11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Finnish Challenge: live-tietoa paikanpäältä

Joonas Granberg ei ole saanut puttejaan sisään toivotulla tavalla - alustat ja ideat ovat kuitenikin kunnossa

Albert Eckhardtin avaukset ovat karkailleet viime aikoina. Kuva VeVe Media

17.18

Charles-Eduard Russo siirtynyt kisan kärkeen tulokseen -5. Ensimmäiseen 12:een väylään seitsemän birdietä ja kaksi bogeyta.

17.00

Iltapäivän tuulessa Korhonen ollut vahvin suomalaisnimi. Minulta meni ohi, mutta kuulemma laittoi kolme puttia ja bogin tauluun 13:lla. 14:llä ei saanut käytettyä hyvää birdie-paikkaa.

Iltapäivän suomalaisia:

Korhonen: -1 (14)

Salminen: par (9)

Erofejeff: +1 (9)

Mäkitalo: +1 (9)

Pulkkanen: +1 (7)

Kakko: +2 (14)

Kaske: +2 (15)

Satama: +2 (9)

Ahokas: +3 (12)

Tuuli on ollut kovaa ja birdiet ovat tiukassa.

16.15

Mikko Korhonen:

”Hyvin on mennyt, pari alle vaikka tuulee välillä tosi kovaa. Oon pysynyt hyvin väylällä ja kiva kun yleisö jaksaa kannustaa”, varmaa duunia tekevä Korhonen kertoo 13:n avauksen jälkeen.

15.55

Roope teki 11:llä bogin. Venytykset 12:n boxissa toivottavasti avasivat jumissa olevaa alaselkää.

15.40

Mikke löi kahdella päälle, siirryin seuraamaan Kakkoa. Roope parissa, ja 11 avaus löytyi parin minuutin etsinnän jälkeen heinästä. Nyt tarvitaan par-pelastus!

”Roope on säkittänyt tärkeitä kolme metrisiä etuysin ajan”, Roopen caddie kertoo.

Takana tulee Mikko Korhonen jolla on paljon enemmän katsojia..

15.25

CT:lläkin peli on hidasta, äsken oli kaksi ryhmää 14:n väylän boksissa.

15.15

Mikke Salminen teki birdien neljännelle, eli kentän väylälle 13, 14 on kahdella päälle lyötävissä oleva par-5.

14.40

Tuntuu kuin tuuli olisi jopa tyyntymään päin, nyt katsomaan mitä kuuluu ip-pelaajille!

14.18

Kafelnikov on lehdistön edessä. Tennisässä ei ollut kovin vakuuttava golfkentällä, vaan pelasi tuloksen 80. Harjoitusinto on kova ja tavoitteet ovat 2016 Olympialaisissa. Kuitenkin varmasti tärkeä mies golfin mannekiiniksi Venäjällä.

14.10

Nick Doughertyn sanomaa lehdistötilaisuudessa:

”On mukava jälleen pelata hyvin ja arvostan tämän päivän kierroksen 69 (-2) hyvin korkealle. Kenttä on mahtava ja nautin pelaamisesta Challenge Tourilla. Olen tehnyt päätöksen, etten ota kutsuja vastaan European Tourille, vaan keskityn ainoastaan kasvamiseen Challengella tällä hetkellä. Peli on alkanut kulkemaan ja täällä pelaajat ovat oikesti hymy huulessa viikosta toiseen – meininki on mielestäni rennompaa kuin ET:lla”

”Uskon, että palaan entistä vahvempana Tourille. En ole varma tapahtuuko se tänä vuonna, mutta tämä tekee minulle tosi hyvää kasvaa pelaajana vaikeuksien kautta. Kaikki alkoi mennä huonosti neljä vuotta sitten äitini kuoleman myötä. Odotin Ryder Cup-paikkaa ja aloin yrittää liian paljon. Nyt olen tehnyt paljon töitä asennoitumisen suhteen ja golf alkaa jälleen olemaan hauskaa”, Dougherty kertoi.

Englantilainen on tällä hetkellä jaettu viides tuloksellaan -2.

Kalle Samooja on paras suomalainen maaliin pelannut. Hänen tuloksensa maalissa on -1 ja sijoitus jaettu 13.

13.42

Kalle Samooja siirtynyt kolmen lyönnin päähän kärjestä tulokseen -1. Kallella on kaksi väylää pelaamatta, kentän väylät 8 & 9.

Jonkin verran ”lehdistötilaisuuksia” klubitalolla tässä vaiheessa. Tunnin päästä voisi lähteä kentälle haistelemaan miten iltapäivän suomalaiset suhtautuvat birdieiden tekemiseen…

Huhujen mukaan Mikko Korhonen on veikannut kisan voittotulokseksi -10. Janne Martikainen sanoi -10 – 12.

13.35

Kilpailun johtaja loppuun pelanneista, Brooks Koepka on lehdistökeskuksessa. Yhdysvaltalainen toteaa mm. seuraavaa:

”Olen ollut ammattilainen vasta neljä viikkoa. CT on kova Tour ja olen iloinen, että olen päässyt kaikista cuteista. Nyt täytyy olla todella tyytyväinen esitykseen, vaikka sain vain parit par-vitosille”, hän kertoi.

”Minulla on ruotsalainen tyttöystävä ja eurooppalainen manageritoimisto. Sen takia olen täällä pelaamassa ja olen tykännyt koko ajasta. Aion käyttää kaikki seitsemän villiäkorttia ja toivon, että saan paljon top-kymppejä, joilla pääsee seuraavan viikon kisaan ilman kutsua”.

”Meillä on hyvä yhteistö amerikkalaisten kanssa ja se tekee matkustamisesta helpompaa. Peter (Uihlein) on ollut nuoresta asti tähti ja hän kerää suurimman määrän huomiota – se on ihan ok minulle, sillä pääsee etenemään tutkan alla”, Koepka naurahtaa.

Mukavan oloinen kaveri kilpailun kärjessä…

13.26:

Hippu on tehnyt birdien kentän ykköselle ja tuloksessa par. Kortissa kaksi birdietä ja kaksi bogeyta.

13.20:

Peter Uihlein lehdistökeskuksessa. Kehuu kovasti suomalaisia naisia ja Kytäjän kenttää. Kuullut huhuja, että Suomessa ja Ruotsissa on naiskauneutta maailman parhaasta päästä. Nauttii olostaan, mutta peli ei kulkenut ihan toivomusten mukaan.

On kuulemma yleistymässä, että jenkki-pelaajat hakevat vauhtia Euroopan puolelta.

13:06

Golfauto vietiin, nyt on enää vaikea saada kenttäkommentteja pelaajilta.

13:00

Janne Martikainen ”lehdistökeskuksessa”:

”Aika vaikea tuulen suunta oli tänään. Uskoin kotikenttäedusta olevan enemmän etua. Esitys (71, par) oli keskinkertainen. Paljon jäi lyöntejä kentälle, eikä tuolla saa oikein missata tai se maksaa samantien”

”Tänään oli aika lähellä lähteä, mutta ei ollut tapahtuakseen. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ja kotimaassa on kiva pelata. Kotoota kentälle sujahtaa 50 minuuttia ja saan nukua omassa sängyssä”, rento Martikainen kertoi.

12.45

Kilpailun ensimmäinen kierros alkaa olla ensimmäisten ryhmien osalta pelattu. Kalle Samooja on tehnyt Eaglen väylälle numero kaksi palaten par-tulokseen. Janne Martikainen pelasi ensimmäisen kierroksen maaliin tuloksella 71, jolla jakaa 16:tta sijaa. Aamupäivän suomalaiset ovat toistaiseksi olleet lievä pettymys kokonaisuutena.

Kisan kärjessä on kolme pelaajaa tuloksessa -4. Ennakkoon kovimmat suomalaiset ovat vasta lähdössä kentälle iltapäivävuorossa.

12.15

Erik Myllymäki:

”Ekat viisi väylää meni bogitahdissa, mutta nyt on jo vähän kivempaa. Viisi yli ennen seitsemää viimeistä, jos nyt pari birdietä saisin loppuun”, Myllymäki kertoi 12 tiillä.

11.50:

Mikko Korhonen ja Antti Ahokas rupattelivat lounaan päätteeksi:

”Aika siistiä päästä pelaamaan kotikisaa. Ehdottomasti normaalia paremmin latautunut fiilis, josta pitäisi olla hyötyä. Täällä on alustat kunnossa ja on mahtava fiilis päästä kohta kentälle”, Ahokas kertoi.

”Samat sanat ja tavoitteena on ehdottomasti lähteä nauttimaan tästä mahdollisuudesta. Kaiken pitäisi olla kunnossa”, komppasi Korhonen.

11.35:

Aamupäivän peleissä ei vielä uskomattomia suomalaissuorituksia. Janne Martikainen ainoana alle parin (-1). Tuuli on ollut kovaa ja nopeilla greeneillä nähdään yllättävän paljon ongelmissa olevia pelaajia.

Iltapäivän pelaajista mm. Roope Kakko ja Antti Ahokas ovat valmistautumassa kierrokseensa tankaten lounasta klubilla. Roope Kakon caddieksi valikoitunut Petri Penttinen on luottavainen ennen ensimmäistä kierrosta.

Granbergin ja Uihleinin ryhmä kerännyt aamupäivällä ylivoimaisesti suurimmat katsojajoukot.

11.10:

Granberg pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää +2, nyt kuitenkin birdie nelosella. Tuuli on yltynyt melko kovaksi. Granberg kuitenkin edelleen kaksi yli.

”Vaikeeta on kun ei saa putteja sisään. Pitää kokeilla jotain uutta, ehkä Gmac tyylisiä napautuksia. Vaikeeta täällä on varmaan monella tässä myrskyssä” Granberg pohti vitosen tiillä.

10.55:

Hipun suosituksen mukaan spotti valittu nelosen greenin takaa. Ossi Mikkola missasi juuri hyvän birdie-paikan. Tuloksena oli lopulta neljän putin bogi. ”Ampiainen lensi palloon ja lähti kolmas putti vähän vinoon – pitäisi käyttää paikat paremmin eikä tehdä niistä bogeja” Mikkola kertoi.

Kello 10.35: Roland Steiner teki neljän birdien junan väylille 12-15 siirtyen tulokseen -4 ja kärkeen.

Nyt on golfauto käytössä joten kentälle mars! Kello 10.20: Kisassa on päästy liikkeelle ja yhdeksän suomalaista on saanut livescoringiin tuloksia. Toistaiseksi parhaana on Janne Martikainen tuloksessa -1 jakamassa neljättä sijaa. Jamo on tehnyt etuysillään (10-18) kolme birdietä ja kaksi bogeyta. Vain 11 pelaajaa on kilpailua alle parin, kun kentällä on 57 pelaajaa. Kytäjän kenttä on huippukunnossa ja keli on aurinkoinen, mutta kevyt tuuli hankaloittaa pelaamista. Gant Openista villin kortin Kytäjälle saanut Aura Golfin valmentaja Sakari Aho on aloittanut vahvasti. Etuysillä korttiin merkattiin yhdeksän par-tulosta. Sakke jakaa 12:tta sijaa. Kisan kärjessä on tässä vaiheessa USA:n Bruce Koepka tuloksessa -3 yhdeksän pelatun väylän jälkeen. Paikalla on vielä torstain aamuna melko rajallinen määrä katsojia, mutta iltapäivää kohden toivottavasti enemmän. Tulokset: http://www.finnishchallenge.fi/livescoring

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)