25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Finnair Mastersin voittto lähti Tukholmaan

Caroline Hedwall (oik.) antoi varauksetta suitsutusta siskolleen ja caddielleen Jacquelinelle (vas).

Caroline Hedwall (oik.) antoi varauksetta suitsutusta siskolleen ja caddielleen Jacquelinelle (vas).Caroline Hedwall oli paras. Näin tiivistyvät Finnair Mastersin kaksi viimeistä kierrosta. Golfpisteen päätoimittaja Teemu Tyry ehti jo eilen laskea, että Caroline Hedwall on kaikkien pääkiertueiden tarkin pelaaja lähestymisissä. Eilen ruotsitar osui 18 griiniin. Paljon huonommin ei mennyt tänäänkään ja Talin kuningatar iski 17 viheriöön. Hedwall pelasi viimeisen kierroksensa tulokseen 68. Kolme kierrosta yhteensä 11 alle parin pelannut Hedwall voitti kahdella lyönnillä ennen hollantilaista Christel Boeljonia. Kaksi bogeya viimeisellä kierroksella tehnyt Hedwall ei menettänyt johtoaan missään vaiheessa. Voitostaan Hedwall kuittaa 30 000 euroa ja nousi rahalistan kolmanneksi. ”En oikeastaan jännittänyt ennen viimeistä kierrosta. Jännitys alkoi kasvaa vasta 14. reiällä Pidän jännityksestä, joten en pelkää sitä tunnetta. Tunne kertoo siitä, että olen valmis”, mentaalivalmentajan kanssa työskentelevä Hedwall kertoi.

Kotikiertue on Euroopassa

Hedwallin menestys Ladies European Tourilla on ollut tulokaskaudella tyrmäävää loistavasta amatööriurasta huolimatta. Ruotsalainen on pelannut 11 kisaa. Nimissä on jo kaksi voittoa ja kaksi muuta sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. LET:n karsinnat Hedwall voitti näytöstyyliin kymmenellä lyönnillä. Amatöörinä Hedwall voitti maailmanmestaruuden, sijoittui naisten British Openissa 27. sijalle, Talissa viime vuonna kahdeksanneksi ja johdatti kahdesti Ruotsin voittoon Euroopan joukkuekisoissa. Menestystä Hedwallilta on kyllä odotettu, mutta hän ei itsekään osannut odottaa tällaista menestyssumaa. ”Pelaan tasaisesti ja puttaan hyvin, virheeni eivät useinkaan ole kovin pahoja. Jostain sieltä se menestys tulee”, Hedwall pyöritteli. Seuraava porras Euroopan jälkeen olisi Yhdysvallat ja LPGA. Hedwall on ottanut jo reilusti tuntumaa rapakon taaksen yliopistoaikoinaan. Eurooppalaiset kisat tuntuvat Hedwallista kuitenkin tällä hetkellä kotoisilta. LPGA:lle siirtymistä hän ei ole omien sanojensa mukaan ennättänyt pohtia. Eurooppalaisille kisajärjestäjille tämä varmasti sopii. Hedwall alkaa vetää urheilumediaa LET:n kisoihin pian kuin hunaja mehiläisiä.

Esikuva tulee Norjasta

Pelipaikastaan syksyllä pelattavassa Solheim Cupissakaan Hedwall ei sano juuri mitään. Euroopassa on hänen mukaansa niin paljon hyviä pelaajia, että on vielä mahdotonta tietää, kuuluisiko hän joukkueeseen. Ensimmäisen ammattilaiskautensa perusteella kuuluisi ehdottomasti. Illalla takaisin Tukholmaan lentävä Hedwall on jo nyt osa ruotsalaista golfhistoriaa. Nuorimpana ja ensimmäisenä ruotsalaisena Finnair Mastersin voittanutta tukholmalaista tullaan pyörittämään vielä usein Finnair Mastersista kertovissa lehtijutuissa. Idolinsa suhteen Hedwall on asettanut tavoitteet korkealle. 22-vuotias ruotsalainen nostaa esikuvakseen Suzann Pettersenin. Norjalainen on voittanut urallaan 11 kisaa. ”Pidän hänen svingistään ja asenteestaan. Hän uskaltaa näyttää tunteensa kentällä, pidän siitä”, Hedwall tunnusti. Voittaja tunnistaakin usein toisen voittajan asenteesta. Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)