6) jakoivat kolmannen tilan.

Naisten finaalikilpailun ykkönen oli Anna Kuitunen (+6). Uransa ensimmäisen FT-voiton saavuttanut Kuitunen oli pelkkää hymyä palkintojenjaossa.

Tuntuu todella hyvältä. On ollut sen verran vaikea kausi. Puttaaminen on ollut aivan hirveää koko kauden. Mutta olemme tehneet valmentajani Joonas Paanasen kanssa paljon töitä niin pelin kuin henkistenkin asioiden parissa. Nyt oli sitten kiva lopettaa kausi onnistumiseen. – Anna Kuitunen

Molekyylibiologiaa opiskelevan Kuitusen kotimaan kausi on tällä erää ohi, mutta talvella saattaa olla ohjelmassa ulkomaankisoja, jos opiskelut antavat myöden.

Anna Kuitunen voitti kauden päätösviikolla ensimmäisen FT-kisansa. Kuva: Juha Hakulinen

Anna Kuitunen voitti kauden päätösviikolla ensimmäisen FT-kisansa. Kuva: Juha Hakulinen

Naisten kilpailun voittotaistelu oli paljon miesten kilpailua tiiviimpi, eikä Kuitusen voitto tullut kuin kahden lyönnin erolla Hannele Mikkolaan (+8). Kyseessä oli jo kauden neljäs kakkostila Mikkolalle. Isabella Sahlberg (+11) oli kotikentällään kolmas.

Kokonaiskilpailun kärjestä päätöskilpailuun lähteneet Tuomas Salminen ja TiiaKoivisto onnistuivat pitämään haastajat takanaan myös päätöspäivän paineessa.

Kyllä tämä kokonaisvoitto osoittaa, että on pystynyt olemaan tasainen koko kauden ajan. Vähän se totta kai jäi kaivelemaan, kun ei yhtäkään voittoa tullut. Siinä mielessä ei ollut ihan nappikausi. – Tuomas Salminen

”Seuraavaksi ovat edessä Nordic Liigan karsinnat. Maanantaina pelataan esikarsinta Kullo Golfissa, toivottavasti sieltä pääsee sitten finaalikarsintaan, joka pelataan lokakuun puolivälissä Tanskassa. Kyllä tavoitteena on, että pelaan ensi vuonna täyden kauden Nordic Liigassa”, myös viime vuonna FT:n rankingin voittanut Salminen kertoi suunnitelmistaan.

Kokonaiskilpailussa seuraaviksi sijoittuivat Kim Koivu, Peter Erofejeff, PeterPuhakka ja Joonas Granberg.

Koivistolle rankingvoiton kannalta tärkeimmäksi saavutukseksi osoittautui reikäpelin suomenmestaruus. Sen lisäksi hän sijoittui kuusi kertaa top 5:een.

”Taisin olla viime kauden rankingissa kahdestoista. Siitä on menty hurjasti eteenpäin. Iso kiitos tästä menestyksestä menee valmentajalleni Tommi Hentulle. Olemme tehneet ison työn talven ja kesän aikana. Ja kun on tällä kaudella päässyt pelaamaan näissä viimeisissä ryhmissä, on myös tottunut pelaamaan paremmin paineen alla. Eli kyllä tämä hyvältä tuntuu”, Koivisto sanoi.

Naisten kokonaiskilpailussa Jenna Mäihäniemi oli toinen ja Ella Salminen kolmas, Mikkola ja Emilia Tukiainen täydensivät kärkiviisikon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje