[14][27]
Kilpagolf - Nordic League

Finnish Openin voitto matkasi Tanskaan

Mikko Ilosen isännöimän ensimmäisen Finnish Openin voitto meni Tanskaan.

Kaksi lyöntiä Joonas Granbergin takana viimeiselle kierrokselle lähtenyt Morten Orum Madsen osoitti heti viimeisen kierroksen alussa päivän kuntonsa. Kolme birdietä ensimmäisen kuuden reiän aikana vei tanskalaisen kilpailun kärkeen ja etuysin jälkeen kärkikaksikko oli tasoissa.

Kilpailu kääntyi Joonas Granbergia vastaan kymmenennellä reiällä Madsenin lyödessä täydellisen driven par nelosella kymmenen metrin päähän lipusta ja Joonaksen pallon pompatessa raffista metsän puolelle. Madsen upotti eaglensa ja Granberg joutui nöyrtymään helpohkoon bogiin.
Kolmen lyönnin ero ei kaventunut enää loppukierroksen aikana, vaan Madsen laittoi vaihdetta silmään tehden birdiet myös 12,13,15 ja 16 reiällä. Kilpailu loppui voittajan osalta bogiin vaikealla viimeisellä reiällä, mutta jäätävän viimeisen kierroksen tulos 65 (-7) kovassa tuulessa paransi lyönnillä hänen edellisenä päivänä luomaansa kenttäennätystä.
Voittotulos -10 oli reilusti yli odotusten vaikeiden kelien kiusatessa kilpalua kahden viimeisen kierroksen aikana. Madsen kuittasi voitosta 10 800 euron palkintorahat ja tullee nousemaan Nordic Leaguen rankingissa viiden parhaan joukkoon.
”Siirryin ammattilaiseksi vasta kolme kuukautta sitten. Alku uralle on ollut vahva – sijoituin Ecco Tourilla jo kaksi kertaa toiseksi ja pelasin myös yhden loistavan CT kisan. Voitto oli ensimmäinen urallani ja mukavaa, että se tuli Suomesta”, edellisvuoden EM-kisoissa maahamme rakastunut tanskalainen kertoi.
Tanskalaisten menestys Suomessa on ollut käsittämätöntä viimeisen vuoden aikana. Lucas Bjerregaard voitti henkilökohtaisen amatöörien EM-kisat Vanajanlinnassa viime kesänä, Joachim Hansen valtasi Talin herruuden Erkko Trophyssa ja nyt kauden suurin kotimainen miesten kisa meni Madsenin nimiin.
Joonas Granberg ja Jonas Haglund olivat parhaat kotimaiset pelaajat Mikko Ilosen isännöimässä Finnish Openissa. 60 000 euron palkintopotista myös heille lohkeaa mukavat n. 6000-7000 euron shekit. Yhteistulos neljä alle parin jäi voittajasta selkeät kuusi lyöntiä.